אזור פארק אלונה

RockhopperJudy

New member
אזור פארק אלונה

1) מישהו סיפר על עץ תותים באיזור. איפה יש? 2) מי יודע לספר על הפירים ? כל מידע (גיאולוגי-היסטורי-ווכו) יתקבל בשמחה! 3)במושב עמיקם - איפה בדיוק ניתן לצפות בבז האדום, והאם יש שם עדין קינון? עכשיו כולם יודעים איפה אני רוכבת בשבת... יהודית

RockhopperJudy

New member
זאת שאלה על עץ תותים!

מי יודע איפה יש עץ תותים באזור פארק אלונה? הר חורשן? בנימינה? כזה אחד שמחכה עם המון צל לרוכבים בצהרי היום ומזמין להתכבד מפירותיו העסיסיים.. תודה יהודית

תותים יש בכל צומת../images/Emo6.gif

ועצים יש בנגריה - המון. ואם אני עובר ליד עץ תותים איך אני מזהה אותו ? - חוץ מאשר אני רואה יהודית עומדת וקוטפת ?

איתי נ

New member
באמת גדי !!

אל תספר לנו שאצלכם בגן לא גידלו "תולעי משי". וליהודית - ברכיבת וונטיל האחרונה היו עצי תות בדרך, אבל היה עליהם מעט מאוד פרי.

steiff

New member
זה בגלל שיהודית ביקרה שם קודם

ואכלה את כל הסגולים והשחורים. לא ראית את האצבעות שלה בשבוע שעבר? הכתמים עוד לא ירדו. יהודית - תבואי לביקור כאן בעמק זבולון ואני מבטיח לך תותים בשפע. גם עונת הפיטנגו נפתחת ויש עוד כמה פירות קייץ אדמוניים ומלכלכים בסביבה. ואו-טו-טו יהיו גם דומים. ומה זה ירוק בחוץ, אדום בפנים, עם גרעינים של אבטיח ומתחיל ב "ח" ?

RockhopperJudy

New member
אל תגיד פיטנגו, שחר!

כי אני באה תיכף ומייייד!!!!! ותשמור לי כמה שדות של ואן-גוך לשבוע הבא? ויהיו עוד כמה תמונות בסידרת "זה לא כלנית זו רקפת" שחר, שלחתי לך מסר. יהודית

יהודית, אל תשאלי מה קרה.

טוב, את לא צריכה לשאול, כי הכל כתוב כאן. מחר, בגלל אירוע משפחתי, יצא שאני לא יכול להצטרף ל"אריות". אבל, אי אפשר שאני לא ארכב בכלל בסופ"ש - ובגלל שאני נוסע לזרוק את הגרוטאה בצפון מחר (מזל טוב לי - קניתי סטיישן במקום), יוצא שיש לי אפטר בדיוק במקום ובזמן המתאים. (ככה זה נראה לפחות). אפשר להצטרף לקטיף ? (בטח בטח. שאני אוכל תותים עם חולצת הרכיבה היחידה שלי...)

Mנטה

New member
גם אני לא יכולה להגיע לאריות מחר

אז נתפגש באלונה
גם כן

lirky

New member
עץ תותים לבנים...

מצפון לשמורה יש שביל כחול שמתחיל בצומת השבילים המורכב (ירוק, שחור ,אדום ,כחול), אם ממשיכים בשביל הכחול מהצומת לכיוון כללי צפון מזרח מגיעים לעץ תותים לבנים שלידו (בהמשך השביל 20 מטר )יש מעיין. נכון ל-13/6 התותים עוד לא היו בשלים..

Ronen B

New member
../images/Emo124.gifיהודית יהודית!!!

למה את הולכת רחוק ????????? כל מה שעלייך לעשות זה לצאת את ביתך, לרכוב כ200 מ' מערבה עד מפגש עם השביל הכחול (הידוע בכינויו גם כ-"אבן גבירול") משם עוד כ 100 מ' דרומה עד למפגש עם שני הדקלים הצעירים (בספרי הטיולים הם מסומנים משום מה כ-"אבןגבירול 19"...). כל הנותר הוא לגשת אל מאחורי ה
העומד מאחורי הדקלים (שבמקרה משמש גם כמקום משכני). שם יחכה לך עץ תותים שחורים שופע פירות!!!
ושיהיה בתאבון רונן

shl17

New member
עצי תות רבים

יש בקיבוץ רגבים בהר חורשן יש עצי תות על גדת נחל דליה מול בת שלמה עץ התות הכי טוב והכי נדיר בארץ נמצא אצלי בחצר זה פרי מיוחד שנראה כמו פטל . יש עוד עץ כזה בצפון מערב הר חורשן עי מטעי אפרסק לבן אבל הוא לא מניב הרבה פרי

Natz Natz

New member
מידע רץ....רצ....רץ

בקשר לשאלה מס' 1) תותים יש במושב עצמו, יש כמה עצים ככה כמעט על אם הדרך שניתן לקטוף וגם לא יגידו לך כלום רק על תגידי שאני שלחתי אותך.... 2) בקשר לפירים. נק' היציאה של המים היא בעין-צוברים שנמצאית צפונית למושב, יש באר שלידה יש פטל ותאנה (בעונה). הבאר הנ"ל אוגרת מי מעיינות אשר זורמים בכל האיזור עקב שכבות הגיר, מהבאר המיים מוזרמים לכיוון אמת המיים העתיקה אשר הזרימה מים לקיסריה - חוף הקשתות של קיסריה. ליד הפירים ניתן לקבל הסבר יותר מדוייק על המקום ועל האתר... מקום יפה. ממליץ בחום לכל מי שרוצה להתאוורר אחרי רכיבה מאומצת. 3) בקשר לבזים, יש בתים שבהם ניתן לראות את השובכים.... בכאלה שלא ניתן, אני מאמין שאם תרצי - אין זאת הגדה, ותבקרי בבית-הספר אלונה, יראו לך בשמחה את המידע על הבזים. סופ"ש מהנה ואולי.... נתראה.... אם תראי אופני סקוט באיזור.... ניצן

RockhopperJudy

New member
שאלה: איפה ב"יס אלונה?

בעמיקם? באתר כתוב על בי"ס תל"י. זה אותו דבר? איך מגיעים לשם? (באופניים כמובן).

Natz Natz

New member
אלונה=תל"י

ובקיצור.... בכניסה למושב מכיוון "מי-קדם" ישר כל הזמן עד שתראי את ביה"ס מצד ימין. יש לעבור לפני כן תחנת דלק - מצד ימין וכן גן שעשועים, גם הוא מצד ימין. ו...זה הבית ספר היחידי ביישוב ככה שאי אפשר לטעות

למעלה