אזעקת אש רועשת ברמות חריגות - מחפשת רעיונות יצירתיים

MichalS2018

New member
אזעקת אש רועשת ברמות חריגות - מחפשת רעיונות יצירתיים

אנחנו גרים בקומפלקס ענק. אחת לחודש בממוצע, אזעקת האש מתחילה לפעול. אני לא מדברת על רעש מהגלאים בדירה שלנו, אלא על מערכת אחרת, שנמצאת בדירה (בכל חדר ובסלון) וגם במסדרונות הבניין ותפקידה להתריע על אש באיזור אחר של הבניין.
בכל פעם שדבר כזה קורה (לפעמים גם מוקדם מאוד בבוקר, ללא שום סיבה אמיתית), זה אומר שבחצי בניין, בכל המסדרונות שלו ובכל הדירות באותו החצי, מופעלת האזעקה הזו. וזה בניין גדול...

רק מה? מדובר על רעש באמת באמת מחריש אוזניים. אני לא יודעת של מי היה הרעיון לקבוע את הווליום של זה כל כך חזק (ועוד בכל חדר בבית, אז אין לאן לברוח), אבל זה משהו שגורם לאוזניים שלי להמשיך לצלצל דקות ארוכות אחרי שזה מפסיק, גם אם אני מכסה אותן עם הידיים או עם אוזניות שאמורות לבודד רעשים. אני ממש מרגישה שזה פוגע לי באוזניים.
אז מילא אני, אבל אני אמורה ללדת ממש בקרוב, ואני נחרדת לחשוב על מה הרעש הזה, שההשפעה שלו עליי כבן אדם מבוגר כל כך חזקה, יעשה לאוזניים של תינוק שרק נולד.
אני מנסה למצוא פתרונות יצירתיים להחליש קצת את הזוועה. לפני שתציינו בפניי את החוקים המחמירים כאן לגבי כל דבר שקשור לאש, אני אדגיש שאני לא רוצה לבטל את זה לחלוטין (ואני גם לא אוכל גם אם ממש ארצה, פשוט כי הווליום של זה כל כך חזק שאין סיכוי שאצליח לבטלו לחלוטין), אלא פשוט לעמעם אותו קצת כך שיהפוך לנסבל ולא יגרום נזק לאוזני התינוק שלי...

מישהו יכול לחלוק רעיונות יצירתיים לטפל במפגע הרעש הנוראי הזה? אני מחפשת משהו זמני, נניח לכסות את זה במשהו שיעמעם את הרעש כך שזה לפחות יהיה נסבל ולא יגרום לנו לטנטון (ניסינו לכסות במגבת קטנה, זה לא ממש עזר...)

debby12

New member
מנהל
פשיטא

הייתי כותבת מכתב לחברת הניהול תיכף ומיד, ומסבירה שהרעש מחריש אוזניים, שאת עומדת ללדת, ושאת חוששת שהרעש הזה יגרום לנזק בלתי הפיך לשמיעה שלך ושל הרך הנולד. בהמשך לכך, הייתי מציינת שהם יהיו אחראיים (liable) לנזק הרפואי שייגרם לך ולתינוק כתוצאה מכך.

באיזה סטייט את גרה? כמעט בכל סטייט יש חוקים נגד מפגעים (nuisances) שאוסרים רעש מעל רמת דציבלים מסוימת. תצטטי את החוק של הסטייט שלך במכתב

משתסיימי את יצירת המופת, שלחי אותה בדואר רשום עם אישור מסירה לחברת הניהול (ואולי גם לעיתון המקומי אם מתחשק לך)

לדעתי תוך חצי שעה הם יתקננו את הווליום של הזוועה הזו - יש יתרונות למדינה שבה כולם תובעים את כולם....

debby12

New member
מנהל
ואם יש לך ידידים מבין השכנים שיסכימו להצטרף למכתב הזה....

אז עוד יותר טוב אפילו. תחתמו כולכם למטה...

MichalS2018

New member
קליפורניה

אז נראה לי שבהחלט יכול לעבוד
liability זה אכן מילה ששומעים בארה"ב הרבה בכל מיני הקשרים מוזרים, אז אולי גם אני יכולה לעשות בזה שימוש לטובתי לשם שינוי

לא חשבתי על הכיוון הזה, תודה רבה!

למקרה שיש למישהו רעיונות יצירתיים להחלשה לוקאלית של הזוועה ולו באופן זמני עד שאולי יתקנו את זה - אשמח לשמוע.

placid1

New member
תנסי את הנתיב שדבי הציעה. הכי חשוב

שלא תגעו האזעקות עצמן או תנסו לשנות אותן כי אז הליאביליטי קלוז יופנה כנגדך. אני בטוחה שאם תפשפשי בחוזה ההשכרה שלכם תמצאי שכתוב שאסור לכם לשנות או לפגוע בגלאים וכל נזק שייגרם יהיה באחריותכם.

