אזכרה לחללי קהילית המודיעין - בושה

No name for now

New member
אזכרה לחללי קהילית המודיעין - בושה

בשעה זו ממש מתקיים באתר ההנצחה לחללי קהילית המודיעין טקס האזכרה השנתי, גם אבי שירת בחיל כחיל סדיר וחיל מודיעין, וכמידי שנה שמתי פעמיי לכיוון אתר ההנצחה. בשעה 7:15 התנעתי את רכבי, התעכבתי קצת בפקקים והגעתי לאיזור בשעה 7:35, כיוון שהטקס מתחיל בשעה 8 לא דאגתי, מספיק זמן להחנות את הרכב, לבקר במבוך שם חקוקים כל שמות החללים וביניהם שמו של אבי, וגם ללכת לחפש היכן שאר בני המשפחה יושבים. הגעתי לקרבת האתר (מרחק של כ-500 מטר), ולפני טור מכוניות ארוך, לא חששתי ודאי מחפשים חניה כמו כל שנה המשטרה תטפל בזה, אבל ככל שאני מתקדמת עם הטור אני שמה לב שמכוניות מסתובבות וחוזרות, כשהגעתי לשוטר הוא הסביר לי שחסמו את הכביש כיוון ששר הביטחון מגיע, והציע לי להחנות את הרכב בחניון שמיועד ללקוחות של מוכר ירקות ופירות, בתסכול רב פניתי לשם ודאגתי האם סבתי בת ה-78 הגיעה לפני סגירת הכביש או שהיא גם תיאלץ לצעוד את המרחק הזה על מדרכה שבורה. יצאתי מהרכב ופניתי לכיוון השביל המוביל לאתר והשוטרים עצרו אותי - אין כניסה לפני ששר הביטחון מגיע, כלומר עלי לחכות עד לפחות 8 (שר הביטחון לא מגיע לפני הזמן מסיבות בטחוניות) ואז עלי לצעוד לאתר, להיכנס באיחור לטקס וגם לשבת לבד כי באמצע הטקס אי-אפשר לחפש (בחושך) את שאר המשפחה. מיותר לציין שבהזמנה לאירוע אין שום איזכור לכך. חזרתי לאוטו ועכשיו אני בבית, לטקס הזה אני יותר אף פעם לא אגיע. תעודת עניות למדור הנפגעים של החיל, המעדיף לתת במה לפוליטיקאי שישא נאום פוליטי בטקס אזכרה, על פני הגעת המשפחות לטקס לזכר יקיריהן לעבור השפלה. תעודת עניות ליחידה לאבטחת אישים בשב"כ שבמקום לבדוק אישית את הבאים לטקס (לא רבים) הם מעדיפים לגרום עוגמת נפש למשפחות. מצדי שיזמינו את המנקה של השירותים בכנסת לטקס, אני לא באתי לאזכרה כדי לשמוע פוליטיקאים.

למעלה