אותנטי או לא אותנטי ?

paul chambers

New member
אותנטי או לא אותנטי ?

שלום אני כנר מת"א. רציתי להעלות את השאלה : אתם מעדיפים ביצועים אותנטיים (ביצועים לפי רוח התקופה, כשההתייחסות היא בעיקר לתקופת הבארוק ומה שבא לפניה {אם כי יש יוצאים מן הכלל}) או ביצועים לא אותנטיים? [דוגמאות: אותנטיים:קאוקן, אלסנדריני, מנזי ועוד לא-אותנטיים:חפץ, רובינשטיין, אויסטרך ועוד ]

lvbbb

New member
תלוי....

את הסימפוניות של היידן אני מעדיף בדרך כלל לשמוע בכלים אוטנטיים,למעט סימפונייות לונדון שלו (סימפונייה 93-104) בנגינתם של התזמורות סימפוניות גדולות.אותו דבר בסימפונייות של מוצארט,עד סימפונייה מס´ 21 בכלים אוטנטיים,אחריה רק עם התזמורות גדולות.סימפונייות של בטהובן רק עם תזמורות גדולות למרות שהקלטות של הרנונקור עם הקאמרית האירופית (כלים אוטנטיים) היו די טובים.באך והנדל בדרך כלל רק בכלים אוטנטיים.לעומת זאת הביצוע היפה ביותר ששמעתי ל-"סטאבאט מאטר" של פרגולזי היה עם הסימפונית של לונדון בניצוחו של אבאדו.

לא הכינור קובע אלא הכנר! כלומר

מה שחשוב היא איכות הביצוע. בעיקרון אני אוהב את הצליל ואת השקיפות של הביצועים האותנטיים. כלומר - אם מדובר בבחירה בין ביצועים ברמה דומה הייתי מעדיף את האותנטי. הכוונה ליצירות מהמאות שלפני המאה ה 19. אם כי קראתי שגם את רוסיני יש נטיה לבצע היום בכלים אותנטיים. יש הרי בעייה - מה בדיוק אותנטי ומה לא. האם באמת ככה ניגנו? מה בדיוק היה כיוון הכלים? יש יצירות בארוקיות או מוקדמות יותר שרק הקו המלודי הבסיסי הולחן והרשות נתונה לאלתר. לסיכום - אני בעד דו-קיום, כמאמר ז´בוטינסקי - זו שלנו וזו גם כן. (זו אינה אמירה פוליטית!)

אלכסי

New member
לא אותנטי בדרך כלל

באך או סקרלטי תמיד מבחינתי עדיף בפסנתר ולא צמבלו ויולדי כן בכלים אותנטיים איפה שכינור דומיננתי או סולו אני מעדיף לא אותנטי

Sir Humphrey

New member
בפירוש לא אותנטי

אני מודה שאני לא מאוהב בכלים העתיקים (לפחות בחלקם). בואו רק נגיד שיש סיבה שבגינה הכלים האלו נעלמו כליל מהלקסיקון של מלחינים מאוחרים. לדעתי, למשל, צ´מבלו זה גועל נפש. אני לא מסוגל להקשיב לכלי הזה, ואני לךא אומר את זה בפלצנות. אני הייתי בקונצרט בארוק עם אלברט שלנו, והיה שם צ´מבליסטית שניגנה טוב, אבל הצליל עצבן אותי לגמרי. גלן גולד זה באך. כנ"ל לגבי תקופה קלאסית. אני אישית מעדיף את הורוביץ וקובצ´ביץ´ במוצארט מהpurists למיניהם, פרט לאלפרד ברנדל שהוא אדיר. אני חושב שכלים חדשים יכולים להאיר צדדים שונים ביצירות של המלחינים, ולהעביר את המוסיקה יותר טוב, מכיוון שיש יותר שליטה על פסנתר לדוגמא מאשר על צ´מבלו.

למעלה