MichalS2018

New member
אז זהו, שאלה לא הגלאים אלא מערכת אחרת

יש את הגלאים, הרגילים, עם הסוללה והנורה שמתריעה לגבי הסוללה. גלאים סטנדרטים. ויש גם ספרינקלרים כמובן.
בנוסף אליהם, יש את הזוועה הזו שרק עושה רעש. זה נראה כמו רמקול קטן מלפני 50 שנה. חתיכת פלסטיק קטנה ומחורצת בקיר, שממנה יוצא הרעש הבלתי נסבל ברגע שהאזעקות במסדרון ובדירות האחרות שלידינו גם מתחילות לפעול. בביקורת שעשו ל-fire alarms (הם עושים אחת לשנה. זה גם היה ממש כיף... 3 ימים של אזעקות בלתי פוסקות), אחד מהדברים שהם הצהירו שהם באים לבדוק זה שאנשים לא כיסו את האזעקות האלו (כנראה שלא רק אנחנו מנסים להחריש את הרעש). אז דאגנו להוריד את הכיסוי משלנו לפני שהגיעו...
אבל כאמור, המגבת הקטנה לא עזרה במיוחד, אז אני מחפשת פתרון יצירתי שיהיה מסנן רעשים קצת יותר מוצלח.

placid1

New member
מה עם לברר בתחנת מכבי האש הקרובה לגבי

הנחיצות של המערכת ומה העוצמה שהם דורשים שתהיה, אם הם דורשים? הייתי מנסה לברר האם זה משהו שנדרש לפי קוד או שזו יוזמה פרטית של הנהלת הבניין.

MichalS2018

New member
אני יכולה לנסות לברר, אבל לא בטוחה מה זה ייתן

גם אם זו הגדלת ראש שלהם - זכותם אני מניחה... זה property שלהם אחרי הכל.
בעלי בכלל רוצה פשוט לפתוח את זה ולנתק את הרעש ואז לחבר בחזרה כשיהיה audit או כשנעזוב את הדירה (אם באמת יקרה משהו נשמע את זה מהמסדרון ובכלל האזעקה הרועשת הזו תצפצף בחצי בניין לפחות אז יהיה מאוד קשה לפספס... כך שמזה אני לא מוטרדת).
עוד לא החלטתי אם לאפשר לו לעשות את זה או לנסות לפתור את זה קודם בדרכים "פחות ישראליות"
אבל באמת שהרעש הזה בלתי נסבל...

placid1

New member
כי אם זה לא משהו נדרש בחוק, את יכולה

לטעון כנגדם שזה interfering with reasonable enjoyment שלכם כדיירים ולפחות אצלנו, זה יכול להגיע עד מצב שבו תקבלי פיצוי מבעל הבית על המטרד, אם לא ימצאו לו פתרון. וגם אם תגלי שזו רק הגדלת ראש של בעל הבית, ולא דרישה של מכבי האש, תרגישי יותר טוב לעשות את מה שבעלך הציע :)

vinney

Well-known member
אני חושב שבקליפורניה זה נדרש על פי חוק

גם אני סבלתי מזה כשגרתי בקומפלקסים ולא נראה לי שיש דרך (חוקית...) לכבות או להנמיך את הדברים האלה.
&nbsp
באחד הקומפלקסים הדייריים מתמרמרו עד כדי כך שפשוט החליפו את החברה שמתחזקת והחברה החדשה התקינה מערכת חדשה שקצת צימצמה את כמות הfalse alarms באמצע הלילה. אבל עדיין פעם בכמה חודשים זה היה קורה.
&nbsp
לנתק את זה לחלוטין באופן עצמאי זה לא חוקי ואם יגלו את זה עלולים לפנות אותכם מהמקום. אולי כדאי לשקול לשכור בית פרטי, אם כי זה כנראה יעלה הרבה יותר.

Midriff

New member
אם תנתקו

ויקרה משהו, וימצאו ששלכם היה מנותק זה עלול גם להשפיע על קבלת כספים מביטוח

danakama10

New member
בכלל לא בטוח שהם מפעילים את זה בכוונה

בקליפורניה הם מכריחים גם בתים פרטיים חדשים וגם כאלו שעברו שיפוץ להתקין גלאי עשן מחובר לחשמל, אסור כבר על בטריות. האזעקות האלו כמובן מחוברות אחד לשני כך שאם בחדר אחד זה מצפצף, זה מצפצף בכל הבית. אגב, בבתים חדשים יש גם חובה להתקין מערכת מים מהתקרה לכיבוי אש. רחמנות עליהם. תקלה במערכת הזו הורסת את תכולת הבית.
בגלל ששיפצנו לאחרונה חוייבנו בשטות הזו. מהר מאוד למדנו שמדובר בסיוט. כל פעם אזעקה אחרת התחילה לפעול סתם כך, ובעקבותיה כל שאר האזעקות בשאר החדרים. כשדיברנו עם אנשים הבנו שאנחנו לא היחידים עם הבעיה הזו. לא היתה ברירה, הזמנו חשמלאי שינתק את כל האזעקות החשמליות והתקנו שוב כאלו עם בטריות.
יכול להיות שגם בקומפלקס האזעקה הכללית הזו פועלת בצורה רנדומלית בגלל תקלה. הכי טוב זה לגשת למשרד ולדבר איתם על זה. אם יגידו שזה על פי חוק, תבקשי לדעת מה בדיוק שם החוק והסעיף הספציפי שמתייחס לכך. וצריך שהסעיף יתייחס לרמת הדציבלים. לי נשמע לא הגיוני שיש חוק שמחייב לבדוק את האזעקה פעם בחודש ולא פעם בשנה נניח. ואם כן פעם בחודש, אני די משוכנעת שחייבים להודיע מראש מתי זה יהיה.

