אזהרה חשובה

מתנדב

New member
אזהרה חשובה

השבת מתו בבני ברק 2 תינוקות בגלל שהאכילו אותם רמדיה צמחית, אמבולנסים של זק"א הועברו בכל רחבי הארץ במרכזים דתיים וחרדים, והזהירו את הקהל שמאכילים את ילדיהם ברמדיה צמחית, ההנחיות הגיעו ממשרד הבריאות, היות והרמדיה הצמחית ככל הנראה מורעלת (ע"פ השמועות), אז אנא תעבירו הודעה זו הלאה אם יש בביתכם ילדים קטנים או שאתם מכירים קרובים או משפחה או סתם חברים, אנא התריעו בפניהם... אם ברצונכם לברר פרטים נוספים, תחייגו מכל טלפון סלולרי כוכבית 2700 או מטלפון רגיל 1700-707-700

tamarhp

New member
כן..

היום באמצע השבת אבא שלי קיבל ביפר על רמדיה! ברוך ה' שאחיינית שלי אוכלת מטרנה!! היא היתה אצלנו השבת..

פלסטיק

New member
לא מדובר על הרעלה

כנראה (עדיין לא יודעים אז רק כנראה) שבנוסחה הזו של רמדיה צמחית חסר ויטמין B1. המחסור הזה (כנראה) גרם לפגיעה המוחית בשני התינוקות האלו ואולי גרם לאי ספיקת הלב שגרמה למותו של התינוק השלישי. נקווה שהתינוקות שנפגעו ומאושפזים יבריאו.

lala897

New member
איך מחסור של משהו יכול לגרום לפגיעה

מוחית? צריך שמשהו יפגע, לא?

vizini

New member
תנסי לא לנשום במשך כמה דקות

ותראי איך מחסור בחמצן יכול לגרום לפגיעה מוחית.

lala897

New member
אבל זה ויטמין..

עזוב, אני חסרת תקנה. תגידו מה שאתם רוצים..

lala897

New member
ויטמינים בכללותם כן אבל אם חסר

חלק קטן מהויטמינים כמו B1 איך זה יכול לגרום למוות?

פלסטיק

New member
כל ויטמין יש לו תפקיד אחר

אי אפשר לפצות על מחסור באחד בתמורה לעודף באחר בכל מקרה כתבתי לך תשובה מפורטת יותר למטה

פלסטיק

New member
זה "להרעיב" למרכיב חיוני

קיימים מרכיבים חיוניים שהגוף לא מסוגל לייצר בעצמו ולכן הוא חייב לקבל אותו מבחוץ. למשל פעם (בימי המפרשיות) הפלגה ארכה מספר חודשים. בגלל מחסור בויטמין C אנשים לקו במחלה קשה שנקראת צפדינה. יש בידי הרפואה ידע נרחב על מחלות שנגרמות ממחסור במרכיבי מזו חיוניים. המחלות יכולות להיות קשות או קלות (למשל מחסור בויטמין B12 יגרום לאנמיה, מחסור בויטמין D יגרום לרככת). כיום בעולם המערבי (שזה מיעוט האוכלוסיה על כדור הארץ) בזכות השפע והגיוון במזון נדירים המקרים של מחלה כתוצאה ממחסור ברכיב מזון מסויים. אבל במקרה של תינוקות הם ניזונו מתחליף חלב אחד, לא היה להם כמעט שום גיוון במזון. אם חסר בפורמולה שלהם מרכיב חיוני הרי הם בבעיה. ידוע שמחסור בויטמין B1 יכול לגרום לפגיעות עצביות כאלה, כמו כן ידוע שהוא יכול לגרום לאי ספיקת לב. אין לי מושג אם במקרה הזה אם מתן B1 יכול להחזיר את המצב לקדמותו בתינוקות שחלו ולא נפטרו. אני מקווה שהתשובה חיובית והם יחזרו ויבריאו. שלוש הערות חשובות: * המידע עדיין לא סופי. יכול להיות שיתברר שהפגיעה נובעת ממשהו אחר. * כנראה שהפגיעה נובעת לא רק מהמחסור אחרת היינו רואים שהפגיעה היא בתינוקות רבים יותר, יש אלפי תינוקות שחיים על המוצר הזה. יש כאן שילוב של עוד גורם. * מזמן אני לא עוסק בתחום ואני מסתמך רק על הזיכרון כך שיכול להיות שנפלו לי כמה שגיאות בדוגמאות.

פלסטיק

New member
כנראה שזה נכון - ובשורות טובות

נתנו טיפול לפי מחסור ב B1 ורואים שיפור נקווה לרפואה שלמה

yoyo10

New member
תינוק התינוק נפגעו רק בארץ

מפני שלרמדיה יש פס יצור מיוחד לראץ שמטעים מטעמי כשרות הנוסחה שרמדיה מיצאת לשאר העולם שונה ממה שנמכר בארץ

פלסטיק

New member
נכון אבל לא מדוייק לחלוטין

נכון שזהו פס יצור מיוחד לארץ וזאת מטעמי כשרות. מצד שני רמדיה הצהירה שיהיה אחוז מסוים של B1 והיה 0%. הכשרות לא ביקשה 0% ויטמין B1. אם זה היה מוצר לכל העולם יכול להיות שהיה עובר בדיקות מחמירות יותר מאשר מוצר רק למדינת היהודים והיו עולים על התקלה קודם. אני לא מבין מדוע עשו שינוי בפורמולה צימחית מטעמי כשרות. איך מוצר צימחי יכול להיות לא כשר? מדוע מוצר צמחי שהיה טוב לכל העולם לא נחשב כשר?

yoyo10

New member
באמת שאין לי מושג

זאת הייתה התגובה של רמדיה היום בבוקר בגלי צהל גם באתר של רמדיה הכל כזה מעורפל זה ממש מפחיד הסיפור הזה ההורים קונים אוכל מחברה מוכרת וידוע וזה גורם למוות של הילד שלהם

למעלה