אושר

בדי

New member
אושר

איך מגיעים אליו ? האם רק מוארים ? האם רק תינוקות ? האם כולם ? האם אף אחד ?

Alon16

New member
אושר

לעניות דעתי (הענייה מאד...) האושר בא כתוצאה מסיפוק של האדם במה שהוא עושה, בצורת חייו ועם זאת הסתכלות בגישה חיובית לכל דבר ושאיפה תמידית לשיפור והתקדמות בהצלחה. כל אחד לדעתי יכול להגיע לאושר. (מה הקשר לתינוקות? הגדר מוארים)

בדי

New member
אושר

קודם כל את צודקת שהאושר יכול להגיע לכל אחד בעצם הוא נמצא אצל כל אחד אבל שוכחים אותו. סיפוק אינו אושר כמו שלהצליח במשהו אינו אושר. עונג אינו אושר כמו שלראות שקיעה או לאכול שלגון אינו אושר. אני ימשיך עוד פשוט אני ממהר

Alon16

New member
מה זה את? אתה מכיר אלון שהיא בת???

האושר לא נמצא אצל כל אחד ו"שוכחים" אותו. האושר הוא מטרה שהיכולת להגיע אליה נמצאת אצל כל אחד ואחד. סיפוק לכשעצמו איננו אושר, אך כאשר אדם "שמח בחלקו" כלומר שמח שהוא הצליח במשהו אז זה גורם לו אושר בהחלט. יש אנשים ששמיעת מוסיקה גורמת להם אושר, יש אנשים שאמונה באלוהים גורמת להם אושר - כללו של דבר, כל הדברים הרגשיים (וי"א רוחניים), כאשר הם נמצאים במינון גבוה יחסית - גורמים אושר שאינו רגעי, כלומר אושר תמידי. הצלחה במבחן, אכילה של סטייק טוב, קריאת ספר טוב וכו´ יוצרות אושר רגעי; הנאה רגעית. ההנאה והאושר התמידיים נרכשים ע"י קיום רגש ורוח באדם במינון גבוה, לפי דעתי.

אבל-

אושר הוא תוצר לוואי של סיפוק. כך גם עונג.
נעץ

conatus

New member
לגעת באושר

יש אנשים שהם מאושרים ואינם יודעים זאת !!! אם לא עזרתי אנסה שוב אם אדע על כך

לבדי-אני אישית לא....

מאמינה בכלל שישנן איזה שהן נורמות חברתיות שמחיבות אותנו להאמין שכל החיים סובבים סביב איך להשיג את האושר.המילה עצמה אינה אלא רק מושג שאנחנו בני אנוש המצאנו כדי לנסות להגדיר את המצב המושלם אבל תכלס זה לא קיים. שלך חנה גונן

אלה 15

New member
היי בדי

האושר הוא בדר לא ברור אבל לכל אחד יש אושר לאושר אתה תוכל להגיע לבד עם תגשים את החלומות שלך לפחות ככה אני חושבת

אליקים

New member
חלומות בהקיץ

"הגשמת חלומות" לא תביא לאושר. "הגשמת חלומות" תיצור חלומות חדשים. אין לכך סוף. אדם התולה את אושרו בחלומות, לעולם לא יפסיק לחלום. הדרך היחידה להגיע לאושר, היא להפסיק לחפש אותו! כל טוב אליקים

shabaz

New member
סיפוק=אושר?

בטוח?!?!?! הרי תקחי למשל את ההורים. הם מאושרים לתת לילדים שלהם דברים, לטפל בהם. אם הילדים מחזירים להם בבוז ולעג, אין סיפוק נכון? אבל ההורים עדיין מאושרים. למה זה?

Tulula

New member
ילדים = אושר ../images/Emo70.gif

אני יודעת שזה נורא פולני להגיד...אבל אני גם קצת אמא פולניה...וחוץ מזה שאי אפשר להכחיש שזה נכון אבל..."כשיהיו לך ילדים תבין..." וזה ממש ככה, עד שאין לך אי אפשר לתאר את זה. ונכון שלפעמים זה מעיק מעצבן כפוי טובה ועוד אבל זה גם אושר עילאי ואין יותר מזה!!! סליחה על הפולניות בפורום הפילוסופיה. ביי.

למעלה