או שנולדים כך או שלומדים להיות כך?

deep ocean

New member
או שנולדים כך או שלומדים להיות כך?

טוב זה שבזמן האחרון קורים כל הזמן דברים מדהימים אתם כבר יודעים זה שאני מאד מאושרת-אתם גם יודעים ועכשיו בא לי לכתוב על ההילר שלי הוא בן אדם מדהים הוא עוזר לי בצורה שלא תיאמן הוא קורא אותי בצורה שלא תיאמן הוא רואה דברים שלא סיפרתי לאף אחד מעולם יש לו כוחות עצומים האישונים שלו- יותר מעשר שניות להסתכל לתוך האישונים שלו זה ממש בלתי אפשרי כי הכוח שיוצא מהעיניים שלו- פפפפפפ, לא ראיתי עיניים כאלה אצל אף יצור אנושי אחר עכשיו זה לא קטע של-יש לו מבט חודר והוא מביך אותי אז אני לא יכולה להישיר מבט זה משהו אחר-אי אפשר להסתכל יותר מידי לאישונים שלו מה שחשוב- הוא שינה את עולמי ממש כך! שינה את חיי לטובה! בכל אופן, לפני שבוע היה לי אירוע ממש חזק אצלו קשה לתאר בכלל מה היה שם יש לי גידול בכבד הרי (הוא ידע את מיקומם המדויק של הגידולים לבד כמובן) וגידול אחד הוא הכי בעייתי-כי הוא יושב בדיוק באמצע הכבד! (זה הוא גם ידע...נו טוב אני לא צריכה להוכיח לכם משהו, למה אני כותבת את זה?!) אני לא אפרט פה-אבל הוא עושה עבודה אנרגטית על הגידולים כל שבוע ו....חופר בהם...ו...טוב אני לא אפרט מה הוא בדיוק עושה אבל המטרה הסופית היא לעקור אותם בקיצור שבוע שעבר הוא החליט להקדיש את כל הטיפול לגידול ההוא שיושב באמצע הוא שאל אם אני מוכנה לפעילות עמוקה ופנימית אמרתי שכן כמובן חצי שעה הוא רק חימם והרגיע את המקום אחר כך הוא אמר שהוא ישתמש בכל הכוח שלו, דבר שהוא לא נוהג לעשות לאחר מכן, הוא עבד על המקום בערך עשר דקות או יותר (ממש לא יודעת) אני לא יכולה לתאר את תחושותיי בכלל איך אפשר להסביר במילים תחושה שכל האנרגיה שלו מורגשת אצלי בגוף? ואת התחושה של מה קורה לי שם בפנים? הרגשתי כאילו אני פה בעולם הזה ולא פה ממש לא יכולה להסביר במילים בסיום הטיפול אני הייתי מותשת והוא היה מותש הוא עשה פעילות ממש חזקה אותי זה ניקה שזה גם ביטוי חלש, כי אני לא יכולה להגדיר במילים מה הרגשתי הרגשתי משהו מעבר לניקוי בקיצור רק רציתי לשתף אותכם שאני עוברת איתו דברים מדהימים לא מהעולם הזה בכלל בטח ממש לא הבנתם כלום מההסברים שלי אז מה לעשות התחושות שאני חווה אצלו והתחושה הספציפית ההיא בלתי ניתנות להגדרה באוצר המילים שלי וחזרה למציאות: היום איחרתי אליו בחצי שעה! למזלי אף אחד לא בא אחרי, והוא הקדיש לי עוד חצי שעת טיפול, כך שהייתי אצלו שעה ואחר כך גם דיברנו חצי שעה וצחקנו עד שבא המטופל הבא שאלתי היא כזאת- אדם כזה עם כוח כזה עצום - או שהוא נולד כך או שלא הוא לא יכול ללמוד להיות כזה זאת לפחות דעתי כמובן שאפשר ללמוד טכניקות ויכולות אבל או שאתה בפנים הילר או שלא מה דעתכם? אשמח לשמוע תגובות ולהעלות את הנושא לדיון כולל! אתם לא חייבים להתייחס ספציפית אליו אתם יכולים להתייחס את השאלה עצמה בהקשר של אנשים אחרים שאתם מכירים מיכל

