אזור הערקוב

אודי ב

New member
אזור הערקוב

שלום
קראתי במדריך ישראל החדש של הוצאת כתר
על מקום שנקרא הערקוב, או "עקב ההר".
לא הצלחתי למצוא הסבר ברור על המקום הזה והמיקום המדויק שלו. מישהו יכול להפנות או לכתוב כאן?

יש גם משהו שמצאתי בחיפוש (מצורף קישור) אבל זה כבר לא פועל.
תודה רבה

guysoffer

New member
פה יש הסבר טוב על המקום:

http://rng.org.il/?page_id=9348

כמו שכתוב, שווה לדבר עם בית ספר שדה בוקר אם יש שאלות ספציפיות, אבל המפה מפורטת וטובה (קחו איתכם מפת סימון שבילים לשטח בכל מקרה).

הבעיה היחידה - עכשיו חם ! עדיף לחוכות עם טיול באיזור לתקופה נוחה יותר.

גיא.

הערקוב - לדעתי אתה לא בכיוון

לא מדובר בהר ערקוב בנגב, אלא על הערקוב - אזור המעבר בין השפלה ובין הר חברון.

האזור דמוי משולש, הקודקודים הם באזור בתיר וצור הדסה בצפון, לגבי הדרום נדמה לי שבאזור קעילה. מכל מקום, לכיוון מזרח ניתן להבחין בבירור בין הערקוב ובין המצלעות המערביות של הר חברון (כשנוסעים בכביש 367, רואים נהדר את נוף המצלעות במבט מאל-ג'בעה מזרחה לגוש עציון). לכיוון מערב, עמק האלה וערוצו העליון של נחל האלה מהווים את הגבול שבין הערקוב ובין השפלה. מה שפחות ברור זה הגבול הצפון-מערבי, למיטב זכרוני רכס סנסן לא נחשב לחלק מהערקוב אלא שייך "נטו" להרי ירושלים.

חלקו הצפוני של אזור זה כולל שלושה מריכוזי המעיינות הצפופים ביהודה (ובארץ בכלל) - ואדי פוואר (הנקרא ברבים "ואדי פוכין"), נחל ביתר ומעיינות ביתר עילית

הקישור שהיה לנושא זה ועליו דיברת אכן הוסר מהרשת (עוד סיבה למה כדאי לשמור קבצים איכותיים במחשב ולא לסמוך על אתרי האינטרנט שיישארו לאורך זמן).

אולי יש התייחסות לנושא בספר של מרקוס על סקר הר חברון.

אלעד 1975

New member
ואני מכיר את שאמיס אל ערקוב

בדרום לבנון, דרומית למובלעת ג'זין בקרבת עיישיה וריחן.
מדובר ברכס תלול וגבוה מסביבתו (883 מ') החולש על דרכים מרכזיות באיזור.
מה זה מכיר? בעל פה, בעיניים עצומות. תעיר אותי באמצע הלילה ואני אזהה לך כל מרווה וכל סלע, כל קפל קרקע וכל תהום ב"שמיס אל מנחוס" בעגה המקומית (כשאנחנו היינו מקומיים שם).

יש גם ערקוב א טלטמיס - מעל נחל מיצר בדרום רמה"ג בואכה הירמוך וגבול ירדן.

למעלה