אזור אהאי - שאלה - ללא ספוילר

kikona126

New member
אזור אהאי - שאלה - ללא ספוילר

אני מנסה לחפש בכל הנבואות הקשורות לאזור אהאי בקשר לתפקיד שלו, הוא הנסיך המובטח, אבל מה הוא אמור להביא איתו? מה השינוי שיבוא איתו?

אני לא סתם שואלת, ראיתי אתמול את מלחמת הכוכבים - מלחמת המשובטים עונה 3 (הסדרה המצויירת) ויש שם פרקים שמראים איך אנאקין בעצם מילא את הנבואה להביא איזון לפורס. ומשהו בזה קצת הזכיר לי את כל הסיפור של אזור אהאי... אז חשבתי לכתוב איזה "תאוריה" בנושא.

מה שחשוב לדעת על אזור אהאי

הוא שמדובר בנבואה נפרדת מנבואת הנסיך שהובטח, ובאגדה נפרדת מאגדת הגבור האחרון. נבואת הנסיך שהובטח היא נבואה שעוברת במסורת של משפחת טארגאריין, ואגדת הגיבור האחרון היא אגדה ווסטרוזית או צפונית.

ייתכן כמובן שמדובר באגדות שונות ובנבואות שונות המצביעות על אותו אדם - אבל ייתכן גם שלא. מרטין לימד אותנו שצריך להתייחס לאגדות ולנבואות בכבוד ובחשדנות גם יחד. זו טעות לאנוס את הנבואה לתוך התסריט שאנחנו רוצים שהיא תתאים לו - ומרטין רק מעודד אותנו ע"י שתילת כמה וכמה רמזים סותרים בנושא (למשל, מי נולד בעשן ובמלח?סטאניס? דאינריז? ג'ון? ראיגר? טיריון? מישהו אחר? יש פרשנויות שתומכות בכל אחד מהמועמדים הללו). מרטין עוד יותר מבלבל אותנו בכך שהוא מצטט את העובדות מפי דמויות שיש להן פרשנות מגובשת לגבי העובדות הללו (מליסנדרה, למשל).
תמיד צריך להבדיל בין עובדות לבין פרשנויות, הן פרשנויות שלנו והן פרשנויות של הדמויות בספרים. גם כשמתייחסים לעובדות, חשוב לציין שהעובדה היא שישנה נבואה. ההחלטה האם זו נבואת אמת או נבואת שקר היא כבר צעד ראשון בתוך ממלכת הפרשנות. כמובן שאחת הפרשנויות האפשריות היא הנכונה, ואולי בסוף הספרים אנחנו נדע איזוהי הפרשנות הנכונה אליבא דמרטין, ועדיין צריך לדעת להיזהר.

כמו כן, יש להפריד בין אגדת אזור אהאי לבין נבואת אזור אהאי. האגדה מדברת על אזור אהאי שהציל את העולם בשעה שהאפילה איימה עליו. הנבואה מדברת על כך שאזור אהאי יוולד שוב, אחרי קיץ ארוך כשאפילה קרה שוב תאיים על העולם, והוא יאחז שוב בבוא-אור ויילחם באחרים - ואם הוא ייכשל במשימתו, העולם ייכשל יחד איתו. את הנבואה תוכלי למצוא בעימות המלכים, פרק 10, דאבוס 1. יש עוד אזכורים בספרים לאזור אהאי, אבל הם מתיחסים לאגדה ולא לנבואה, או לפרשנויות שלה. תוכלי למצוא רשימת מקורות מלאה בויקי, בסעיף אזכורים והערות למטה.
http://awoiaf.westeros.org/index.php/Azor_Ahai

בהצלחה! מצפים לקרוא את התיאוריה שלך!

kikona126

New member
תודה על התשובה

אני אצטרך לקחת את הזמן כדי להסביר את עצמי נכון...
אם ראית את סדרת האנימציה של מלחמת הכוכבים אז אתה בטח זוכר בעונה השלישית שאנאקין צריך להביא לאיזון בכוח. משהו שכולם חושבים שהוא עשה רק בפרק השישי בסרטים, אבל הוא לא, בסרט הזה הוא הביא איזון לגלקסיה, לא לכוח, לא סתם הוא ידע שהוא הנבחר ושהוא הג׳דיי הכי חזק כבר בסרט השלישי.
בדיוק בגלל זה שאלתי בקשר לנבואה של אזור אהאי והנסיך שהובטח. כי גם פה ניראה לי שהנבואות הן קצת מעבר למה שאנחנו מבינים.
&nbsp
מה בעצם הנסיך המובטח אמור להביא איתו? שלום עולמי? חורבן?

למעלה