deep ocean

New member
אני רוצה לחדד את השאלה

ברור שניתן להתפתח רוחנית ואנרגטית, אבל מהו הגבול? הכוונה-אנשים מסויימים יעבדו כל חייהם ולא יגיעו לרמות הכוח של אדם אחר שזה בא לו טבעי/הוא עבד על זה פחות שאלתי-עד כמה ניתן להתפתח? האם אין כזה דבר שמישהו נועד להיות הילר או שלא נועד? האם מישהו יתפתח לדרגה מאד גבוהה, אבל לא יהיה הילר כי אין מה לעשות-הוא לא יכול להיות? זאת דעתי לפחות-שאו שנולדת כזה או שלא נולדת כזה ברור שאפשר להתפתח הרבה אבל יש דברים שלא תהיה מה דעתכם? ומקווה שהבנתם אותי עכשיו יותר! מיכל

Jerald_Admonds

New member
שאלה מאוד נחמדה..

אני מניח שאפשר לומר בקיצור, שאין כמו ללמוד, להתפתח.. ולצבור ניסיון שזה מאוד חשוב.. אבל לפעמים אנשים מתאימים באופן טבעי לסוג מסויים של עיסוק, כלומר הם עדיין צריכים ללמוד ולפתח את עצמם, אבל אצלם זה מתבטא ביותר עוצמה וקל להם יותר ללמוד את הנושא.. באהבה שי.

deep ocean

New member
והודעה לבן בקשר לשאלה הזו

התכוונתי ללכת לישון, ואז אמרתי רגע אני רוצה לקרוא את הדפים שבן חילק. וניתקלתי במשםט הבא שהימם אותי, כי הוא רלוונטי כנראה לשאלתי: "אם לא ניתן להשתנות ולרכוש יכולת שלא הייתה לנו בעבר, אזי לא ניתן להשתפר ולא ניתן ללמוד את האבקות הצללים". אני גם מאמינה שניתן ללמוד כל דבר אבל חשוב לי שתגיב לשאלה הזו- עד איזה רמה ניתן ללמוד? האם כל אדם יכול להגיע לאותה רמה בהילינג (הילינג לדוגמא, יש המון תחומים אחרים)? ואם תשובתך תהיה כן, איך זה שלא כולם נמצאים באותה הרמה? (הם לא רצו להמשיך ללמוד ולהתפתח?) ואיך ישנם הילרים שמטפלים באנשים ועדיין שונים בכח הריפוי שלהם? (לפני ההילר שלי הלכתי לאחר, שליד הנוכחי- הקודם היה אפסי! אז אולי ליד אנשים אחרים הוא הילר עם כוח רב, אבל ליד הנוכחי שלי הוא...). הערה חשובה: עד שפגשתי את ההילר הנוכחי שלי האמנתי שכל אחד יכול להיות הילר מאז שהכרתי אותו המחשבה הזאת מעסיקה אותי-האם כל אחד יכול להגיע לרמות העוצמה שלו? אני לא רוצה לעשות אותו אלוהים אבל קשה לי להאמין שכל אחד כמה שרק ירצה-יוכל להגיע לרמה שלו.

Jerald_Admonds

New member
לו, לנו, לכל האנשים

יש פוטנציאל להגיע לאלוהות, אין שום גבולות אשר עומדים בפנינו.. אבל אם מדברים על תחום ספציפי.. אז יש אנשים שנולדים לזה, ויש כאלו שלא:) הטריק הוא למצוא במה אתה טוב..

deep ocean

New member
טוב בן סיימתי לקרוא את הכל

אני יודעת כבר את התשובה שתכתוב-שהכל אפשרי שכל אחד יכול להגיע לדרגה בה הוא יבחר וכו´ וכו´ אז אני מחכה לתשובה כי: א. אולי לא הבנתי דברים שכתובים בדפים ב. למה אני מניחה הנחות שאני יודעת מה תכתוב??? אין לי שמץ של מושג מה תכתוב לי!!!!!! ג. כי ככה ד. כי זה מאד מטריד אותי הסוגייה הזאת ה. כי אז זה אומר שיש לי מליון אפשרויות להתפתחות אישית, ושאני יכולה להגיע גם לדברים שנראו לי בלתי אפשריים מבחינתי. ו. כי אז זה אומר שאני יכולה לעשות כל מה שרק אחפוץ בו ז. כי זה נראה לי מרגש ובלתי אפשרי באותה נשימה ח. כי השכ הישר שלי מתנגד לרעיון הזה שכל אחד יכול להיות בדרגה של ההילר שלי ואפילו אני. איך זה בכלל יכול להיות אפשרי? הוא על אנושי... טוב 1 2 3 4 5 אתה לא פה.... אני סתם סופרת :) לילה טוב עם המון אהבה מיכל

