אותו מעגל כל שנה. איך לצאת מזה?

עטרת1

New member
אותו מעגל כל שנה. איך לצאת מזה?

שלום שלום בת 25 אבל בוכה המון, עברתי כאילו חיים שלמים.דווקא מאושרת. חוויות גדולות שמחכות שאבין אותן בפרספקטיבה אחרת. אולי הגעתי לפפורום הזה במקרה ואולי אני מחפשת תשובות. בלילות מנסה למצוא את המלאכים שמרחפים מעליי, לא מצליחה להגיע לשקט הפנימי הזה. מגיל 18 מנסה להתחיל תואר, כל פעם עושה סמסטר ועוזבת... עוברת דירות בלי סוף. אז הפעם יש בנזוג שאוהב בענק, נושם את שאיפותיי.אני ובן זוגי מזה שנה מתכננים להינשא בקפריסין חודש הבא על מנת שהוא יוכל לשהות באופן חוקי באנגליה.יש לי דרכון אירופאי. כרגע הוא על ויזת סטודנט והוא עושה פה ביזנס כך שהוא רוצה שהחברה תהיה על שמו ולא על שם השותף שלו האנגלי -כמו היום. אני סטודנטית שמתחילה את לימודיי ,פה באנגליה בספטמבר. אוהבים-כן. אבל אני מרגישה שזה מוקדם מידי לחתונה. אדרבה שאין לנו עדיין גרוש-הביזנס עוד לא ממש מייצר בוחטות... אני חושבת לנסח חוזה שאומר שהוא מתחייב -במידה ומתגרשים (אחרי שהוא כבר יקבל את האישור החוקי,ויזה,דרכון מה שלא...)שהוא ימשיך לתמוך בי, אין לי כסף והגעתי לפה בשבילו-הוא תומך בי ואני מפחדת שאני לא מודעת לאפשרויות להגן על עצמי. כן זה נשמע רע לאהבה כזאת מתוקה -שנינו אתמול עשינו קידוש ואחזנו ידיים- אבל מנסיוני , אין לדעת מה יבוא... ודבר שני אני רוצה להיות בטוחה שאני אוכל להתגרש אם ארצה. האם רק אחד מהצדדים (למשל אני) יכול לעשות זאת או שכמו שבארץ צריך את הסכמת הגבר...?. אנחנו נחייה באנגליה ומתחתנים בקפריסין. הסיטואציה מורכבת ואני בונה הכל עליו. רק סוף סוף להתמיד במשהו.. מוכנה להתחתן למרות שאני לא שלמה, אולי יודעת שהוא זה שיחזיק אותי -שסוף סוף יצא ממני משהו. טיילתי המון, התנסתי בהמון דברים שלא קדמו אותי. מפחדת ממחיר החופש האם זה טוב לכבול את עצמנו למסגרות כדי להצליח סוף סוף לסיים תואר. כדי שישלמו לי שכר דירה ולא אצטרך לעבוד?\ איך בכלל להתחזק. הקלפים כבר לא מדהרים איתי. המלאכים נעלמו. שקט תעשייתי.

אורלי_ל

New member
הי

תראי... יש תקופות כאלה, שמרגישים (לי זה קורה) שכאילו אלוהים זנח אותנו, שכח אותנו. לפעמים שזה קורה לי,אחרי התבחבשויות ארוכות עם עצמי אני מבקשת סימן, ולרוב מקבלת אותו. צריך לדעתי להיות מוכנים להקשיב. הרגשתי ש"לא מדברים איתך" כי את לא מוכנה לשמוע את מה שרוצים לומר לך. מה שאת מתכננת לעשות לא שהוא טוב, או לא טוב... לא זה העניין. אלא שאת עושה את זה בלב לא שלם.

