המ
קפה וסוכר לבן לא הורגים אותך באופן ישיר והם גם לא פוגעים בחברה (להיפך) אז לא הייתי מוציאה אותם מחוץ לחוק. סיגריות ממכרות, הורגות ופוגעות באיכות הסביבה, ומזיקות לבריאות של החברה ע"י עישון פאסיבי. אז הייתי מגבילה אותן, מצדי אפשר אפילו להוציא אותן מהחוק כמו סמים קלים אחרים. אולי לאשר מכירה בכמות מוגבלת במס' נקודות מכירה, כמו עם ההימורים, זה עדיין יביא להפחתה משמעותית. זה דבילי אבל אין לי רעיון יותר טוב. ומעשן לא צריך להיות בעל עבר פלילי, רק מי שמוכר, או נאמר מי שמוכר לקטינים / לציבור שהוגדר כנוח להשפעה או משהו כזה. מסכימה עם המשפט האחרון בהודעתך. סרטן - לדעתי לא צריך רק לאפשר, אלא במקרים מסויימים גם לרשום לחולי סרטן גראס, כי זה הוכח כיעיל. במילא רופאים רושמים לנו תרופות עם מלא חומרים מזיקים וממכרים שגורמים לתופעות לוואי לא רצויות, אז על דבר כזה להיות קטנוניים? אלכוהול הורג ואנשים תחת ההשפעה שלו עלולים לפגוע בחברה ובעצמם (וברמזורים). בכל זאת הפגיעה שלו נמוכה יחסית, כי אתם לא רואים כל בנאדם רביעי מחסל שני בקבוקי ג'ין ביום, זה לא נפוץ כמו סיגריות. יש גם חוק נגד נהיגה תחת השפעת אלכוהול ואי אפשר להתווכח שהוא נחוץ. גם לגבי גראס האלכוהול הרבה פחות מזיק, אין עניין של עישון פאסיבי וזיהום הסביבה, ובכמויות קטנות האלכוהול לא גורם לנזק מצטבר (בשונה מעישון). כמו כן האלכוהול הוא משקה שקשור לדת שלנו, ובתור מדינה יהודית לא ייתכן שתיאסר מכירת משקאות אלכוהוליים. אז אני חושבת שאין פה בסיס להשוואה, ו~לא~ הייתי מוציאה את האלכוהול מהחוק. מה שכן, היה אפשר להגביל את המכירה כך שלא יימכרו משקאות המכילים מעל ככה וככה אחוזי אלכוהול, וכך אנשים שיתקמצנו מדי לקנות שני בקבוקים מהמשקה האהוב עליהם במקום אחד (ויהיו הרבה כאלה), יפחיתו את הנזק הבריאותי של עצמם ושל הדרינקינג באדיז שלהם, ואת הסיכוי להתקע ברמזור. לא התייחסתי יותר מדי לקטע של ההתמכרות כי גם קפה ממכר וגם עבודה ממכרת ואפילו ספורט, זה אולי לא אידיאלי בשביל המכור, אבל לכו תקחו ממנו את נק' האור היחידה בחייו האומללים וכו' (כשזו התמכרות לא מזיקה ~יחסית~).