deep ocean

New member
בן, לפני שתגיב ../images/Emo37.gif

בבקשה תקרא את כל מה שכתבתי..... וכולם-רוצה לשמוע את התשובות שלכם!!

deep ocean

New member
אני חייבת לציין שאני חווה עכשיו

שתי תופעות של AFTER EFFECT מהשיעור שלך: 1. השרירים שלי תפוסים..חההח 2. אני לא מפסיקה לחשוב על מלא דברים שקשורים בהתקדמות אישית, שכלית רגשית, עבודה פנימית וחיצונית, מהם גבולת האדם, האם יש גבולות, האם אנו יוצרים את הגבולות בלבד, ועוד מלא נושאים עולות לי מלא שאלות אני לא מפסיקה לחשוב אבל אני אלך לישון עכשיו ואתן מנוחה למחשבות ולתהיות לילה טוב.... מיכל

deep ocean

New member
בן....ורק רציתי להגיד

שהיה לי שיעור נפלא אתמול! נו, תגיב כבר :)

deep ocean

New member
המממממ

כל אחד יכול בוא נפתח את הנושא קצת, אני אזרוק משפטים ואתה תגיב עליהם: -כל אחד יכול להיות ברמתך לאחר מספר שונה של שנים? -כל אחד יכול להיות כמו ההילר שלי לאחר מספר שונה של שנים? אם תשובתך לשתי השאלות היא כן אז- כל אחד יכול להיות מה שהוא רוצה, השאלה היא כמה זמן זה יקח לו אז השאלה המתבקשת היא-למה לא כולם מגיעים לאותה רמה?

או-קיי, או-קיי ../images/Emo6.gif

זה כמו שטכנית כל בנאדם יכול שיהיו בחשבונו מיליון דולר ($ !!!
) אבל בפועל ברור שרוב האנשים לעולם לא יהיו במצב שבו יש בחשבונם מיליון דולר... זה בדיוק אותו דבר. הסיבות מגוונות - והן פנימיות וחיצוניות כאחד. דוגמא לגורם אחד קטן בתוך "הסיבות": סדר עדיפויות! אבל זה רק גורם אחד קטן... יש עוד המון שאין לי כוח לחשוב עליהם עכשיו (סדר עדיפויות... אנרגיה... צורך... וכולי). וגם אם שני אנשים רוצים מיליון דולר בחשבון, כל אחד מהם יזדקק לזמן אחר ולפעולות אחרות כדי להגיע לשם - ויתרה מזאת - יתכן מאוד ששניהם לא יצליחו להגיע לכך לעולם. ויתרה מזאת - מי שרוצה ובכל זאת לא מצליח יצליח באמצעות הדרכה נכונה המתאימה לו. מה דעתך?...

pinibs

New member
הלאה נקודות היחוס...

