או בקצרה...

הדססס

New member
או בקצרה...

האם ללכת ללמוד במשך 4 שנים תואר ראשון בחינוך לא פורמלי? ולאו דווקא לעבוד בזה בעתיד? (משום שאין כרגע שום דבר שמעניין אותי יותר) או לחכות עד שאחליט על מקצוע לעתיד ורק אז ללכת וללמוד אותו? כרגע אני מדריכה כמה וכמה קורסי מחשבים למבוגרים ומאוד נהנית ...ומקבלת הרבה יותר משכר מינימום לשעה. חשבתי אולי להתמקד בתחום הזה ואולי אף להקים עסק עצמאי בעתיד...למרות שאני יודעת שזה לא פשוט. מה שבטוח זה שאני אוהבת מאוד להדריך קבוצות/אנשים. חשוב לי שתהיה לי עבודה טובה גם מבחינת הסיפוק העצמי וגם מבחינת השכר.

דנה1233

New member
הי הדס,

יש הבדל מאוד גדול בין הנחיית קבוצות- הדרכת טיולים- פרסום- יחסי ציבור- חינוך לא פורמאלי- הדרכת מחשבים. נראה לי שאת לא מספיק ממוקדת. אם חשוב לך כפי שרשמת להביא את היצירתיות שלך לידי ביטוי, זה יכול להיות בתחום הפרסום מצד שני נראה לי שיש לך משיכה בכל זאת לתחום היותר פסיכולוגי של הנחיית קבוצות, חינוך וכו'. האם תואר ראשון בחינוך לא פורמאלי יאפשר לך ישירות ללמוד הנחיית קבוצות? האם את בטוחה לגמריי שאין קבוצות שמנחים ביום? (אני לא בטוחה בכך) לדעתי כדאי לך לבדוק יותר לעומק קבוצה זו. בכל מקרה לשבת ולהמתין, לא נראית לי אופציה טובה, כי לא ברור- מניין תבוא לך ההחלטה ובעקבות מה? ומצד שני אם את בינתיים נהנית ממה שאת עושה, וגם מרוויחה טוב- אז למה לא...

דנה1233

New member
עוד שני דברים:

מה לגבי הפקת אירועים? ראיתי שזה עשוי לעניין אותך. 2. הבנתי שלמדת קולנוע ואהבת את זה. מדוע בעצם את לא ממשיכה בתחום הזה?

הדססס

New member
הי דנה...

תואר ראשון בחינוך לא פורמלי יאפשר לי ללמוד הנחיית קבוצות. להנחיית קבוצות אפשר להתקבל בתנאי שיש כבר תואר ראשון- הבנתי שממש לא משנה במה. יש לי קרובת משפחה שעוסקת בזה, היא מעולה ומרוויחה כך... והיא אמרה לי שהיא, שכבר עובדת כמה וכמה שנים בזה, ממש התקשתה למצוא עבודת בוקר בזה, ושרוב הנחיית הקבוצות בד"כ בערב. כתבתי למעלה (בהתכתוב עם אילת לבנון1) את כל הפרטים של עזיבת הקולנוע, וההתלבטויות, והכשרונות השונים... עזבתי בעיקר בגלל: האוירה התחרותית (דבר שיש גם בפרסום), חוסר התואר הראשון במקום בו למדתי, וידעתי שמאוד לא פשוט להצליח בתחום הזה ללא פרוטקציות או כשרון והשקעה של יותר ממאה אחוז... בנוסף, זו עבודה פיזית מאוד קשה. (לצלם, לסחוב מצלמות, ציוד צילום ותאורה, לביים במשך זמן רב בעמידה וכו'). אני חושבת שאם לא אקבל אף כיוון חדש, אלך בכל מקרה ללמוד חינוך לא פורמלי בשנה הבאה, משום שאני ממש לא רוצה לדחות יותר את הלימודים שלי. שנה1 למדתי קולנוע ועזבתי, שנה 2 עבדתי, שנה 3 המשכתי לעבוד(עכשיו..), ובשנה הבאה אני ממש מרגישה שאני חייבת לעשות כבר את הצעד הזה-ללמוד, אחרת אדחה את זה כל חיי... (מאוד חשוב לי להקים משפחה, ואני יודעת שלא פשוט ללמוד כשיש כבר 2-3 ילדים....)

הדססס

New member
לגבי הפקת אירועים

זה באמת היה נשמע לי מעניין, אבל שוב- זו עבודה של ערב... ושוב- אני לא בטוחה עד כמה זה מתאים לי. שמעתי האמת על מישהי שלמדה חינוך לא פורמלי ואז הלכה ללמוד הפקת אירועים... האמת, אני מאוד אוהבת לערוך סרטים, גם לאירועים, אבל זו שוב עבודה רבה מול המחשב, (חוץ מהפגישה עם המשפחה, התכנון והצילומים), וזה גם המון הוצאות (מחשב טוב, ציוד עריכה וצילום).

מירטל

New member
אני מצטערת להדחף ואולי זה

לא מקומי - אבל קראתי את רוב השירשור הקודם ואני חושבת שכדאי להזכיר עוד נקודה : את מאוד צעירה ונשואה - כל העצות שקיבלתי לגבי לימודים היו להתחיל בגיל צעיר יותר, גם אם את לא ממש בטוחה, לפעמים עדיף להתחיל ללמוד מוקדם, ולא לדחות את הלימודים לזמן שבו אולי יודעים מה באמת רוצים, אבל הרבה יותר קל ללמוד בגיל עשרים ו... מאשר עשר שנים מאוחר. יותר.

למעלה