אזהרה בנושא השמצות וטרוליות

אזהרה בנושא השמצות וטרוליות

אני מזהיר אתכן/ם מראש –מהיום, לא אסבול יותר השמצות בפורום זה או אחר נגד סיגל נגד יתומה או יתום אחרים ובהחלט לא נגדי. אני מתחייב לאותו דבר- ויהיה מי שיסטה או תסטה מקו זה אגיב דרך צינורות אחרים. ולא רק במחיקה! אלו הכללים החדשים כאן.

הפורום הזה הוא פורום יתומי צה"ל

באתר תפוז עדי ואני כמנהלי הפורום רואים את מטרתו להוות מקום מפגש וירטואלי ליתומי צה"ל לדון במה שאל ליבם, לשאול שאלות ולשתף בתחושות אל תשכחו בשביל מי הפורום קם

almana73

New member
סיגל נכון זה פורום היתומים

אלא שאתם לא מסתפקים בפורום שלם אתם נכנסים חפשי לפורום המאבק ואנחנו מקבלים אתכם באהבה רבה כי אתם ילדינו היקרים מפז פרי האהבה הקצרה מאוד לעיתים. אתם נכנסים לפורום שלנו כותבים בבוטות אפילו בצורה משפילה .אם את מחליטה שאנחנו לא רצויות בפורום שלכם אז אולי כדאי להחליט שכל אחד ישאר בטריטוריה שלו . אני לא אתמוך בך בבחירות כי אני חושבת שאת צעירה מדי ובשלב הזה של חייך אינך מבינה את צרכי האלמנות לא הצעירות ולא המבוגרות. אני מאחלת לך הצלחה . נ.ב. את פורום המאבק הקמנו עבורינו אל תשכחי למה הוא קם.

almana73 אני לא נכנסת

אם יש לך טענות למי שנכנסים הפני אותן אליהם, אני לא כותבת ולא שולחת אף אחד לכתוב בשמי כמו שעדי ואני מנהלים פה גם לפורום אלמנות המאבק יש מנהל/ת, אנו עושים את תפקידינו כפי שאנו מוצאים לנכון ובהנחית הנהלת הפורומים של תפוז וחלק מזה, זה לדאוג להתנהלות הסדירה של הפורום על בסיס מטרות הפורום אם המנהל/ת שם מוצא/ת לנכון לא למחוק או להגביל משמע ההודעות קשורות לנושא הפורום הנ"ל ואני מכבדת את ההחלטה של המנהל/ת, פה לא נרשה לצערי אני רואה פה הכפשות נגד עדי ונגדי ברמות האישיות ועל בסיס מידע מוטעה מיסודו (אני לא אומרת שקרי כי אולי קיבלו אינפורמציה לא נכונה עלינו) ואנחנו לא נרשה שיכתבו עלינו פה טענות לא נכונות שגם פוגעות בנו ובשמינו הטוב ומטילות ספק ביושרינו בלי הוכחות חג שמח

אהם אהם. יש כאן בעיה

אני אתעלם מכל העניין של מי נכנס לאיזה פורום. אני לא כותב בפורום שלכם. מה שכן אני רוצה להתייחס לנימוק הענייני אך בעייתי שלך: "אני לא אתמוך בך בבחירות כי אני חושבת שאת צעירה מדי". זה פשוט נימוק צבוע. הרי יתומים יותר מבוגרים מסיגל לא יכולים להתמודד. אתם רוצות שיתמודדו יתומים מבוגרים יותר? אין שום בעיה.תשנו את התקנון. ברגע שתוסר הגבלת הגיל, עדי יוכל להתמודד. עד אז הנימוק שסיגל צעירה מידי לא תופס, ולא יכול לתפוס. אה, כן, ואם למישהי מכן עברה בראש המחשבה למשוך את העניין עוד חצי שנה עד שסיגל תגיע לגיל שלושים אז תשכחו מזה. זה רק יביא לכך שמישהו עוד יותר צעיר יבחר.

a l m a n a 7 3

New member
התקנון של הגבלת גיל,

הינו של משרד הבטחון. תשאל את עדי שכה דואג לכם, מדוע אינו נאבק לבטל את מחסום הגיל? שאלתי אותו בעניין זה, והוא ענה לי בשאגה.

