אזהרה - זה הולך להיות ארוך

stkachov

New member
אזהרה - זה הולך להיות ארוך ../images/Emo8.gif

טוב שלום לכולם. מצטער אם ההודעה תצא ארוכה מדיי, אשתדל לקצר אבל בכל זאת מקווה שכולכם תקראו ותתייחסו בהתאם. אני כמו כולכם קיבלתי פטור מהצבא, פרופיל 21. אותי לא גייסו על גימגום. לפני הצו הראשון הייתי עם המון מוטיבציה, רצון וכד'... אבל כבר בועדה רפואית כל זה ירד כששמעתי את הרופאים מתלחשים ביניהם על כך שהם חושבים שלא לגייס אותי. בסופו של דבר השלמתי עם זה, לא ניסיתי להלחם או לערער...ואחרי עוד ועדה או 2 קיבלתי את הפטור. חשבתי באותו זמן מה לעשות... האם לערער, האם להתנדב... בסוף החלטתי לנסות להתנדב. בזמנו, לא ידעתי כלום על התהליך הזה, לא היה את הפורום הזה שיסייע לי... אבל החלטתי לנסות בכל זאת. באתי פשוט ללשכת גיוס, בלי שום ידע מוקדם ואמרתי שאני רוצה להתנדב. במדור פרט ישר שאלו אותי מה אני רוצה לעשות בצבא(איזה תפקיד) וכד'... כל זה נפל עליי בבום גדול, כי אף אחד לא הסביר לי כלום לא על התהליך, לא על התפקידים..ממש כלום! אמרתי משהו בסגנון "משהו במחשבים". אגב, היחס של הבחור שטיפל בי היה נוראי, מזלזל...ולא עשה רושם טוב. אחר כך שלחו לי זימון לועדה רפואית... הבנתי שהעסק הזה הוא כאב ראש לא קטן... והחלטתי לוותר. במכתב היה כתוב שאי הגעה לועדה יגרור את סגירת תיק ההתנדבות, וכך אכן נגמר חלק זה בחיי. כל זה היה בערך בכיתה י"א, אם אני זוכר נכון. מאז עברו כבר כ 4 שנים. בזמן הזה סיימתי את התיכון, עבדתי כשנה לחסוך קצת כסף ופניתי ללימודי הנדסה בטכניון. כיום אני בן 21, סטודנט שנה 2 בטכניון. על אף שכל העניין היה מזמן, כיום אני מתחיל לחשוב שוב על השרות הצבאי. כל העניין הוא שעל גימגום לא פוסלים ישר ויש הרבה שכן מתגייסים, ואם אני הייתי מתעקש אז היו מגייסים גם אותי בסופו של דבר. פשוט נתנו לי להבין באותו הזמן שייתקעו אותי באיזה חור לשלוש שנים, בלי שאוכל לתרום בצורה משמעותית לצבא, ועל מנת להשיג את זה לא הרגשתי צורך עז להלחם איתם. כאמור עכשיו אני סטודנט. את לימודי אסיים בעוד כ 4 שנים, כשאהיה בערך בן 25. רק אז אם בכלל אני אחליט לנקוט בצעד כלשהו בקשר לצבא... כי אני לא מתכוון לקטוע את לימודי באמצע. ועכשיו לשאלות. כפי שאני מבין זאת...עומדות לפני שתיי אופציות מרכזיות: 1. להגיש בקשה ללשכת גיוס ולטעון שמצבי הרפואי השתנה מאז ועל כן יש לתת לי פרופיל חדש. ביררתי קצת ואמרו לי שאכן אפשרות זו קיימת. אז השאלה אליכם האם מישהו מכיר את הנושא הזה? אני יודע שלערער על פרופיל אפשר תוך 30 יום בלבד, אבל זה לא המצב. מדובר במצב של שינוי מצב רפואי. אם מישהו יכול לספר לי פרטים על התהליך הזה אני אשמח. הבנתי גם שהחל מגיל מסויים (מישהו אמר לי מגיל 25) ניתן לעשות שרות מקוצר של שנה. אז האם אם אני אהיה במצב הזה, וכן יגייסו אותי ואני אהיה מעל גיל 25, האם אשרת רק שנה אחת בצה"ל? מה עוד זה אומר לגביי אופי השרות? שוב מי שיודע מוזמן להגיב. 2. להתנדב לצה"ל. קודם כל השאלה הראשונה היא האם אותו תהליך ההתנדבות שהתחלתי לפני 4 שנים והופסק, האם הוא יכול למנוע או להפריע לפתיחת תהליך חדש של התנדבות? ושוב, בהתחשב בגיל המתקדם בו אהיה, האם הגיוס שלי יהיה שונה מזה של מתנדבים "צעירים" בני 18? תקופת ואופי השרות יהיו שונות? בשני המצב, האם העובדה שאני כבר אדם בוגר, בעל מקצוע(מהנדס מהטכניון) תשפיע על התפקיד בו אוכל להשתבץ? הרי הצבא משלם מאות אלפי שקלים לעתודאים עבור לימודיהם.. האם הצבא יוכל לנצל את כישורי ומקצועי ולשבץ אותי בתפקיד אשר יתאים להשכלתי? האם מתנדב זכאי למשכורת צבאית? האם אני כאדם בוגר ולא כאחד שגר אצל ההורים ונסמך עליהם, אהיה זכאי לסיוע כספי כלשהו מהצבא, כיוון שלא אוכל להתפרנס בדרך אחרת? טוב יש לי בטח עוד הרבה דברים לשאול אבל זה יבוא עם הזמן. אז תענו בבקשה על מה ששאלתי עד עכשיו, מקווה שלא הארכתי יותר מדיי. נ.ב. יש לכם פורום ממש מגניב, וכל הכבוד על רוח ההתנדבות המופלאה הזאת שיש לכם פה