rucale

New member
לדעתי

ובאמת סליחה אם תיפגעי... אסור לך לפתח תלות כלשהי במישהו. עלייך להיות חזקה בזכות עצמך! במיוחד אם את מהססת כרגע. מה יכול להיות גרוע כל כך אם תמתיני מעט כדי להיות שלמה עם עצמך? אולי תרגישי יותר טוב אם לא תעשי כרגע את הצעד? מה פתאום לחשוב על גרושים כשעומד לקרות אושר? בכל מקרה, זוהי ההתנסות שלך בחיים, קבלי אותה ושחקי אותה כרצונך האמיתי ובסופו של דבר לטובתך העליונה. אולי ייעדת לעצמך קשיים בגלגול הזה ולרגע נשמתך מתחרטת כי היא יודעת מה היא עומדת לעבור והינך רוצה לשנות את גורלך. לדעתי, כדאי לעצור רגע ולבחון את הדברים...לבנות ולחזק את עצמך, כי מי יודע מה יקרה בעתיד? אנא חזקי עצמך ועמדי בזכות עצמך! אני מאחלת לך אושר רב , רחלי.

סיריוס1

New member
בדיוק ! חזקי את עצמך ! את חייבת....../images/Emo66.gif

...לחיות מתוך שמחה וחווית הרגע, להנות מהמעט שיש איתך. תעשי מדיטציות, תקראי ספרים, תעשי אומנות, תטיילי. אבל אל תתני לעצמך לשקוע בתלות "בעתיד כלכלי" או בתלות כלשהיא בהבטחות של אנשי עסקים שונים ומשונים. להיפך, את חייבת לפתח עצמאות רוחנית. זה שיש פוטנציאל לכסף ויש מעט עבודה זה רק עוד תוספת לשמחה שיש לך במיילא ! את חייבת ללמד את עצמך לא להיות תלויה בשפע חומרי, תלמדי את עצמך להנות מהמעט שיש, לדעת למלא את המעט בהרבה אש מהלב ! להחיות את המציאות על ידי כוח הרוח ולא על ידי כוח הכסף. הבטחון הכלכלי הוא ביטוי של שמחה וכתוספת לשמחה הטבעית שצריכה להיות לך ! לא נורא שאין עתיד כלכלי מבטיח, רוב העולם ככה מדורי דורות. רק מעט עשירים נהנים ( אם לא נמעס להם ) מהכסף. הרעיון הוא היכולת להנות מהמהט שיש. ואם אפשר ליותר, אז בברכה ובשמחוה ובגבורה : שיהיה יותר , רק נהנה מזה ונשמח ! העיקר זה לפתח יכולות של עוצמה פנימית מבוססת רוחניות, לשם כך צריך להתחבר "למעיין" הרוח הטובה שהוא אורך חיים שמחזק גוף ונפש ומזין אותך באוכל רוחני טוב כמו למשל מדיטציה מיוחדת של 10 דקות כל יום וכו'. המסע של החיים הוא אהבה, אז תשמחי ותהני ! ( רק תהי חכמה ). לגבי הנישואין, אם יש ביניכם כבוד הדדי ויושר ואתם אוהבים להיות ביחד בעת מצבי משבר וקשיים, אז טוב שתתחתנו. אני ממליץ על חתונה על ידי גוף ממסדי כדי שכן תהיו מחוברים לחברה הסובבת אתכם אל תפחדו ! העיקר שהוא ואת אנשים רציניים ובריאים שאוהבים אחד את השני ורוצים אחד את השני באמת. לגבי תואר ועבודה, הייתי ממליץ לך לשלב הכל ביחד וללמוד כאשר הוא תומך בכך ועוזר לך בכך שכן הכבוד ההדדי הוא גם לעזור ולפרגן לשני שרוצה להתפתח אישית ולהגיע להישגים אישיים. הויתור האישי צריך להיות על פי התחושה הפנימית עם שיקול דעת וללא מתוך פחד או צפיות לקבל. אולם אל תוותרי על ההתפתחות האישית שלך שאת חולמת עליה ורוצה בעמקי לבך, תלכי על זה ותתפתחי תוך כדי מערכת יחסים מתונה ונעימה ! לגבי אופציית הגירושין, תחזקי את עצמך ואז זה יהיה מגן רוחני שיעזור לך לא לפחד. תמיד טוב לשמור על יחסים חיוביים, בכל מצב ובכל מרחק.

