אוש "בשלח"
מנת הדגל של השבת הקרובה... מדובר במאכל פרסי המבוסס על זרעונים וקטניות מכל מיני סוגים והופך להיות בלילה על הפלטה חצי דייסתי (ומכאן השם "אוש" OSH, ובפרסית: דייסה). דומה קצת לחמין אבל עשיר מאוד בטעמים (שילוב של בקר, עוף, כורכום, כמון וזעפרן...) המנהג הוא להכין אותו דווקא לשבת הזו, משום שבבתי הכנסת קוראים את פרשת "בשלח", העוסקת ביציאת בני ישראל ממצרים ותחילת חיי המדבר שלהם. בין השאר, כזכור, אכלו בני ישראל את המן, שגם בין פרשנינו חלוקות הדעות מה היה טיבו. אחד ההסברים הרווחים הוא, שהיתה זו תערובת זרעונים וקטניות. המאכל בא להזכיר זאת, ומכן שמו: "אוש בשלח", דייסת קטניות של פרשת "בשלח". וזה טעים... שבת שלום וכל טוב, רונן
מנת הדגל של השבת הקרובה... מדובר במאכל פרסי המבוסס על זרעונים וקטניות מכל מיני סוגים והופך להיות בלילה על הפלטה חצי דייסתי (ומכאן השם "אוש" OSH, ובפרסית: דייסה). דומה קצת לחמין אבל עשיר מאוד בטעמים (שילוב של בקר, עוף, כורכום, כמון וזעפרן...) המנהג הוא להכין אותו דווקא לשבת הזו, משום שבבתי הכנסת קוראים את פרשת "בשלח", העוסקת ביציאת בני ישראל ממצרים ותחילת חיי המדבר שלהם. בין השאר, כזכור, אכלו בני ישראל את המן, שגם בין פרשנינו חלוקות הדעות מה היה טיבו. אחד ההסברים הרווחים הוא, שהיתה זו תערובת זרעונים וקטניות. המאכל בא להזכיר זאת, ומכן שמו: "אוש בשלח", דייסת קטניות של פרשת "בשלח". וזה טעים... שבת שלום וכל טוב, רונן