אזהרת כלפי המבצעים אאוטינג למיניהם

בילי79

New member
אזהרת כלפי המבצעים אאוטינג למיניהם

ובכלל אנשים החושבים שבגלל שאין ניהול רשמי אין דין ואין דיין
גם אורחים שכותבים בכוכביות למיניהם
במידה ומדובר בעבירה פלילית
יש גורמים שיכולים לאתר את האדם הפוגע. וגם להגיע אליו.
כך שגם אדם שפוגע באנונימיות, למשל באאוטינג, נמצא רק באשליה שזהותו בלתי נגישה. היא לא נגישה לי, ואולי גם לכותבים אחרים, אבל במקרה הצורך ניתן יהיה להגיע אליו, וכדאי לכל האנשים ששוקלים לעשות זאת - להיזהר.
זהירות לא בהכרח מטוב ליבם כלפי הנפגע\ת, אלא ממניעים אגואיסטיים נטו.

אזהרה נוספת ואישית לכל מבצעי האאוטינג למיניהם

זה כל כך זעזע אותי, הכאיב ועורר בי זעם
שלמרות חוסר כוחותיי אני מאמינה שאם יקרה שוב דבר כזה
אני אישית אפנה למשטרה!

Gali04

New member
חופש הביטוי/כתיבה
מול
החופש לפרטיות

בילי79, אני מתייחסת לדברים שכתבת בשרשור אחר באשר לזכות החירות של הגולשים לכתוב בפורום מול זכות האחר לפרטיות.
&nbsp
הזכות לחופש הביטוי לא תמיד ובכל מצב עולה על הזכות לפרטיות:
&nbsp
במקרה שבו 2 גולשים מחליטים להכיר ולצאת את גבולות הפורום (וזה דבר שבהחלט יכול לקרות וקורה) הם, למעשה, עוברים מן המרחב האנונימי, הכביכול מוגן, למרחב הפרטי. מרגע המעבר, הם מתנהלים בשני עולמות מקבילים בו זמנית, כי מצד אחד, הם חיים במרחב המציאותי, ומצד שני, הם עדיין ממשיכים לכתוב במרחב האנונימי ואז נוצר מצב בו הגבולות מיטשטשים, דבר שגורם לבלבול.
&nbsp
הרי ברור, שאם הפורום על יושביו היה בסוד העניינים וידע על ההיכרות האישית ביניהם (בזמן אמת או בדיעבד), הוא גם ידע שכל דבר, שמי מהם כתב ע"ג הפורום מיוחס לצלע האחרת. כאשר ההיכרות עולה על שירטון, נותרנו רק עם המרחב האנונימי, שחייב להישאר כזה בכל מחיר ואם הפורום יודע למי התכוון המשורר בדבריו/גידופיו/השמצותיו אזי שאותו משורר אינו יכול עוד להתבטא במרחב האנונימי וזה אומר, בהכרח, שזכותו לחופש הביטוי מתכרסמת.
&nbsp
פרטים השייכים למרחב הפרטי של גולשים אינם יכולים להיחשף במרחב הציבורי בדרך של הבאתם וכתיבתם בפורום. יש בהתנהלות זו משום איסור ומעבר בוטה על חוקי הפורום, שכן מדובר בפגיעה קשה באנונימיות של אותם נחשפים בעל כורחם. הפגיעה באנונימיות היא משום שלאורך כל התקופה כולה, רובנו (שלא לאמר כולנו חוץ ממך) ידענו טוב מאד למי אותם דברים מיוחסים.
&nbsp
חופש הביטוי כוחו יפה, לא על חשבון פגיעה בפרטיות הזולת בצורת חשיפת פרטיו האנונימים. חייבת להיות הפרדה מלאה ובלתי מתפשרת בין המרחב הפרטי לזה הציבורי ואף אחד לא צריך לחשוש שאודותיו ביום מן הימים יהיו חשופים וגלויים לעיני כל. זה מקבל משנה תוקף, כאשר ניתן להסיק, בנקל, מיהו אותו גולש מדובר.
&nbsp
שלא נדע עוד רוחות מלחמה,
אני יכולה להיתמכר לשקט הזה,
שבת שלום

&nbsp

למעלה