הי מיכל, אני חושב שבבסיס שאלתך המקורית ("האם כל אחד יכול?") ניצב לו הרגל הטבוע בנו בערך מרגע שאנו נולדים, וזהו ההרגל, או הצורך, להשוות או למדוד. משהו בתרבות שלנו משריש בנו את הצורך לבדוק את עצמנו ביחס לאחרים. מצד אחד זה נראה מאד טבעי ואפילו יעיל. אני מסתכל ימינה ושמאלה, מקבל נקודות ייחוס, לומד מה "מקובל", מה "נחשב", מה "רצוי" וכו´, ופועל בדרך שעיקרה התאמה לציפיות התרבותיות / חברתיות. למשל, עד לא מזמן נחשבו רבים מעובדי ההי-טק למתעשרים החדשים. אנשי מחשבים הרוויחו סכומי עתק, קיבלו אופציות והטבות שונות, ובקיצור חיו את החיים הטובים (נניח). אך טבעי היה לנו להסתכל לצדדים, ולרצות גם להרוויח הרבה, להתעשר מאופציות וליסוע בג´יפ חדש. במצב זה יכולנו באמת לשאול: האם גם אני יכול להיות איש מחשבים שמיטב החברות יחזרו לפתחו וישלמו לו הון? אבל כדאי לזכור שזו לא בהכרח השאלה הנכונה לנו. למה אני מתכוון? אתן דוגמה אמיתית על עצמי כדי להסביר: מגיל 8 (30 שנים ago) אני מנגן. התחלתי בפסנתר, עברתי לגיטרה, וקינחתי בתופים. למדתי ניצוח, קומפוזיציה ומה לא. ניגנתי שנים וממש פיתחתי קריירה בתחום המוזיקה. הופעתי, ובשלב מסויים התחלתי גם ללמד והייתי מורה מאד מבוקש. במשך שנים רבות פיתחתי את הקריירה המוזיקלית שלי ובין השאר פיתחתי מעצמי ציפיות גם ביחס לנגנים אחרים. לא פעם אמרתי לעצמי משהו כמו: "וואי, איך הייתי רוצה לנגן כמו X" או "הלוואי שהייתי מנגן כמו Y". ברבות הימים חדלתי מעיסוקי במוזיקה. זה לא היה פתאומי, אלא בהדרגה, אבל בסופו של דבר זנחתי לחלוטין את כל כלי הנגינה בהם ניגנתי. השנה, אחרי שנים רבות בהן לא ניגנתי, חזרתי לגיטרה. התחלתי ללמוד שוב עם מורה נפלא וכל האושר המופלא הזה שמתלווה לנגינה חזר אלי. אלא שלפתע שמתי לב שכאשר אני מנגן עם המורה שלי, והוא מפליא באיזה סולו (כזה שייקח לי עוד המון המון זמן לבצע), אני כלל לא מרגיש מתוסכל מזה שמישהו אחר מנגן יותר טוב ממני או ברמה יותר גבוהה. אני גם לא מרגיש שאין סיכוי שאנגן כך ולכן למה בכלל לטרוח. מה אני כן מרגיש? אני קודם כל מתפעל / נהנה / מעריך / מתרגש מנגינתו של המורה שלי, ואז אני אומר לעצמי: איזה כיף שחזרתי לנגן. אני יודע (בוודאות) שאם רק ארצה, ואם רק אעמיד את זה בראש סדר העדיפויות שלי (כמו שאמר בן בהודעתו), ברור לחלוטין שאגיע לרמה של המורה שלי (רמי). אבל אני גם יודע שלא בטוח שזה מה שאני רוצה. אני מאושר מזה שאני מנגן ולאן שלא אגיע בנגינתי זה יהיה נפלא. במילים אחרות אני לא חושב על הנושא במונחים של רמה כמו למשל בשאלה "מעניין אם אוכל להגיע לרמה של רמי" (כי התשובה על כך היא פשוט "כן"). אני חושב על זה יותר במשפטים כמו: "איזה כיף לי שאני מנגן ושאני יכול ואוכל לעשות מה שיבוא לי עם הנגינה שלי". עבורי, דרך כזו של מחשבה משחררת אותי לחלוטין מהצורך להתאים את עצמי לסטנדרט חיצוני. אני אצור לעצמי את הסטנדרט, ומי יודע, אולי הוא יהיה אפילו יותר גבוה מסטנדרט הנגינה של רמי. לסיכום: לדעתי היכולת קיימת בכל אחת ואחד מאיתנו. השאלה היא האם אנו בוחרים להכיר בה, ואם כן האם אנו בוחרים לעשות איתה משהו, ואם כן עד כמה אנו רוצים להרחיק לכת. טוב, דיברתי הרבה (מקווה שלא מדי), וכל זאת כדי להציע לך אלטרנטיבה לשאלתך. פיני (הנותן ים של כבוד ליכולת של כולנו)

deep ocean

New member
פיני יקירי

לקרוא את התשובות שלך-זו הנאה צרופה! אהבתי את כל מה שכתבת אני מסכימה לגבי ה"הרגל הטבוע בנו בערך מרגע שאנו נולדים, וזהו ההרגל, או הצורך, להשוות או למדוד. משהו בתרבות שלנו משריש בנו את הצורך לבדוק את עצמנו ביחס לאחרים" תודה לך על השקפת העולם הבריאה שרשמת אכן אשתמש בה!