בינתיים מה שהצלחתי למצוא עבורך הוא זה:

14.40.030 Section 1006—Fire alarm systems.
Section 1006 of the California Fire Code is to read as follows:
FIRE ALARM SYSTEMS:
(a) Every apartment house three stories or more in height or containing more than 15 apartments and every hotel three stories or more in height containing 20 or more guest rooms, shall have installed therein an approved automatic or manually operated fire alarm system designed to warn the occupants of the building in the event of fire. Such fire alarm system shall be so designed that all occupants of the building may be warned simultaneously.
(b) No signal system or intercommunicating system used for any purpose other than fire warning meets the requirements of this Article.
(c) Installation, inspection, and maintenance of the fire alarm system shall be according to the standards set forth in NFPA Pamphlet No. 72 A.

MichalS2018

New member
ה-audit הוא פעם בשנה, לא פעם בחודש

והם בהחלט מודיעים על כך מראש.
מה קורה פעם בחודש (בממוצע) זו שאלה יפה... או תקלה, או שבאמת משהו מפעיל את האזעקה מסיבה שאולי נראית למישהו לגיטימית (אם יש עשן במטבח של מישהו בצד השני של הבניין זה אמור להפעיל את האזעקה בכל הבניין בכל שעה של היום? כולם אמורים לכאורה להתפנות? כי זה ממש לא קורה...).
גם אצלנו יש ספרינקלרים, אבל הם לא מופעלים כשהאזעקות הרועשות מופעלות.

וכל זה, זה **בנוסף** לגלאים הרגילים שאת הזכרת, עם הסוללות, שגם אותם יש לנו...

vinney

Well-known member
מנסיון שלי זה בדרך כלל אזעקת שווא בגלל איכות המערכת

אבק דקיק מדי, יותר מדי גזי פליטה של רכבים בגראז׳ למטה (אם יש לכם), או מישהו שם קצת יותר מדי שמן בסיר...

danakama10

New member
זה נשמע נורא, בהחלט

אבל לא נשמע שיש לך הרבה ברירות, מעבר ללעבור דירה.
האזעקה אמורה להיות סופר חזקה, מספיק חזקה שתשמעי גם אם את ישנה עם אטמי אוזניים, או במקלחת למשל. היא אמורה להציל חיים.
אני מאוד לא ממליצה לכם לנסות להוריד את האזעקה בדירה. זה הרי מחובר לשאר הדירות/מזדרונות, וזה עלול לגרום לתקלה אצל כולם, ועוד אופציה שיתכן ומיד יגלו שהורדתם, דבר שהוא עבירה על החוק.
המערכת עובדת הרבה או כי יש בה תקלה, או כי משהו מפעיל אותה (שכן ששרף משהו במחבת למשל).
יש לי שאלה - כמה זמן בערך האזעקה עובדת עד שזה נפסק? זה יכול ללמד אם מישהו מהקומפלקס מכבה או שצריך לחכות שמכבי האש יגיעו לכבות.
אם זה מכבי האש, אולי הם נותנים מתישהו קנסות על false alarms שקורים לעיתים תכופות? ובכל מקרה אפשר ליצור עם מכבי האש ולהגיד שאף אחד כבר לא יוצא מהדירות כשהאזעקה מושמעת, כי יש הרבה מאוד אזעקות שווא, ומה הם מציאים כדי לשמור על הבטיחות של הדיירים. תתחילי גם לתעד מתי זה נשמע וכמה זמן זה פועל.

לגבי פתרונות פרקטיים, חוץ מלשים ספוג אקוסטי על זה ולכסות במסקינג טייפ, אני לא מצליחה לחשוב על רעיונות נוספות. כשיוולד התינוק, את יכולה לכסות מיד את האוזניים שלו ולך לקנות אוזניות נגד רעש עם רייטינג חזק ממה שיש לך כעת.
למשל -
https://www.amazon.com/dp/B072JT4578/ref=sspa_dk_detail_1?psc=1

https://www.amazon.com/Professional...ay&sprefix=noise+reduction+ear,aps,340&sr=8-5

MichalS2018

New member
תודה לכל העונים

אני הייתי בכיוון של לכסות את זה במשהו (תודה על הלינק לספוגים מבודדי הרעש, חיפשתי באמת משהו בסגנון הזה).
כשאמרתי לבעלי שצריך לחשוב מה עושים עם זה, הוא אמר לי שגם הוא בדיוק חשב על זה לאור הלידה המתקרבת ורצה לנתק וזהו

נראה לי שנתחיל עם הספוגים באמת, ונראה כמה זה מקטין את המפגע...
תודה רבה!

למעלה