אזני המן

אזני המן

בצק של תמר מילוי שוקולד שהמצאנו

Dr T noki

New member
נראה מעולה
מה שמתם במילוי שוקולד?

קטנתי הביעה רצון להכין אוזני המן לא חלביות אבל חייבות להיות עם מילוי שוקולד .

הבצק של תמר - עשית עם הפטנט של חמאת הקקאו או משהו אחר? (אין לי חמאת קקאו באופן זמין).

הוצאתי נגלה ראשונה

רבע מהאוזניים השתטחו, החצופות!

דוקטור, את יכולה להכין את הבצק ״שלי״ עם 40 גרם מרגרינה במקום 30 גרם חמאה טבעונית
בתקווה שאינך ממשטרת המרגרינה

אני חוזרת לתנור

Dr T noki

New member
תודה, תמר

נדיר שאני משתמשת במרגרינה אבל אשקול לאור העובדה שאין לי נגישות בקרוב לחמאת קקאו, וממילא לא אוכלים מרגרינה כל יום ולא אוכלים המון אוזני המן
(או לפחות משתדלים...:-d)

יש לך רעיון או מנסיונך מתכון למלית שוקולד? בני הבית לא חובבי פרג והילדודס בקשו שוקולד ( אני מעדיפה תמרים).

לא מניסיון, כי אצלנו רק פרג

אבל הייתי מנסה גנאש כלשהו ומחזקת אותו עם אבקת שקדים או עוגיות מעוכות
או ממיסה ממרח לוטוס עם שוקולד?
אבל אולי לא כדאי להקשיב לעצותי הערב.... שום דבר פה לא מצליח לי.! הכול מתפרק, לא ברור למה, ונראה לי שאת ערימת הכלים המטורפת בכיור אשטוף בדמעות!!

אולי אדחה את פורים לשבוע הבא
אה, רק בקשר למרגרינה: עשיתי חשבון פעם שאני מכינה ארבעים אוזניים מהבצק הזה
כלומר גרם מרגרינה לכל אוזן
ואת רוב האוזניים אני מחלקת (אוכת רק את המכוערות שלא נעים לתת). אז לא נורא

Dr T noki

New member
אני סומכת על ההגיון הבריא שלך

גם אני חשבתי לשלב אגוזים /שקדים גרוסים או שברי עוגיות לעבות את מילוי השוקולד.
ולגבי המרגרינה - גם אני חשבתי כך.
תודה!

המתכון שלך מעולה

הכנתי גם גלוטניות וגם לא. חלק מהנטול גלוטן גילגלתי ופרסתי ואפיתי שטוחות. הכל יצא מעולה.

גם אצלי חלק מהגלוטניות נשכבו אבל המילוי היה כה מוצלח שלאף אחד לא הפריע עוגיה פריכה עם תלולית קרם שוקולד

ולי היו מטבעות חמאת קקאו בבית ששכבו והמתינו...

עשיתי ככה

300 גרם שוקולד מריר של עלית,חצי כוס מדידה של שמנת סויה, שתי כפות שומן קוקוס.תמצית וניל מעולה-לפי הטעם. את השמנת חיממתי, שברתי את השוקולד לקוביות חיממתי עם טיפונת מים במיקרו, התחלתי לבחוש והוספתי את השמנת החמה ואת שומן הקוקוס, עירבבתי למשחה חלקה, אחר כך החלתטי למען האפיה להוסיף שלוש כפות פודינג וניל לבישול אז הוספתי עם מסננת שלא יווצרו גושים ועירבבתי לתוך העיסה החמה. קררתי בפריזר. אחרי חצי שעה ניתן לקרוץ מהעיסה בעזרת כפית וזה מתגלגל יופי בידיים. חומר מעולה.

Dr T noki

New member
זה ממש כמו חשבתי לעשות

רק בלי פודינג וניל (אין וניל) ובמקומו משהו למיצוק (קורנפלור? קמח טפיוקה? או שקדים/אגוזים טחונים).

למעלה