אממ... עוד אפשרות אולי...

ואני מציע אותה על סמך היכרות שלי עם צורות של הילינג הכרוכות במגע... והיא שיש באופן די ברור אלמנט של "התחברות" המטופל למגע של המטפל. כלומר, כמו ביחסים בין אנשים, יכול להיות שלמטופל *אין* כימיה עם המגע של המטפל הספציפי שלו, ולכן המטפל אינו מצליח איתו. ריפוי מסוג זה כרוך בתהליך תקשורת בין שתי ישויות, וכנראה שתקשורת וכימיה טובה תביא לטיפול טוב (יש לזכור גם שטיפול טוב הוא דו-כיווני). ועכשיו אפשר לבדוק את המסקנות הנובעות מכאן (אם בכלל...) ביחס לשאלתך הראשונית.

deep ocean

New member
אוקיי...

אני חייבת להסכים שעם ההילר הראשון בהתחלה התקשורת הייתה בסדר ושמחתי לבוא אליו לקראת הסוף התקשורת הייתה ממש לא מדהימה, התחלתי ממש לא לחבב אותו, ואז כמובן גם החלטתי להפסיק ללכת אליו. הוא נתן לי הרגשה שכסף זה הדבר היחיד שמעניין אותו. בקיצור לא היה לי חיבור כזה גדול כמו עם ההילר השני!!! אבל זה לא הקטע היחידי ההילר הנוכחי עושה דברים שהקודם בכלל לא עשה הקודם לא דיבר איתי בזמן הטיפול האנרגטי בתחילת הפגישה דיברנו 5 דקות וזהו הנוכחי-מטפל, אנחנו מדברים בזמן הטיפול, הוא אומר לי דברים בלי שאני צריכה להגיד לו (שלא סיפרתי לאף אחד) טוב אני חייבת ללכת חברה שלי באה....

ellii

New member
אהממ ..מיכל...לא זה מה שאמרתי....

התכוונתי שאם נצא מתוך הנחה שיש לנו תפקיד המתמשך על פני הרבה גלגולים עד שאנו מסיימים את תפקידנו(כלומר מגיעים לשמות) ואיננו צריכים להתגלגל עוד(לפחות לא למען תקוננו האישי) ...אזי יוצא מזה שיש סולם שעליו אנו צריכים לטפס וכל אחד נמצא בכל גלגול בשלב מסויים...כלומר אם אני בתל אביב כעת יקח לי כשעתיים וחצי לפחות להגיע ברכב לים המלח ...לעומת זאת אם אני כבר בירושלים יקח לי פחות זמן....מה שאומר שעלינו לעשות את העבודה ..ואם לא נגיע לדבר מסויים בגלגול זה...אולי נגיע אליו בגלגול הבא... עד עכשיו לא לקחתי בחשבון את המונח"שורש נשמה" מונח קבלי הגורס שלכל אחד מהות משלו ותפקיד משלו ע"פ מונח זה ייתכן שגם אם אעשה כל מה שאני צריך לעשות עדיין במהותי אין אני מתאים להיות הילר אלא רופא למשל....או פילוסוף.... מה שיגרום בהכרח להיותי הילר פחות טוב מאותו אחד שמהותו היא הילריות. אפשר לומר שתשובתו של בן מסכמת גם לדעתי את העניין לפחות מבחינה מעשית....כל אחד בפוטנציה יכול להיות הכל כותב בן,ומצד שני הוא ממשיך ייתכן שלעולם לא יצליח אדם מסויים להיות דבר מסויים... תשובתו אכן מעורפלת...אך גם מציאות חיינו מעורפלת...כמו שכתב ערן כמדומני החכמה היא למצא את ייעודך (בגלגול ובזמן הנוכחי...אני מוסיף).

למעלה