ציפור יקרה ביותר
האם האגודה למלחמה בסרטן היא דוגמא נפלאה של תמיכה בחולים ?????? מה דעתך ? מעולם לא קיבלתי או ביקשתי עזרה מהאגודה הספציפית הזו , או מכל אגודה דומה בעולם . אולם ............ הדעה שלי או הביקורת שיש לי על אגודות כאלו היא בצורת הפירסומים שלהם . ראי את המילה ...... מלחמה . ראי את המילה קרבנות הסרטן ...... המילים הללו מאפשרות לאותם אגודות למצוא תורמים . למען המטרה הנעלה של להציל את קרבנות מחלת הסרטן . ולצערי מילים אלו בדיוק זורעות את הפחדים ו......מקבעות את צורת ההסתכלות על המחלה . בימינו ..... כשהמודעות עולה לכיוון לקיחת אחריות . ומי כמוך יודעת שבשניה שלקחת אחריות ........ אז ההתמודדות קלה יותר . אז בימינו הייתי מצפה שאותם אגודות המקרבנות את מטרתם העילאית , ימצאו לעצמם נוסחים אחרים להתרים את הכסף שבהם נראה מבחוץ כאילו זה המטרה העיקרית של פעילותם . נראה לי שהביקורות שניתנות על האגודה ...... חלקם קבילות . ואם ראשי האגודה ישכילו לשמוע ולא לנסות להגן על עבודתם , אז אולי נוכל להגיע לימים שבהם האגודה בכוח הפוליטי שרכשה כשקירבנה אותנו .... אולי תישתפר ותתחיל להראות את הנוכחות בבתי החולים . אני למשל כהצעת יעול הייתי ממליצה לאגודה למצוא אמנים ובמחיר מזערי יחסית הם יוכלו לצבוע והביא אור לאותם חדרים מהוהים בהם אנשים מטופלים . השינויים האמיתיים לתמוך במתמודדי סרטן ..... בבאמת אינם עולים כמו אותם כספים המוזרמים למחקרים ולמכשירים ....... בשני המקרים המחקרים נתונית לבירוקרטיה המפוקפקת . והמכשירים נרכשים מחברות בעלות מונופול המתעשרות . והטיפול בסרטן הגלובלי לא השתנה בשנים האחרונות , אנו עדיין מדברים על כימו והקרנות כטיפול לסרטן . וכך יוצא שאותה אגודה למעשה מתרימה על גב הקרבנות . למען אותו מערך של משרד הבריאות ....... ולא ישירות למתמודדים . תעזבי מי צודק ומי לא צודק . בואי נעשה רשימה ובה נפרט כמתמודדים ...... היכן בחיי היומיום כמתמודדים נשמח למצוא את השינויים הקטנים והכה זולים יחסית לפעילות האגודה כיום . שבהם נוכל ליצור שינויים משמעותיים לאותו מתמודד ביום יום . קל לשבת בישיבה במשרד מרווח ולשוחח על האסטרטגיה הכלכלית לשנים הקרובות ......אך מה עם אותו מתמודד שהיום מקבל כימו ? האגודה והכספים מימנו את חדר הישיבה של האחראי ..... באיזה חדר יושבים המטפלים , האחיות , הרופאים , המתמודדים ..... אנו . אז הנה הצעה אחת ....... לצבוע את המסדרונות וחדרי הטיפולים בצבעים נפלאים ....... זה יקל על היחסים בין המטופלים והמטפלים . מעל למכשירי הסי טי ...... הייתי רוצה למצוא ציור או תמונה שתאפשר לי לזרום בה בזמן שאני אמורה לשכב על המכשיר ללא נשימה ולבהות ב.... מה שכיום תיקרה חשופה . הייתי רוצה בכל חדר טיפולים טייפ ... פשוט . עם מוסיקה שקטה . ועם מספר קלטות מתאימות , המאפשרת אפשרות של מדיטציה , או סתם מוסיקת חלילים . ולאפשר למטופלים להביא גם את שלהם מהבית . מוסיקה נעימה מנעימה את זמנך במסעדת יוקרה ומענגת את שהייתך שם ...... באוירת מסעדת יוקרה (שזה רק תפאורה להזכיר לך ) הייתי מעוניינת לקבל את הכימו שלי , תודה .....בבקשה . הייתי שמה בכל בית חולים אחד בתורנות שיעבור במחלקות ובחדרים עמוסי זרים שיבקש תרומה , זר למחלקות האונקולוגיות , ובכל חדר אגרטל עם פרחים . בחדרי הרופאים ובעיקר ליד הכימו ........... תגידי בימינו לא מצאו חומרי ניקויי מענגים בריחם מ- ליזול ????? איך אם את מגיעה הביתה ויש ריח כזה את מיד תיפתחי את כל החלונות ...... ואנשים על כימו ....... הם רגישים חבלז לטעם וריח .... ועל זה לדעתי שווה להתווכח ....... הייתי רוצה שכשהמטופלים ממתינים לכימו , בהמתנה ארוכה לתשובת ספירת הדם , שיהיה להם חדר קטן ..... ושם...שטיחים מקיר לקיר , כורסאות ספות , והרבה כריות על הריצפה , חדר חם ומזמין כמו רחם ..... ובפינה ווקמנים , בהם הם יכולים להכנס לאוזניות ולמבחר מוסיקה או מדיטציה שבא להם . ואם קיים עוד חדר , אז בו לשים מדריכים .... שכל הזמן יעבירו שם , הדמייה ..... מדיטציה , התרגעות ...... ועוד כהנה וכהנה ..... ציפורית ....... שנים האגודות האלו מתרימות ......... מתמודדי סרטן בתחלס במחלקות ..... לא בדיוק רואים זאת או חשים בכך ...... וזה כה פשוט ליצור את ההבדל הזה ..... שבין המתמודד שכיום יוצא לאחר כימו מבית החולים מעוצבן מוטרד . וכועס מדברים קטנטנים ....... כי את הרי יודעת שאנו לא מבקשים הרבה ..... בתי החולים אינם חדרים להכלת מכשירים וציוד רפואי ..... הם מכילים אנשים ........ אז אם את מקורבת לאותה אגודה ....... אנא שילחי העתק מהודעה זו למעורבים בעיניין ........ אני רק מקווה שגם אם ימצאו שאמת בדבריי , וזה אכן פשוט , גם אז זה נתון לחודשים ושנים של וועדות אישורים ועוד דברים ..... ועל מה אנו כבר מדברים ??????? כולה ..........
באילו צבעים היית רוצה שהמחלקה שבה את הולכת לבדיקה תהה צבועה ???????. חיבוק חומד , תרגישי טוב ....... אולי תאמצי לך אייקון ????. חיבוק אדיר ...... אני