אזהרה לרוכבים: פריצת רכבים

XCrider

New member
אזהרה לרוכבים: פריצת רכבים../images/Emo129.gif

השבוע רכבנו בשמורת פורה ובתרונות רוחמה (ליד קרית גת). הכל היה טוב ויפה עד...לחזרה לרכבים. שם גילינו שפרצו לאחת המכוניות שלנו וממש "ניקו" אותה מכל מה שהיה בה (בנוסף לנזק לרכב, שגם אותו ניסו לגנוב אך לא הצליחו למזלנו). אנחנו חנינו על הכביש הראשי, במקום גלוי והיו עוד הרבה רכבים שם, כך שהנחנו שהדבר ירתיע גנבים, והתבדנו. המסקנות שלי (בעיקר לחדשים שבינינו, שעדיין לא מודעים לכך) ולאור נסיוני האישי בעבר (ונקווה שלא בעתיד...): 1. שום מקום אינו בטוח. עדיף לחנות ביישוב או תחנת דלק. שם בד"כ זה בסדר. 2. אסור להשאיר כל פריט ששוה משהו גלוי ברכב. במקרה שלנו, הרוכבים השאירו פלאפון גלוי ואת המערכת, מה שמשך את הגנבים לפרוץ ולאחר מכן כבר מצאו את המגבר ומחליף הדיסקים ועוד הרבה דברים בבגאז'...
3. רצוי לנעול את הרכב בעוד פריטים מכניים כמו מנעול הגה/גיר רציני. 4. בכל מקרה, רצוי לא להשאיר פריטים יקרים ברכב, גם אם הם לא גלויים. זה מדהים כמה מעט זמן צריך גנב כדי להכנס לרכב והוא בד"כ מכיר את כל מקומות המחבוא... ממש כאב הלב לראות את הרוכבים שרכבם נפרץ (זוג נחמד) כשהתברר לנו מה קרה. בתקווה שהועלתי מעט למודעות בעניין... חג שמח לכולם ורכיבות מהנות! (ואם מישהו מבני הזוג הנחמד קורא הודעה זו אנא שלחו לי מסר. אין לי את הפרטים שלכם ולא יכולתי להתעכב עד הסוף כי הפרטנר שלי היה חייב לזוז, ורציתי להתעניין איך הסתדרו העניינים)

avish222

New member
ימותו הגנבים

תודה על העזרה וההתענינות, הכל בסדר איתנו למעט קצת עוגמת נופש
. הגנבים היו כל כך יסודיים שאפילו את הג'ק, משולש האזהרה והסנדלים הישנים שלי הם גנבו
. למרות הכל הטיול היה מצויין, נשמח להצטרף לטיולים נוספים. הפלאפון של ליבי הוא 054-357303, שלי נגנב. בי, אבי.

XCrider

New member
לא יודע אם זה יקל עליך, אבל כשזה

קרה לי הבנתי במה טעיתי (בד"כ השארתי משהו גלוי) ולמדתי איך להקטין את הסיכויים לכך להבא (למשל, אני נמנע מלהתקין מערכת מוסיקה יקרה ברכב כי ראיתי יותר מדי מקרים ש"ניקו" אותה...). זה פשוט מקל על תחושת התסכול של האקראיות שבעניין. לא שמובטח לי שזה לא יקרה יותר אבל לפחות אני יודע שעשיתי את המקסימום... וחוצמיזה, אני תמיד מזכיר לעצמי מה עוד "עלול היה לקרות" ומיד נרגע...(מה שנקרא "חצי הכוס המלאה"...). אני שמח שלפחות נהניתם מהטיול עד לשלב הנ"ל, ואני בטוח שעוד נפגש בשבילים...

avish222

New member
ימותו הגנבים

תודה על העזרה וההתענינות, הכל בסדר איתנו למעט קצת עוגמת נופש
. הגנבים היו כל כך יסודיים שאפילו את הג'ק, משולש האזהרה והסנדלים הישנים שלי הם גנבו
. למרות הכל הטיול היה מצויין, נשמח להצטרף לטיולים נוספים. הפלאפון של ליבי הוא 054-357303, שלי נגנב. בי, אבי.

