אזיקים

chuch1

New member
אזיקים

חחח אחלה כותרת לקטע מצאתי... טוב, אז אני אשתף אתכן בתיסכולים שיש לי לאחרונה... אני מאמנת בקבוצות אבל איני המאמנת הראשית... אני כפופה למאמנת ראשית וותיקה שגם אימנה אותי. כבר תקופה ארוכה ( 3-4 שנים) שהאימונים מתנהלים בריטואל קבוע: ריצה, חימום, קפיצות, מסדרים תחנה קבועה עושים אלמנטים על המשטח ואז בסביבות ינואר מתחילים לעבוד על הופעות וזהו.. אני מתשתעממת! קשה לי! כשאני רוצה לעשות תחנה אחרת- אני לא מקבלת תמיכה מלאה ואני לא עושה.... אני זוכרת את עצמי כמתעמלת שכל הזמן חיפשתי עניין חדש- אלמנטים חדשים- - תחנות חדשות וקשה לי שהבנות המתעמלות לא נהנות ממגון נכון ובריא של תחנות עבודה... דיברתי איתה כמה פעמים והיא אמרה לי שהיא מבטיחה כן לזרום איתי אבל עמוק בפנים אני מרגישה שלא כל כך הולך לה ומה שהכי עצוב- אפילו הבנות התרגלו לזה!!!! אם אני כבר כן עושה תחנה חדשה הן מגיבות במן פחדנות כזו אפילו מלנסות ומבקשות לחזור לישן ולמוכר... אני מושעממת ואני לא יודעת מה לעשות!!! בקיצור- אני עובדת אבל מרגישה שיש לי אזיקים על הידיים :(

אמא לה3

New member
הי צ'וצ'

ההרגשה שלך אכן מתסכלת... אני ממש מבינה אותך כי גם אני, כמאמנת, לא אוהבת את השיעמום ומחפשת כל הזמן לגוון ולחדש. לדעתי את צריכה קודם כל לחשוב עם עצמך..איזה תחנות את רוצה לעשות, האם התחנות אכן יקדמו את הבנות? או שאולי הן סתם לגיוון. לדעתי, יכול להיות שהמאמנת הראשית חושבת שהתחנות לא ממש יקדמו את הבנות ולכן היא נמנעת, יכול להיות שהיא בעצמה מין מאמנת מקובעת שזורמת רק עם מה שהיא מכירה. גיוון זה דבר חשוב מאוד! גם אם לפעמים הוא לא מוביל להתקדמות בביצוע האלמנטים. אולי תנסי לשוחח איתה שוב על נושא התחנות עזר? אולי אם תראי לה ותסבירי לה על החשיבות של הנושא היא תבין ותתן לך לנסות. אולי תנסי לתת לה גם את הרעיון של מיני תחרות כמו שאני התחלתי עכשיו. או של הגביע/מדליה נודדת. בהצלחה ותעדכני אותנו...

לחיות בתוך האזיקים

אל תתנצחי עם המאמנת הראשית. היא זאת שקובעת את אופי האימונים והרציונל שלהם. את יכולה כמובן להציע לה רעיונות, אך זאת זכותה לא לקבל אותם ועלייך לכבד זאת. בבוא היום כאשר תפתחי מרכז משלך, או תאמני קבוצות משלך, את תעשי זאת אחרת. כרגע, הייתי ממליצה לך להכניס שינויים קטנים ומרעננים בתוך מה שקיים. לא תחנות חדשות, לא אלמנטים חדשים, אלא קצת תרגילי "אתגר" או "כיף" מידי פעם בתוך התחנה. השינויים צריכים להיות שוליים ולא החלק העיקרי בתחנה. כך גם לא יתעוררו תגובות משונות מצד המתעמלות. מי שמסיימת את התרגיל שאמרת, הרגיל והקבוע, בדרך חזרה הולכת לשם ועושה ככה וככה (תרגיל קטן חדש); או, בסוף התחנה, התרגיל האחרון יהיה תרגיל קצת שונה. כמו-כן, נסי להכניס גיוון בחלק המכין (חימום), ששם באמת קל להכניס שינויים ובד"כ זה לא מפריע לאף מאמנת שמישהי עושה חימום קצת שונה.

למעלה