HD-25 או RP-DJ/DH
מתנצל מראש על הבאלגן של ההודעה , אלו ציטוטים מהודעות שלי בפורומים שונים , אך זה יעזור למקד אותך . ה-HD-25 מבית סנהייזר האוזניות הטובות בעולם הן ה-HD-25 (או ה-HD-25-1) מבית סנהייזר . אלו אוזניות בעלות עוצמה גבוהה , אטימה רבה , איכות סאונד מדהימה (יחסית לינארית אפילו) , משקל נמוך , עמידות בבלאי וחלקי חילוף מלאים . הסיבות היחידות לא לקנות את הדגם הזה הן : 1. המחיר הגבוה הנע סביב ה-1500 ש"ח (אין לי כל כוונה להתיחס למחירים זולים עקב סיבות עגומות) . 2. גודל הפד של האוזניה יחסית קטן ואינו מכסה את כל תנוך האוזן (אמנם האטימה עדיין מדהימה , אך רבים מעדיפים את התחושה של פד אוזניה המכסה את כל תנוך האוזן , אני בינהם) . ה-HD-25 מבית סנהייזר לעומת ה-RP-DJ1200/1210/RP-DH1200 אם מחיר ה-HD-25 גבוהה מידי לטעמך , או שאינך מחובבי פד אוזניה שאינו מכסה לחלוטין את תנוך האוזן - הטכניקס הן הבחירה הבאה המומלצת . ה-RP-DH1200 לעומת ה-RP-DJ1210/1200 ה-RP-DH1200 זהו דגם "ספינת הדגל" של חברת Technics . יתרון ה-DH על פני ה-DJ הוא העוצמות החשמליות אותן הן מסוגלות לספוג (כ-3500 מיליוואט בעוד שה-DJ בעלות עוצמת כניסה של כ-1500 מיליוואט) והעוצמות האקוסטיות (כמה הן נשמעות יותר חזק) גבוהות יותר . מצד שני , עד כה לא שמעתי על מקרים של שימוש ב-DJ שבהם נטען שהעוצמה לא מספקת או שעקב הגברה מוגזמת האוזניות נזקו (נשרפו או אחר) . ה-DH מאפשרות עבודה בצורת מוניטור ע"י ציר סיבובי מאוזן (כל אוזניה מסתובבת במאוזן בפני עצמה) בעוד ה-DJ מאפשרות עבודה בצורת מוניטור ע"י ציר סיבובי מאונך , קשה להגיד איזו מן השיטות טובה יותר , אך לאלו שאוהבים להשעין את הראש ללכיוון הכתף כך שהאוזניה נתפסת בין האוזן לבין הכתף עדיפה צורת המוניטור ע"י ציר סיבובי מאוזן . לגבי נוחות , מגע ותחושה - ככל הנראה הייתרון הולך ל-DJ שזו אוזניה שמהרגע שעבדת איתה פשוט נוצר בינכם קשר ריגשי . היא יושבת היטב על האוזן ויוצרת איתה מגע צמוד , אטום ונעים . כבלים - ב-DH הכבל ניתן לפירוק והוא ספירלי , ב-DJ1210 הכבל אינו ניתן לפירוק אך הוא כבל ספירלה , ב-DJ1200 הכבל אינו ניתן לפירוק והוא כבל ישר (לא ספירלה) . לסיכום קצר - ה-DH בעלות נתונים גבוהים יותר ללא ספק , מצד שני את ה-DJ זו פשוט הנאה להרכיב וכמות גבוהה ממי שעבד איתן אינו רוצה דבר אחר עקב תחושת המגע והאטימה הזו . כל שאר הדגמים מומלצים מסיבות כאלו או אחרות (למען האמת לא עקב נתונים טכניים , אלא יותר עקב דפקים בעמידות הצירים , הסליל האלקטרומגנטי וכן הלאה) .