אגב חומרה, התוצר שלכם נכנס לפרייבט
או צריך טנדר או בכלל אפילו רק משאית?
גם דיסק און קי זה תוצר פיסי, חומרה, אבל הוא נכנס, סליחה, 100 ממנו ביחד נכנסים לתא המטען של קטנוע ממוצע.
אז יש חומרה ויש חומרה.
מסכים איתך בנקודה של אופציית ההתרחבות, אבל ממילא מאות פירמות שוכרות היום משרדים במגדלי משרדים
בלב העיר או ליד העיר (מגדל אלקטרה בת"א, מגדלי בס"ר 1 עד 4 בגבול ר"ג עם ב"ב, מתחם הבורסה) כך שממילא
אופצית ההתרחבות היא לא הכי רלוונטית, או במלים אחרות אם היא תהיה רלוונטית אזי עוברים למקום חדש עם מגדל משרדים יעודי חדש.
בדיוק כפי שחברת מנורה-מבטחים עושה בימים אלו. היא בתהליך בניה של מגדל בקצה מתחם הבורסה בר"ג.
אני טוען שאת פארק אזורים רצוי היה למקם הרבה יותר קרוב לציר ז'בוטינסקי בפ"ת.
כיום הוא 15 דקות הליכה ממש מהירה או 25 דקות הליכה רגועה (האמן לי, עשיתי זאת לא פעם) מז'בוטינסקי.
אם לא בלב העיר אזי אזורי תעשיה/תעסוקה צריכים להיות נגישים היטב לתח"ץ.
קרית מטלון ומרבית קרית אריה הם נגישים מאוד לתח"ץ. עשרות קווי אוטובוס וגם מוניות שירות (ולקרית אריה לחלק מהמקומות רלוונטי גם הרכבת) וכן תחנת רכבת.
אותו דבר הרצליה פיתוח. אזוה"ת שם נגיש לאללה. מעל ל-10 קווי אוטובוס בינעירוני חולפים בצמוד אליו, תחנת רכבת במרחק של בין 10 ל-25 דקות הליכה (תלוי להיכן באזור התעשיה צריך
וגם מה קצב ההליכה של האדם) וכן הסעות חינמיות מהרכבת ובנוסף 3 קווי אוטובוס פנים שנכנסים לאזור הזה.
אבל בעיני זו שערורייה ממש אזורים כמו יקום, כמו פארק אזורים, כמו אזור איקיאה של ראשון, כמו הר חוצבים בירושלים שבקושי יש אליו תח"ץ.
עבדתי כמה חודשים בהר חוצבים אבל היה לי רכב מהעבודה (ועוד באתי מגוש דן לשם כל בוקר). 90% מהעובדים באים לשם עם פרייבט במקום באוטובוסים ובמוניות שירות.
מקומות נהדרים מהבחינה הזו:
מתחם הבורסה
רח' יגאל אלון של מזרח ת"א (מלא אוטובוסים עוברים באזור וגם הליכה סבירה הן מהשלום והן מתחנת ההגנה [בעיקר לחלקו הדרומי של יגאל אלון]),
עזריאלי ומגדל הממשלה (רק במגדל הממשלה, בו נמצאים 4 או 5 משרדי ממשלה יש גם את כל הנהלת בנק מרכנתיל, עובדים משהו כמו כמעט 2,000 איש),
אזור התעשיה הרצליה פיתוח
דרום אזור התעשיה קרית אריה
צפון אזוה"ת קרית מטלון (כי לחלקים הדרומים זה מעל ל-10 דקות הליכה מהירה או 15 דקות הליכה מתונה ואין לשם תח"ץ)
הסיטי של ת"א
מת"ם בחיפה (גם רכבת 5 דקות הליכה משם וגם מספר קווי אוטובוס)
מגדל הממשלה בחיפה בעיר התחתית