Kalmam

New member
כבר הוזהרנו והשכלנו שעדיף לרכב|ימי

כמה ק"מ יותר ובכל מקרה אין להשאיר רכב במקום שומם ,הפריצות הפכו לצערי לשגרה!!!

alonaski

New member
אני הייתי משאירה ברכב...

קומפקט-רדיו-דיסק ממולכד!!!!
איזה קריזה!!!!!!!! תודה אמנון על הידוע! חשוב לדעת דברים כאלה...

XCrider

New member
אני עוד עובד על פצצת הנפאלם המופעלת

ע"י גניבת הרדיו...מה שנקרא, תמות נפש (הרכב) עם פלישתים...
הבעייה מה קורה כשיש תקלה במנגנון ההפעלה כשהנהג ברכב...

bisley1

New member
נראה אותם פורצים את האוטו הזה->

http://fun.from.hell.pl/2003-01-10/2002auto.swf

XCrider

New member
ענק!!!! מצחיק (ומגעיל) בצורה ../images/Emo59.gif

בלתי רגילה...

XCrider

New member
היה ממש סוכר...

ניסיתי אותן בבתרונות רוחמה ובכרמי יוסף. כאופני שבילים הן נחמדות מאד, ואפילו הצלחתי לעלות את העלייה לגבעה הגבוהה הזו בנחל פורה (עם העץ והבמה) ללא בעיות (מלבד קצת מחסור באויר לקראת הסוף...
) בכרמי יוסף הן היו פחות אופטימליות, כנראה גם בגלל תקלה בבולם הקדמי (שיכוח ההחזרה לא עבד, והן היו "קופצניות" מדי) אבל גם הרגשתי שהבולמים (בעיקר הקדמי, DUKE, לא הספיקו לי (והאמת שאני לא ממש מתאבד. ממש לא. כנראה שלא היו מכוונים אופטימלית למצב בשטח). גם את גובה הכיסא לא ניתן היה להנמיך מספיק (בגלל אורך מוט הכסא) לדרופ הגדול של המטר בסינגל ("הסלע"?). איך אמרו החברה? עברתי אותו ב ס-ט-ו-פ-י יפה לאללה... אני מניח שאם היה לי יותר זמן, משאבת בולם, ויותר ידע בכוונון הבולמים ותגובותיהם (לא מכיר אותם לעומק) הייתי הרבה יותר מרוצה... גם השרשרת עשתה לא מעט בעיות (החליקה ולא השתלבה בפלטה האמצעית לעיתים קרובות) אבל זה אני מניח רק עניין של כוונון מעבירים ולא נחשב. אבל בסה"כ, אי אפשר להגיד שלא נהניתי...אבל לאור נסיוני המועט בש"מ, זה רק פתח את התיאבון... המסקנה העיקרית שלי היא שהייתי צריך יותר זמן ומסלולים כדי למצות אותן באמת (משהו בסטייל של ערד-מצדה או ערד-נווה זוהר, שעשיתי עם אופניים הרבה פחות נוחות/טובות). אבל במקרה באותה שבת לא מצאתי פרטנרים לכוון הזה... מצד שני, נוכל תמיד להתחלף באחד הטיולים הקרובים להשלמת החסר, לא???...;)

XCrider

New member
אבל יש לזה את אותה הבעייה של הרעיון

שלי
: מה קורה כאשר יש תקלה במערכת???!!!... הנהג מקבל את כל אותם "טיפולים" בחינם...(חוץ מזה עם הביפר, כי אז הוא כבר לא יכול לענות...

orenos

New member
השיטה למנוע גנבות

אני לקחתי את רעיון השילוט "פקח אני פורק סחורה..." והכנתי שלט שאומר "גנב יקר אין כלום באוטו לקחנו הכל כי ידענו שתבואו..." ניתן להוסיף כיתוב בערבית למי שחונה ליד מעלה עקרבים כדי שגם בני דודנו יבינו.

alonaski

New member
ואתה סגור על זה שכל הבדואים

הגנבים - יודעי קרוא וכתוב?...
מה עם שורה בכתב ציורים?...
ובכל מקרה - רעיון נחמד!
אהבתי!

למעלה