אותי מודה

חנונים = ילדים טובים...

בדרך כלל אני לפחות לא מתחבר לזה, גם לא אלה שבסביבה הקרובה, טוב, לפחות רובם...

לא בהכרח

זה תלוי ממה הלהיות ילד טוב נובע. האם זה: 1. כי אתה יודע מה טוב בשבילך ופועל בהתאם - ויוצא שזה חופף למה שבעלי הסמכות דורשים/מעדיפים/מייעצים שתעשה. 2. כי אתה צייתן ועושה כל מה שאומרים לך לעשות מבלי לחשוב אם זה נכון או לא. במקרה השני מתאים שלא תתחבר לזה, אלא אם כן יש לך סמכות שדורשת שימוש תדיר (ואם ככה, - הא?!). במקרה הראשון זה משתנה עפ"י אם אתה רואה את זה כטוב או רע בשבילך. אבל הנקודה היא שאתה יכול להיות חנון וילד טוב אבל עדיין עם דיעה עצמאית (שעשויה להיות בעמדה מנוגדת לעמדה של מקור הסמכות). אני נגד שימוש, אגב אבל כל עוד אנשים אחרים יודעים מה הם עושים אז זה בסדר

Noam S

New member
וואי כמה שאתה טועה...

מה הקשר "ילדים טובים"? אני לא בקטע של גראס אומנם. אבל מה הקשר בין חנונים...לילדים טובים? אני לא אומר שמי שלא "ילד טוב" הוא "ילד רע". מה שאני אומר זה שתצא מהסטיגמה שחנון הוא "ילד טוב ירושלים". בחור שלובש "שלייקעס", הולך עם אפודה, חוצה רק במעבר חציה ואף פעם לא עושה דברים שאסור (כמו לפרוץ לאתרים
)

אני הוא הקשר ../images/Emo8.gif

ואם נעשה כאן סקר, יהיו די הרבה ילדים טובים ירושלים כחברים כאן לפי דעתי. לפרוץ לאתרים זה אתגר אינטלקטואלי, לרוב בלי משהו רע בעקבות הפריצה. כמו המשחק nethacker או משהו בסגנון, אבל שם אתה פורץ תמורת כסף.

לא חשבתי להתייחס ללבוש...

כי זה בנאלי וממש לא נכון... אני ילד טוב ירושלים שמשתדל לחצות באור ירוק בקשר ל"לא עושה דברים אסורים"... אני מניח שכולם ככה...

mr Zebra DS

New member
אני אשבור את הסטיגמה

אני דווקא בעד.. לא בכמויות גדולות אומנם אבל מדי פעם, עם אמא או חברים קרובים אני לא רואה בזה דבר רע.. (וכשאני אומרת מדי פעם, זה פחות מפעם בחודש..) מורגן.

MajorWinters

New member
אני נגד....

אבל אני גם נגד סיגריות. אני לא רואה סיבה, זה סםת חרטא.

זה לא בעד או נגד אקט העישון

כי ישנם לא מעט דברים שאישית נגד {קפה סוכר לבן סיגריות אלכוהול טכנו אקטיסי מאה ארבעים קמש וסרקס ללא הגנה} ועדין חלקם חוקים לגמרי כשזה נעשה ברור לחלוטין שהסיבות ללגיטימציה של זה או אחר הינם לרוב מרפדות למישהו הכיס...לא יותר. הבעד או נגד מתיחס להפיכת מעשן גוינט לבעל עבר פלילי בעוד אלכוהליס מקבל את עזרת המדינה...כל הדרך לפאב. שיעבוד דורות שלמים לריטלין אבל אמירת לא לסובל מסרטן לקצת מזור לכאבו... לא חושב שחור לבן...אבל יודע שמעדיף שכספו של מעשן הגוינט ימוסה ויפרנס משפחה בישראל מאשר יממן עוד פעולות טרור.

המ

קפה וסוכר לבן לא הורגים אותך באופן ישיר והם גם לא פוגעים בחברה (להיפך) אז לא הייתי מוציאה אותם מחוץ לחוק. סיגריות ממכרות, הורגות ופוגעות באיכות הסביבה, ומזיקות לבריאות של החברה ע"י עישון פאסיבי. אז הייתי מגבילה אותן, מצדי אפשר אפילו להוציא אותן מהחוק כמו סמים קלים אחרים. אולי לאשר מכירה בכמות מוגבלת במס' נקודות מכירה, כמו עם ההימורים, זה עדיין יביא להפחתה משמעותית. זה דבילי אבל אין לי רעיון יותר טוב. ומעשן לא צריך להיות בעל עבר פלילי, רק מי שמוכר, או נאמר מי שמוכר לקטינים / לציבור שהוגדר כנוח להשפעה או משהו כזה. מסכימה עם המשפט האחרון בהודעתך. סרטן - לדעתי לא צריך רק לאפשר, אלא במקרים מסויימים גם לרשום לחולי סרטן גראס, כי זה הוכח כיעיל. במילא רופאים רושמים לנו תרופות עם מלא חומרים מזיקים וממכרים שגורמים לתופעות לוואי לא רצויות, אז על דבר כזה להיות קטנוניים? אלכוהול הורג ואנשים תחת ההשפעה שלו עלולים לפגוע בחברה ובעצמם (וברמזורים). בכל זאת הפגיעה שלו נמוכה יחסית, כי אתם לא רואים כל בנאדם רביעי מחסל שני בקבוקי ג'ין ביום, זה לא נפוץ כמו סיגריות. יש גם חוק נגד נהיגה תחת השפעת אלכוהול ואי אפשר להתווכח שהוא נחוץ. גם לגבי גראס האלכוהול הרבה פחות מזיק, אין עניין של עישון פאסיבי וזיהום הסביבה, ובכמויות קטנות האלכוהול לא גורם לנזק מצטבר (בשונה מעישון). כמו כן האלכוהול הוא משקה שקשור לדת שלנו, ובתור מדינה יהודית לא ייתכן שתיאסר מכירת משקאות אלכוהוליים. אז אני חושבת שאין פה בסיס להשוואה, ו~לא~ הייתי מוציאה את האלכוהול מהחוק. מה שכן, היה אפשר להגביל את המכירה כך שלא יימכרו משקאות המכילים מעל ככה וככה אחוזי אלכוהול, וכך אנשים שיתקמצנו מדי לקנות שני בקבוקים מהמשקה האהוב עליהם במקום אחד (ויהיו הרבה כאלה), יפחיתו את הנזק הבריאותי של עצמם ושל הדרינקינג באדיז שלהם, ואת הסיכוי להתקע ברמזור. לא התייחסתי יותר מדי לקטע של ההתמכרות כי גם קפה ממכר וגם עבודה ממכרת ואפילו ספורט, זה אולי לא אידיאלי בשביל המכור, אבל לכו תקחו ממנו את נק' האור היחידה בחייו האומללים וכו' (כשזו התמכרות לא מזיקה ~יחסית~).

הבעיה עם איסור על מכירת משקאות שהם

מעל אחוז אלכוהול מסויים זה שמי שרוצה תמיד יוכל לקנות אלכוהול לחיטוי(95%), לדלל במידה המתאימה ולהוסיף חומרי טעם וככה לקבל משקה אלכוהולי בכל אחוז רצוי כמעט.

Nimst

New member
אני לא חושבת שזו הבעיה

אני חושבת שהבעיה היא שכל אחוז שתבחר יהיה שרירותי, בסופו של דבר.

למעלה