a l m a n a 7 3

New member
הצעת חוק לביטול מגבלת גיל 30

הכנסת השבע-עשרה הצעת חוק של חברי הכנסת חיים אמסלם יעקב מרגי פ/1497/17 הצעת חוק משפחות חיילים שנספו במערכה (תגמולים ושיקום) (תיקון - מעמדם של יתומי צה"ל), התשס"ו-2006 בחוק משפחות חיילים שנספו במערכה (תגמולים ושיקום), התש"י-1950 (להלן - החוק העיקרי), בסעיף 1, בהגדרה "בן משפחה", בסעיף קטן (ב), המילים "שלא מלאו לו 21 שנה, או שמחמת מום גופני או שכלי לא עמד ברשות עצמו במות הנספה או בהגיעו לגיל 21 אחרי מותו, וכל עוד אינו עומד ברשות עצמו מסיבות אלו, אך למעט ילד שבמות הנספה מלאו לו 21 שנה ואותה שעה לא היה סמוך על שולחנו וכן" – יימחקו. 1. תיקוןסעיף 1(ב) בסעיף 8ב לחוק העיקרי, המילים "שגילו אינו עולה על 18 שנים" - יימחקו. 2. תיקון סעיף 8ב אחרי סעיף 8ג לחוק העיקרי, יבוא: 3. הוספתסעיף 8ד יתום הזקוק מחמת זקנה או מצב בריאותו לטיפול אישי בידי הזולת, או להשגחתו של מוסד, לרבות בית אבות או לרכישת מכשירי עזר רפואיים, רשאי קצין התגמולים להורות כי ישולם לו, בנוסף לתגמול המשתלם לו על פי חוק זה, תגמול בשיעור שיקבע בהתחשב בהכנסותיו הנוספות ובצרכיו המיוחדים." 8ד. "תגמולים ליתום במצב מיוחד סעיף 29 לחוק העיקרי – בטל. 3. תיקון סעיף 29 בסעיף 29א לחוק העיקרי, בסעיף קטן (א), המילים "לפני שמלאו לו 30 שנה" – יימחקו. 4. תיקון סעיף 29א בסעיף 29ד לחוק העיקרי, בסעיף קטן (א), אחרי "אלמנת נספה" יבוא "או ילדו של נספה". 5. תיקון סעיף 29ד בסעיף 33 (א) לחוק העיקרי, בסעיף קטן (1א), המילים "שטרם מלאו להם 30 שנה" – יימחקו. 6. תיקון סעיף 33 בסעיף 35(א) לחוק העיקרי, הסיפה המתחילה במילים "הסמוכים על שולחנם של אח או אחות" - יימחקו. 7. תיקון סעיף 35 דברי - הסבר חוק משפחות חיילים שנספו במערכה (תגמולים ושיקום), התש"י-1950, מעניק לימודים, טיפול פסיכולוגי, הכשרה מקצועית, הקצבה, מענק נישואין וכו' ומכיר בשתי קבוצות נפגעים: ההורים השכולים והאלמנות, כזכאים לכל החיים. לאחרונה הכיר משרד הביטחון בזכאותם ללימודים של אחים שכולים, ללא הגבלת גיל. אולם זכויותיו של היתום בחקיקה הקיימת, נובעות וקשורות מהיותו בנה של אלמנת צה"ל, והעוול הוא כי המדינה לא מכירה ביתום כקבוצה (ישות) נפרדת במשפחת השכול, ואילו החוק מגדירו: "בן של נספה". היתומים מוכרים באמצעות זכאות האלמנות, וזכאותם מוגבלת לגיל שלושים. זאת ועוד, במקרה של נישואין או פטירת האלמנה מאבדים היתומים את זכויותיהם. הרי קבוצה זו נפגעה לא פחות מקבוצות אחרות, הרי יתום לא מפסיק להיות יתום בגיל 30, והרי זה עוול משווע להגביל בגיל את היתום כל עוד אלמנות, הורים ואחים אינם מוגבלים בגיל. מאז חקיקת החוק ב-1951 עברו תמורות רבות על התא המשפחתי וכיום בעת המודרנית יתום בן 30 עדיין אינו עומד ברשות עצמו. אבדנו של היתום הוא תמידי. בעוד אלמנה יכולה להינשא מחדש וההורים יכולים לעיתים להוליד עוד ילד, היתום נשאר יתום לתמיד. לעיתים היתום הוא זה שלוקח אחריות כלכלית ונפשית על כל המשפחה השכולה ונושא באבל לא פחות מהאלמנה. חשוב לציין כי הצעת חוק זה לא מחייבת מקור תקציבי חדש, אלא חלוקת התקציב הקיים מחדש בצורה מתוקנת. הצעת חוק זהה הונחה על שולחן הכנסת השש-עשרה על-ידי חבר הכנסת אמנון כהן (פ/514), והוסרה מסדר יומה של הכנסת ביום 16.07.2003. --------------------------------- הוגשה ליו"ר הכנסת והסגנים והונחה על שולחן הכנסת ביום כ"ג בתמוז התשס"ו – 19.7.06

a l m a n a 7 3

New member
ולאחר שתקרא, תשאל את עדי או סיגל

מדוע אינם מקדמים את הצעת החוק הזו? הם כה מתאימים לייצג את היתומים, אפילו כדבריך כיו"ר הארגון. אז מדוע לא עשו צעד אחד לקידום הסרת מגבלת הגיל ליתומים? תשאל תשאל.