סיונתו

New member
וואו

זה היה ארוך וממש נוגע ללב :) בקשר לשינוי פרופיל אני לא יודעת כמה אפשר להצליח כי פרופיל 21 באמת אפשר לערער עליו רק עד חצי שנה אחרי שהוא נקבע לך (ניסיתי לא הצלחתי) וניתן לשנות בעיקר פרופיל 24 (מה שבוודאי היו נותנים לך היום). אבל תברר, ותלחץ עליהם כמו שכולם אמרו ושיהיה המון המון בהצלחה!!!

Starving Marvin

New member
אני מניח...

שיתיחסו אליך מלפנים לשורת הדין, בגיל 25- השאלה היא האם יאפשרו לך להתנדב כרגיל... אני חושב שיש הגבלת גיל להליך הפורמלי של ההתנדבות. עם זאת, אני מאמין שיאפשרו לך להתנדב, גם אם לא בהליך רגיל. במקרה כמו שלך, בגיל 25, עם תואר בהנדסה- אתה נכס די מבוקש, ואני מניח שהצבא ילך לקראתך עד כמה שאפשר. לדעתי, הפורום הזה לא יוכל לעזור לך במיוחד. נראה לי שהמקרה שלך הוא פרטני במיוחד וידרש טיפול יחידני ממדור פרט, ולכן לשאלות הכלליות שהעלית כאן אין מענה לאף אחד- גם לא לצה"ל כרגע. בכל מקרה, אם לכדורגלנים ולזמרים מותר, גם למהנדסים. לא ככה?
נ.ב. אפשר לדעת מה אתה לומד, בדיוק? הנדסת מה?

סיונתו

New member
לפי מה שאני זוכרת...

ההגבלה היא עד גיל 25 זה מה שאמרו לי בועדה הרפואית המיוחדת שלהם... תשמע תלך תברר ותעשה מה שאתה יכול אם זה מה שאתה רוצה!!! בהצלחה! אני אשמח לשמוע איך זה התקדם
תספר לנו שנדע!!!

stkachov

New member
תודה לעונים

אכן כמו שחשבתי התנאים אצלי מאוד אישיים, ואני לא מתאים להגדרת המתנדב הקלאסי
בכל אופן אני אברר מה שאני יכול מול הצבא(אל מי הכי טוב לפנות? לשכת גיוס? קצינת פניות ציבור?) בזמן הזה של הלימודים, מבטיח לעדכן. למרות שלא יכולתם לתת תשובות למקרה הפרטי שלי, זה בכל זאת עזר לי "לשפוך" את הלב כמו שאומרים. לא הרבה יכולים להבין כזה דבר. אז תודה שהקשבתם לפחות
אני לומד הנדסת חומרים.

שלום לך,

מאוד נגע לליבי הסיפור שלך.. לגבי, למי לפנות
רצוי לפנות ללשכת הגיוס שלך.. אם תוכל להשיג טלפון ישיר של המדור פרט בלשכה, מה טוב
במדור יושבות אחראיות מתנדבים שישמחו לענות לך על כל שאלה. תספר להן את הסיפור והן יגידו לך בדיוק מה אתה יכול/צריך לעשות
באיזה לשכ"ג אתה
יוּני

stkachov

New member
בחיפה

בפעם הקודמת שהייתי אצלם לא התרשמתי לטובה. דיבר איתי איזה בחור שתוך כמה דקות חיפף אותי וכד'. טוב... אני אנסה שוב.

