אותו הנהר פעמיים - המלצה חמה

אותו הנהר פעמיים - המלצה חמה../images/Emo39.gif

ממליצה בחום על ספר השירים החדש של יעל גלוברמן - אותו הנהר פעמיים, שיצא בהוצאת הליקון לשירה חדשה ובעריכת אמיר אור. השירים מרגשים, נוגעים, מטלטלים. כתיבה מדוייקת שיש בה חושניות וחיוניות ועצב ואירוניה ואפילו צחוק. בשבוע החולף התקיים ערב השקה ובו השתתפו וקראו משיריה אמיר אור, שרון הס, אריאל הירשפלד ואחרים, ולהקת ג'אז הלחינה ושרה משיריה והיה נ ה ד ר.

קסנדרה*

New member
דון, אני מתנצלת, אני חייבת למחוק

דון, כאשר מעלים שיר לשם לימוד זה מותר (ואף זה גבולי) פרסום לשם הפרסום, אסור בתכלית האיסור, אנחנו חשופים לתביעה, את אני והנהלת האתר. כבר כמה שנים שאנחנו לא מפרסמים שיר כתשובה למישהו שביקש (אפילו לא טורחים לענות לו) ואם מישהו עשה זאת, מחקתי. קישורים מותר לפרסם. רק קישורים. מצטערת שלא ראיתי זאת קודם, אני חייבת למחוק. קסנדרה

Don 22

New member
לשם הפרסום????????

סליחה? האם התכוונתי לפרסם ? האם אמרתי בכלל מה כוונתי? אולי התכוונתי שתהיה קריאה משותפת? האם היה בסדר להביא את "לא כברוש" ? את הקטע של אפרים קישון? שהבאת? ושירים של דליה רביקוביץ ויהודה עמיחי שהובאו ונותחו ודוברו כאן? שלום לך ציפי, גם ממני ולא להתראות.

רגע רגע רגע

דון, כשהבאתי את לא כברוש לא הבאתי את השיר אלא קישור לאתר שבו השיר הופיע!!! אם אינני טועה גילי העתיקה את השיר משם והדביקה - שזה גם לא הכי בסדר, אבל היה את הקישור למקור. אסור להביא שיר כולו, מנוקד, שלם, מבלי לקבל אישור מהיוצר או שמדובר במישהו שהלך לעולמו. אני יודעת את זה פשוט משום שבמהלך עבודתי אני נזהרת עם הסטודנטים באותו עניין. היוצר נפגע והמפר זכויות יוצרים עלול לשלם בגדול. אגב, הכוונה גם היא דבר בעייתי - במסגרת לימודית הדבר מותר, אך בפרסום באינטרנט זה פרסום גם אם הכוונה היא טובה.

GALI02

New member
דון,

אני יכולה להבין את העלבון שלך אבל תנסי לשים אותו בצד, התגובה שלך לא נמחקה סתם כך, ניתן לזה הסבר. אני חושבת שאת קצת נסחפת, באמת לא חושבת שהיה כאן משהו אישי אז למה לקחת את זה לשם? בכל מקרה זאת החלטה שלך (ורק להזכירך, יש עוד אנשים בפורום הזה מלבד קסנדרה, היא אמנם המנהלת אבל הפורום הזה מורכב גם מעוד כותבים) גילי

קסנדרה*

New member
גילי אבל הכי נוח לתקוף את המנהל/ת נכון ?

ולי לא נותר אלא להמשיך ולחייך

קסנדרה*

New member
דון פרסום בפורום , נכון לא פירטת את כוונתך

ולכן אין זה ברור מאליו שהמטרה היא לימוד. את השיר "לא כברוש" שפורסם לאחרונה לדברייך, פרח פירסמה קישור בלבד ! וגם במקרים בהם אני פרסמתי כאן שירים, וכן פרסמתי, זה היה במסגרת הסדנא שהייתה פה (במשך כשנה וחצי) ויש לנו לוגים המעידים על הדיון והניתוח וההתעמקות בשיר. גם שהסדנא מתרחשת באינטרנט היא סדנא לכל דבר ועניין. אני כפופה לתקנון, ואת כפופה לתקנון ואם זו תגובתך על כך שאני מצייתת לכללי התקנון, אז שלום גם לך דון, ולא להתראות.