על סמך איזה מידע את פוסקת

שאנחנו כן או לא פועלים בעניין מסויים? לא ראיתי אותך בישיבות ועד ולא סיפרו לי שאת מלווה את עדי בפגישות שלו זה שלא שמעת זה לא סימן שאין השינוי עלה בעבר להצבעה בכנסת ונדחה בהפרש זעום ועדי ענה כבר בשבוע שעבר (תמצאי אם תדפדפי בפורום) שהשינוי יעלה להצבעה שוב בעתיד אם זה נראה לך כל כך קל, נשמח אם תסייעי לנו להעביר את השינוי בחוק וירווח לכלל יתומי צה"ל

a l m a n a 7 3

New member
יש הבדל בין השמצות לביקורת

בינתיים אתה הוא זה שמאיים, ואני כותבת את דעתי בצורה עניינית. השמצה היא אמירה אישית פוגעת על אדם ו/או תכונותיו. ביקורת היא אמירה בדבר יכולת מול תפקיד. לא אמרתי על אף אחד שהוא, למשל, טיפש או מכוער, כי זה בגבול ההשמצה, התייחסתי ליכולות שלה למלא תפקיד מסוים וזו ביקורת. לעומת זאת, איומים, זוהי אלימות מילולית שאתה נוהג בה.

כיוון שכתיבתך נפלאה אני מזמין

אותך לעזור ולסייע לנו בכתיבת מכתבים. הבוקר פניתי לשר מסוים על מנת שיעזור ליתום צה''ל בבעיה כלשהי. מדוע שלא תתנדבי לעזור לנו יתומי צה''ל ואלמנותיו? כרגע את מעסיקה אותי בתשובות לך- בואי נהיה יצרניים יחד.

עדי כל הכבוד|

עדי כל הכבוד!!!! ולאלמנה המשמיצה כנראה לא יודעת למה הוקמה העמותה? יתום שלא ידע מיהוא אביו ושאמו מתה שהיה בגיל 14_ ולא היה מי שתמך ועזר והיתמות נגמרה בגיל 30 העמותה הוקמה לכאלה שאין מענה.ואני יתום כמו ילדיך!!!!

החלטתי לתרום....

שעה הדרכה בנושא: איך שומרים על פורום מפני גורמים שליליים. יש כאן אנשים שיעידו שאני טוב בזה. אתם יודעים מה? הנה טיפ חינם - רק שתראו כמה אני טוב בזה: כשמישהו כותב למישהי אחרת בפורום "את לא כל כך חכמה" אז מעיפים אותו מהפורום. לא אומרים שיעיפו, לא עושים נוּ נוּ נוּ. פשוט מונעים ממנו לכתוב, מוחקים את כל ההודעות שלו, ואם צריך חוסמים IP. למה? כי אחרת הוא עוד עלול לטעון למחרת ש"לא אמרתי על אף אחד שהוא, למשל, טיפש". בסיסי? כמובן. אבל נראה אותכם מיישמים את זה...

תודה על העיצה ../images/Emo140.gif

אנחנו מעריכים את הדאגה של כולם ואנחנו יודעים שזה בגלל שאיכפת לכם מהפורום העניין בטיפול ונשמח אם כולנו נפנה את האנרגיות שלנו לכיוונים יותר חיוביים מהשרשור הזה

אני דורשת מכולם להירגע ומיד../images/Emo70.gif

המנהלים פה מנסים להתחשב בעובדה שהשקעתם וכתבתם הודעות מנומקות ולא למחוק למרות ההתבטאויות אני מבקשת להירגע: להפסיק להשתמש בכינויי גנאי, תארים לא מחמיאים וכו' להפסיק להיעלב בשמי ובשם עדי, אנחנו יודעים לדאוג לעצמינו לקחת מחלוקות אישיות למסרים האישיים ואני מזהירה שמי שיתעלם מאזהרה זו וכל מי שיגיב להודעות שמתעלמות מהאזהרה, יחסם למספר ימים על מנת שירגע ושירגעו הרוחות בפורום אני מקווה שזה ברור

למעלה