או קיי השאלה החדשה שלי!

Old Girl

New member
או קיי השאלה החדשה שלי!

עם איזו דמות בסדרה אתם הכי מזדהים, לטוב ולרע? אצלי זה קצת ארוך, אז ארשום אח"כ.

הו נחמד../images/Emo9.gif.

אני לא חושבת שיש דמות שממש אפשר להזדהות איתה. בסך הכל הדמויות והעלילה קצת הזויה. אבל אני חושבת שטיפ טיפה לגליה ברגר בנאיביות שלה ובחיים בעולם משלה.

tamar112

New member
אני מבטיחה שאני עוד אחשוב

על זה... זאת באמת שאלה ששווה לחשוב עליה לעומק

Old Girl

New member
אני:

1. אני קצת אלישע - כי כל החיים עשיתי הרבה מאמצים כדי להתקדם ולעלות "למעלה", ובמבט לאחור היו כמה דברים שהיה אפשר לעשות בדרך יותר ישרה. 2. קצת הגר - כי לפעמים אני מרגישה מעמידה פנים ו"מוכרת" לאחרים תדמית שלא מייצגת אותי". 3. הייתי רוצה להיות קצת שאול - אבל לצערי אני לא! יש לו אורך רוח ולי אין.

אשמח לשמוע ביתר פירוט

את נשמעת מעניינת
. למה שאול
דווקא שאול הוא הדמות הכי שלילית מבחינתי.

Old Girl

New member
שאול?? הדמות השלילית?

מדוע? הייתי בטוחה שהוא הדמות הטובה ביותר בסדרה: סובלני, אוהב, חם, אכפתי. רואים כל הזמן את הניגודים בינו לאשתו: היא מזמינה אורח מתוך אינטרסים - הוא מארח אותו מתוך התחשבות. היא דורסת ובורחת - הוא מתעקש שתתנצל. הוא אמיתי - היא מזויפת. אני הכי אוהבת אותו!

יש בו המון סטירות.

מצד אחד הוא טיפוס שאיכפת לו מכבוד המשפחה וכבוד אישי ונימוסין. הוא באמת טיפוס מאוד חם אבל מצד שני כשיש דעות שונות משלו הוא קיצוני. החינוך ילדים שלו הזוי הוא מתנהג כנער מתבגר שמסרב להתבגר. כל העישון הזה, התרבות שתיה, האופן ה'זרוק' שהוא חי.. הניסיון לכוון את הילדים שלו לקו ישר שהוא חי בו משגע. בדיוק מה שנעמה אמרה לו, לנסות להתגאות בבן שלו במקום לרדות בו כל הזמן. הגר לא מזוייפת היא חיה בעולם שנוגד את מה שהיא היתה רוצה לחיות בו, לדעתי כמובן. הרצון שלה להיות 'יהודיה טובה' אל מול החיים עם בעלה שחי ההפך הגמור. בפרק ששאול אמר לה ללכת לדבר עם משפחת ברגר והיא טענה שזה יעשה לה שם רע הבהיר טוב את הרעיון של הסטירות האלו.

Old Girl

New member
אני דווקא חושבת שהגר היא

טיפוס שלילי מובהק והתכונה שהתסריט הכי מדגיש בה היא זיוף. כל ה"יהדות החדשה" שלה היא מסחרה. היא כביכול עוסקת ברוחניות - אבל למעשה חושבת איך להפיק ממנה מיליונים. מדגישים את זה כבר בתחילת הסדרה, כשהיא קופצת מהמרכז ומקללת את גליה המפגינה (שבניגוד אליה, היא באמת אשת עקרונות טהורה ולא רודפת בצע). הרי ברור שלא היה צורך לקלל אותה, התסריטאי שם את הקללות בפיה כדי להראות שהיא לא אשת רוח אמיתית. היא לא מהססת לגנוב רעיון מאמיר ולהציג אותו כשלה, והיא עושה זאת בלי בושה מול הפרצוף של אמיר. כדי לא לתת לצופה שום ספק נוסח "האם גנבה את הרעיון או רק אימצה", מראים אותה מקשיבה לאמיר, ואז מספרת לכל הקבוצה שחשבה על הרעיון לפני כמה שנים, בדנמרק (WTF) כשמההרצאה די ברור שמעולם לא קראה את "מובי דיק" (סתם מההקשר). והכי גרוע - נטישת הילדה שנדרסה. אז היא באה אחר כך לבית חולים, זה לא מטהר אותה. נטישת אדם בכביש, בדקות שלעתים תכופות קובעות האם יישאר בחיים, זה פשע איום ונורא, אפילו אם מתחרטים עליו. ומנשה נוי? הוא נראה לי כמו אדם שבור, שלא טוב לו ולכן הוא מעשן ושותה. להתגאות בבן - הוא לא שלם עם מה שהבן עושה. דווקא הבן נראה לי טיפוס ריקני כזה, מין "מורעל", והוא - כמה שהוא לא שלם עם הבחירות של הבן - נשאר אבא אוהב.

אבל הוא מעשן גם סמים לא?

זה כבר גורם לשנוא אותו ושלילי ביותר ועצב אגב לא ממש מצדיק את כל זה. זה עדיין לא משהו שאפשר ללמוד ממנו, והכי לא חיובי שיש.

למעלה