Don 22

New member
תגובתי האחרונה

לענין הקישור - ראי סעיף 4 בתקנון. לענין פרסום מיוצרים מפורסמים כגון אפרים קישון - הספורט הלאומי - (פרסום מ-8/8) - ראי סעיף 10 בתקנון. ועוד ועוד. אין לי דבר נגד שמירה על זכויות יוצרים. יש לי נגד פרשנות יצירתית ומוטה של התקנון. ותודה רבה לכותבים, ביליתי כאן שעות יפות.

אני בהלם. כשהערתי לך לראשונה לגבי הפרסום

עשיתי זאת בפירוש מתוך רצון להזהירך שמא תיפגעי. לא יודעת איך יוצא בסוף שאת הנפגעת.

ואני שואל: היה שווה לריב?

היה שווה להעלב? היה שווה להפרד לצמיתות? ובשביל מה? אילו אני הייתי מכניס שיר של מישהו אחר והיו אומרים לי "טעית!". אז טעיתי. ביג דיל! או שמאחורי כל זה מסתתר משהו אחר, כבד יותר? מתמשך? קודם?

קס. דברי לא כוונו רק לדון.

ואני מקווה שתמצאו את הדרך, בהתכתבות אישית או בכל דרך שתמצאו לנכון, להבהיר ולהסביר, להפשיר ולפשר ובעיקר להרגיע.

קסנדרה*

New member
שמעון אז למי ???

כי דון בינתיים כועסת/נעלבה על מישהו ולא ברור לי על מי ועל מה, האם מישהו מאיתנו יכול להתערב בזאת ?? כמדומני שלא. ובכלל אני תוהה ושואלת בדיוק כמוך את השאלות. למה עלי להתכתב איתה ? זה יהיה נכון בדיוק באותה מידה אם אתה או כל אחד אחר מהפורום יתכתב איתה, אין לי ולא היה לי כל דבר שיש לדון בו. אני עשיתי פעולה פשוטה שאני עושה כמותה (במיוחד לאחרונה) עשרות ביום. רק לפני יומיים שלושה מחקתי הודעות לפרח, לפני כשבועיים הנהלת הפורום מחקה לי הודעה וגם לך שמעון, וזו לא הייתה מחיקה לגמרי הוגנת, אבל מדפדפים ועוברים הלאה. אני רגועה כי מבחינתי לא קרה שום דבר מרגש, לאחרונה הפורום מרגיע יותר ממה שהיינו מבקשים.

קסנדרה*

New member
תגובתי הכללית לאשר התרחש כאן

אחרי 7 שנים כבר אין בי כל תמיהה, למדתי להכיר אנשים עפ"י דרך הבעתם, לפני ולפנים. כפי ששמעון תהה האם הכל בגלל מסמר קטן ? לדעתי לא, יש סוסים שימשיכו לדהור עם מסמר בפרסתם הימנית או השמאלית, ויש שימשיכו להלך עם יבלת ברגל או נעל לוחצת, אבל כידוע זה מותנה בהרבה מאד גורמים. כבר סיכמנו בעבר שהפורום הזה מיועד לאנשים בוגרים שהמכנה המשותף שלהם הוא האהבה לשירה, ואין זה פורום תמיכה, לא היה ולא יהיה, ואין לי כל כישורים לנהל פורום תמיכה ולכן, איני יכולה ואין לי כלים להפיס דעתם של כל מיני נעלבים, כועסים וכיוצא באלה. והיום לאחר כ"כ הרבה שנים גם למדתי שאין צורך. אנשים באים והולכים, יש שיצאו מבלי לומר תודה ושלום, יש שנעלמו כך באמצע החיים, יש שייפרדו לשלום יפה, יש שיטרקו את הדלת ולא יחזרו, יש שיטרקו ויחזרו, ובקיצור - הדלת פה היא דלת מסתובבת. פעם כתבתי על הפורום איזה קטע פרוזה קצר ודימיתי את הפורום לתחנת רכבת. אני אחת הנוסעות כמו כולם, כבר לא מתעניינת בנוסעים שיורדים, רק באלה שעולים. אצרף לכם משהו שכתבתי פעם על הפורום, אני חושבת שזה ידבר בשמי. קסנדרה

למעלה