עטרת1

New member
מאיפה אתה מוציא את זה?

מפשט הכל.במסע האהבה יש קשיים וזה לא נראה כמו בסרטים -תמיד נוצץ ונגמר טוב. כן, יש חברות טובה בבסיס ובעיקר שתי נפשות שמצאו אחת את השנייה כדי להתקדם. אני תקעתי במעגלים של נסיונות כושלים לפתח את עצמי מבחינת האקדמיה והוא מבחינה כלכלית. אולי אני צריכה לקשור את עצמי ולהתחייב למשהו כדי שסוף סוף לא אעזוב.אני יודעת שמעבר לתמיכה הכלכלית הוא זה שגמל אותי מהתמכרויות שונות שלא אפרט בגינן... הוא זה שפגש אותי שהייתי לא כלום אך ראה בי את הפוטנציאל... אולי אני חייבת לו. אני באיזשהו מקום מסודרת.. מתחילה למודי מנהל עסקים באנגליה. דירה יפה, כסף ברוך השם למה שצריך.ואהבה אני מקבלת ממנו המון אהבה. לי אין את אותה האהבה לתת לו. אני מאמינה שזה יגיע...אולי ביום שהוא יכבוש את מטרותיו...וכן-יתעשר(יסלח לי). אני היום יותר חזקה. יותר מאמינה. ולכן יכולה להרשות לעצמי להתפשר על השאר למען העתיד הכלכלי. ושוב סליחה. אני לא בנאדם חומרי בלבד, יש איזון בטבע, אני מאידך משקיעה ברוח ובנפש מידי יום ביומו. החיים לבד בלבלו אותי, אני מאוד קיצונית ופועלת על קפריזות-ובן הזוג נתן לי איזון. אולי הוא כופה בכוח את אהבתו , אבל רוב הזמן זה מצליח ואני אוהבת אותו בחזרה . אך מעבר לזה הוא מאזן אותי לחיים בריאים יותר. כן יש בי תלות . לאיזון בחיים . לא לברוח כל הזמן. לא לעבור דירה כל חצי שנה ולא להתחיל ללמוד כל שנה סמסטר של פקולטה כלשהי ולעזוב.

לשחרר את מה שיוצר את המעגל

הי עטרת
מעל הכל בולט בדבריך האלמנט של השינוי ושל הזמניות. נראה כי אינך יכולה להיות באותו מקום (פיזי , ריגשי , רוחני ) לאורך זמן. אם זה בלימודים , במקום מגורים ובזוגיות. מה יש בהשארות במקום אחד שכל כך מפחיד אותך שאת מרגישה צורך לעבור הלאה ? האם את חייבת לנוע על מנת להרגיש חיות ? האם השארות במקום מסוים הינה סוג של מוות ? אני חושב שברור העניין יכול לשפוך אור אחר לחלוטין על הקורה לך. לי זה מרגיש כמו דפוס שאת מביאה איתך מגלגולים קודמים אבל לא נכנסתי לעומקם של הדברים. קחי מספר נשימות עמוקות והתחברי אל הקרקע ואל אשר מחבר אותך לאדמה. אשמח לעזור ככל שאוכל , שרון

עטרת1

New member
שרון שלום

כן גם אני מרגישה שהדפוס הוא מעבר לשליטתי, אך נראה לי שמתחיל אצלי עידן חדש כל 7 שנים שהדפוס אולי השנה יסתיים. מאז שהכרתי את בן זוגי אני פחות או יותר מאוזנת נפשית. הייתי רוצה שתקרא את תגובתי הקודמת לוסרמן. איך אדע שבאמת הלופ נגמר? אני ממש רוצה סוף סוף לסיים תואר ולא רק להתחיל. יש לי שכל ואני לא ניצלתי אותו עד כה. אכן רק בת 25 אבל 7 שנים מהחיים טסו לי על בריחות, טיולים, חברים שאינם היום וכיופים שצילמתי אך המחשב נהרס ואין לי אותם יותר. התעוררתי. אבל אולי זה דפוס קדום שאי אפשר באמת להילחם בו. לך תדע מי הייתי בגלגול הקודם? נראה לי שאיזו אמנית שחייה באירופה -אולי אפילו פה באנגליה והתאבדה ...כך פעם חלמתי.. ואןלי במישור הפיזי אפשר להתגבר על הכל. רק איך אהיה בטוחה? אולי החתונה הזו היא חיונית לנפש שלי. התחייבות לבן זוג שחזק ממני ולא יתן לי לעזוב. הוא יקשור אותי אם צריך.-זו הוראה ממני.