Dizen

New member
ברוך הבא ../images/Emo141.gif

אהבתי את הסיפור שלך
לצערי, אתה באמת מקרה מיוחד... ואני לא כל כך יודעת מה לענות. פנה ללשכת הגיוס, למדור פרט. האנשים בלשכ"ג הם די מגעילים, אז אולי כדאי שתבקש מיד שיפנו אותך למדור פרט, בלי להתחיל להסביר להם את כל הסיפור... במדור פרט הם נחמדים בד"כ
בכל מקרה- המון בהצלחה
רק על שאלה אחת אני יכולה לענות- כן, מתנדבים זכאים למשכורת צבאית

המרחפת

New member
שלום

אתה לא המקרה היחיד "שנזכר מאוחר". ידיד שלי עשה דבר דומה- סיים תיכון, למד לימודים אקדמאים ואז התנדב לצבא. אגב, את ההתנדבות לצבא עשה במקביל לשנתיים האחרונות בלימודים, ודווקא אז זו הייתה התקופה שבה הציונים שלה עלו. מעבר לחווית הצבא וההרגשה של תרומה למדינה, הוא הבהיר שהוא מתנדב רק לתפקיד במקצוע שאותו הוא לומד, כך שיצא לשוק העבודה עם שנתיים ניסיון במקצוע שלו. מאמינה שאם תדחוף מספיק חזק את התואר שלך לתוך הראיונות, יקחו אותך בשל התרומה הייחודית, למרות הגיל. ייתכן (משהו כמו 10-15 %) ששירות מקוצר של שנה יגרום ליחידות להתלבט האם לקחת אותך, כי עד שתוכשר ו"תחופף" כבר תשתחרר, אבל כשנגיע לגשר נעבור אותו. אני חושבת שאופי השירות אכן יהיה שונה, אבל זה יהי בעיקר שתקבל יחס שונה מהמפקדים, יחס של אדם בוגר יותר. ואולי באמת יתנו לך לשרת רק שנה אחת. ולגבי הסיוע הכספי... לא. יציעו לך לשרת בבסיס סגור לפני שיציעו לך משכורת גבוהה, ואלא אם כן רבת עם ההורים, לא נראה לי שיכירו בך כחייל בודד.

stkachov

New member
תודה רבה על התשובה

האמת שזה מה שקיוויתי לשמוע בערך. וכן, גם חשבתי על כך שאת השנה האחרונה אולי ניתן לחפף עם השרות הצבאי. בקיצור עודדת אותי
רק דבר אחד, בקשר לשרות מקוצר... ידוע לך האם השירות של שנה תקף גם לגבי התנדבות ומאיזה גיל הוא מתחיל? באיזה גיל ידיד שלך התגייס? ושוב תודה.

המרחפת

New member
היי

אני לא יודעת לענות בביטחון (וגם לא ב-60%) לגבי השאלה על אורך השירות אז מעדיפה לא לענות. ידיד שלי התגייס בגיל 22, למשך שנה וחצי (בתקופה שבה גייסו מתנדבים לשנתיים- כי היה שייך למחזור גיוס מוקדם יותר), ואח"כ הוא האריך לחצי שנה נוספת (אהב את התפקיד ואת המקום, הרגיש שהוא מקבל הרבה מאד).

Starving Marvin

New member
סתם מתוך עניין...

כיום מתנדבים לא מגוייסים לשנתיים? (כלומר, אני יודע שהם מאושרים לשלוש, אבל זה תלוי בתפקיד- יש תפקידים שדורשים שלוש, ויש שלא.)

המרחפת

New member
נכון

החל מיולי 2002 מתנדבים מגוייסים לשנתיים (ואני הייתי הראשונה...
) והוא התגייס בספטמבר, אבל כיוון שהיה מבוגר, ובני גילו התנדבו לשנה וחצי (שזה מה שנקרא מחזור הגיוס שלו) גם הוא התנדב לשנה וחצי. לגבי שלוש שנים, אתה צודק. יש תפקידים שדורשים שאם אתה יוצא לקורס ההכשרה שלהם אתה צריך לחתום שנה נוספת, על מנת שזה יהיה כדאי בשבילם להכשיר אותך.

josie1986

New member
היי! לגבי התואר שלך...

אני יכולה להעיד שאיפה שאני משרתת (דובר צה"ל) יש מספר אנשים בני 24-27 שהתנדבו לשרת בצה"ל. כולם בעלי תארים (והאנשים האלה אינם עתודאים- מן הסתם) ועוסקים פחות או יותר במה שלמדו. ההבדל העיקרי הוא שהם עולים- הם עלו לארץ לאחר שהשלימו תארים בחו"ל ובאו להתגייס ולתרום במקצוע שלהם... כך שלגבי התואר- כמעט בטוח ינצלו את עובדת היותך בעל תואר.. השאלה היא בעצם עניין ההתנדבות.. ועל זה לצערי רק אנשים שמבינים בזה יותר יוכלו לעזור. המוני בהצלחות!

למעלה