אות ועוד

אות ועוד

מצאתי שגם ז.י.ן נוטה בכל שבעה, כראוי לפועל על שם האות השביעית. ואפרופו פעלים על שם אותיות (וגם אפרופו נטיות של ז.י.ן), נדמה לי שגם כ.פ.ף נוטה בכל הבניינים, אם כי אני לא בטוח לגבי הנטיה בנפעל. מה אתם אומרים? ואם כבר מדברים על זיונים ומשחקי כח, אז גם ש.ל.ט נוטה בכולם, למרות שנדמה שלאחרונה הנטיה בקל קצת מטשטשת.. ~יהודה לוי שולתתתת!!!!!!!1~

מוגג

New member
ברכת המזון.

את לזון ולזיין כאותו שורש? אם כן אז נברך "בורא מיני מזונות".

אטיוד5

Active member
איכה מצאת שזין

נוטה קל, נפעל, הפעיל? מבלבל אותו עם זון אולי? אפרופו, יש רופא כירורג אחד ב"הלל יפה" בחדרה שמטפל בהטיות של הזין. לא מצחיק. ומה מטושטש בשלט קל?

אני תמיד חשבתי

שהשורשים שבהם ע' הפועל היא ו' מתחלפים עם אלה שבהם ע' הפועל היא י' וזהו בעצם אותו שורש. יכול להיות שטעיתי? כמו שהדגמתי, באינרטרנט מקובל בזמן האחרון לכתוב שולתתת!!!!1, אז חשבתי שאולי שולט כבר לא ממש חוקי..

אטיוד5

Active member
איזה קשר יש ..

בין בטון מזוין למזון? אה, ששניהם מחזקים? טוב, אולי. ואיזה קשר יש בין שיר לשור (הסתכל)?

ואיזה קשר יש

בין שלט לשילט? טוב, זה תלוי מאיפה בא שם העצם שלט, אבל בכל אופן זה שאין קשר לא אומר שזה לא אותו שורש.
גנגי, תעזרי לי..

אני גם אשמח להבהרת סוגיית

ע"ו וע"י. האם חד המה או שניים. הפעלים לזיין (צבא בנשק) ולזוּן (את אותו צבא באוכל) נשמעים לי קצת קרובים. וגם, ראו את השורש קום/קים שיש לו גם מבנה דומה פעל: קם/לקום. פיעל: קים/לקיים. הפעיל: הקים/להקים זה ע"ו? ע"י? גם וגם?

אטיוד5

Active member
יש לי שאלה אלייך, תרנגולת

את עֶרוֹמה בצירה חולם או עֲרוּמה בחטף פתח או שניהם?

למעלה