לגעת במקור

הי עטרת
שום דבר שקורה לך אינו מעבר לשליטתך. התודעה שלך והמודעות שלך הינם כלים פעילים ביצירת המציאות שלך ואלו ניתנים לשינוי. מלחמה היא לא המילה הנכונה כי אם ריפוי שבעיקבותיו יבוא השינוי שאותו את מבקשת לנפשך. מלחמה מעצם טיבעה מקיימת את 2 הצדדים , את הצד הלוחם ואת הצד הנלחם. כאשר תביאי את המודעות שלך למקום אשר מיצר את הדפוס באופן אוטומטי יתבצע שחרור וריפוי. הדבר יכול להעשות על ידי רגרסיה לחיים קודמים , דימיון מודרך , NLP או למעשה בכל דרך טיפולית שהיא שתעזור לך לגעת במקור הראשוני אשר מקיים ומייצר את המציאות שעליה את מדברת. המשך שבוע מקסים ,
שרון

עטרת1

New member
אתם פשוט מקסימים!

שפכתם עליי כל כך המון אור-איזו התחלה טובה לשבוע, לקום בבוקר עם הקפה ולקרוא את תגובתכם. הכל נכון. המציאות בנויה על אלף אמיתות. אז כן, אני מציירת, פותחת קצת בקלפים, בתקופות שחיפשתי את האור גם כתבתי המון-הוצאתי את כל הרעל.כן... לפעמים פשוט אני מרגישה חסומה.הכל נשה ברמה הבסיסית, הקיימת במישור הפיזי של העשייה, ואז פונים -וכנראה שלא במקרה, למקור אחר, שונה, ממש לא צפוי....ומקבלים אור בחזרה. תודה לכולכם על הנתינה, ההקשבה ללא ספק אני חלק מהפורום, אנשים כמוכם, אני רוצה להישאר קרובה. שבוע טוב

עטרת1

New member
תודה לכולכם.

שפכתם עליי כל כך המון אור-איזו התחלה טובה לשבוע, לקום בבוקר עם הקפה ולקרוא את תגובתכם. הכל נכון. המציאות בנויה על אלף אמיתות. אז כן, אני מציירת, פותחת קצת בקלפים, בתקופות שחיפשתי את האור גם כתבתי המון-הוצאתי את כל הרעל.כן... לפעמים פשוט אני מרגישה חסומה.הכל נשה ברמה הבסיסית, הקיימת במישור הפיזי של העשייה, ואז פונים -וכנראה שלא במקרה, למקור אחר, שונה, ממש לא צפוי....ומקבלים אור בחזרה. תודה לכולכם על הנתינה, ההקשבה ללא ספק אני חלק מהפורום, אנשים כמוכם, אני רוצה להישאר קרובה. שבוע טוב

המצב שתיארת

מורכב ומסובך. כיוון שהבחור מתכננן כנראה להונות את השותף האנגלי, זו דרכו ועלייך להיזהר. במקומך הייתי בוחרת נישואין אצל עורך\ת דין ישראלית (!) שתגן על האינטרסים שלך. נישואין כאלה חוקיים לא פחות מנישואי קפריסין ובחוזה את צריכה להכניס את כל הסעיפים שהעלית כאן. זה מאוד מקובל ואין בכך להעיב על האושר הצפוי. כל טוב לך.

למעלה