אותותו דגמי 2002

ש@לתי

New member
אותותו דגמי 2002 ../images/Emo88.gif

ההודעה הבאה לקוחה מפורום אקטואליה, אבל בגלל שהתחברתי אליה כל כך, ואני חושב שהיא ראויה לדיון, החלטתי להעתיק אותה: ----------------------- בצבא כולם שווים. ככה לימדו אותי עוד שהייתי ילד. בגלל זה כו-לם לובשים אותם מדים (חוץ מאנשי הקבע), כו-לם אוכלים את אותו האוכל (חוץ מחיל האויר), וכולם עושים שלוש שנים (חוץ הבנות). ולמה אני מספר לכם את זה? ובכן, הגעתי למסקנה שדווקא צבא ההגנה לישראל, שמתיימר להיות הכי שיוויוני בעולם, הוא ממש ממש לא. תראו את גודל הטימטום. גבר עושה שלוש שנים צבא. אישה עושה שנה ותשעה חודשים (אומרים שהרמטכ"ל האריך להן את השירות - בפועל זה לא קרה). אתם יודעים מה?! בוא נניח שזה הגיוני. מה שמטריף אותי מעצבים זו העובדה שאם אני חותם קבע אני מקבל משכורת קבע אחרי שלוש שנים. מאידך, אם אישה חותמת קבע - היא מקבלת משכורת קבע אחרי שנה ותשעה חודשים. תגידו זה לא נראה לכם דפוק?! מה יושבים שם במטכ"ל חבורה של דיבילים?! לא רואים את האיוולת?! אתם רוצים שאישה תעשה שנה ותשעה חודשים?! מתאים לי. אתם רוצים שהיא תחתום קבע?! מתאים לי. אבל לכל הרוחות שתקבל משכורת קבע אחרי שלוש שנים. מה זאת האפליה המטומטמת הזו?! גם עושות שנה ומשהו צבא, וגם מקבלות משכורת קבע שגבר עוד טוחן בסדיר שלו. צריכים לעשות פה צבא כמו בארצות הברית. מי שרוצה לא יתגייס. ומי שמתנדב מקבל משכורת גבוהה. ואם זה בלתי אפשרי בישראל מודל 2001 (אותותו דגמי 2002), לפחות שיתקנו את הסיפור הזה עם משכורת הקבע. אבל בישראל הכול אפשרי. והטימטום בראש סדר השיקולים שמובילים להחלטות. אני לא שוביניסט. אני הגיוני. מאוד הגיוני. שאול מופז לתשומת ליבך! -------------- אני מסכים עם מה שנאמר פה, מה אתכם?

*maayan*

New member
אני יודעת שאני בת אבל......

אני מסכימה! קודם כל, אני לא מצליחה להבין למה נשים לא משרתות זמן שווה כמו גברים אבל אני חושבת שאם כבר מקצרים להן אז שיהיה שנתיים, מה זה שנה ותשעה חודשים, מי הביא את הפרק זמן הזה? אני מאמינה בשוויון האישה, לא שוויון רק שנוח לאישה אלא תמיד, אני לא אוהבת את אלא שאומרות שהן רוצות שוויון אבל בעצם מחפשות רק שיהיה שוויון עד כמה שנוח להן.

למעלה