אזרחות אוטומטית לתינוק?

אזרחות אוטומטית לתינוק?

אנחנו נמצאים בארה"ב 8 חודשים עם ויזות L1 ו L2. אני עומדת ללדת בעוד כחודש. ע"פ הידוע לי התינוק יהיה זכאי אוטומטית לאזרחות אמריקאית, אך היום מישהי אמרה לי שרק אם נשאר בארה"ב שנה רצופה לאחר הלידה אז יהיה התינוק זכאי לאזרחות. האם למישהו יש תשובה מוסמכת בנושא? תודה.

ליאת127

New member
התינוק יקבל אזרחות אמריקאית

כבר בבית נחולים תמלאי פרטים כדאי לקבלSSN אחרי כמה שבועות תקכלי את הכרטיס. ברגע שתהיה לך תעודת לידה מקורית את גם תוכלילהוציא לו דרכון.

איליטה

New member
הבן שלי קיבל אזרחות ודרכון

והסתדר לכל החיים. מי שנולד בארה"ב הוא אזרח אמריקאי לעד. אילה

ליאת127

New member
כדאי לממש את האזרחות שלו

דהיינו להוציא לכם גריןכארד הוא צריך להיות בן 21.

לבבית25

New member
אם בכוונתי לחזור לארץ?

שווה להוציא לו גם דרכון ישראלי? ומה עם אזרחות ישראלית? לא תהיה לו?

ליאת127

New member
אני הוצאתי לשלי רק לפני היקור בארץ

כדאי להיותאזרח ישראלי מספיק שאחד ההורים הוא ישראלי. בקונסוליה בבוסטון אמרו לי שהם יכולים להנפיק ת.ז. +דרכון רק עד גיל 5. בעקרון לפני החוק הישראלי היות ואתם אזרחים ישראלים הילד חייב בדרכון ישראלי, ויכולים לעשות בעיות ביציאה מהארץ.

moonshaa

New member
הוא מקבל דרכון משלו?

או שהוא נרשם באחד הדרכונים של ההורים? עוד שאלה. אם יש לו דרכון בריטי כמו לאבא שלו. גם יעשו לו בעיות ביציאה מהארץ? תודה מראש.

moonshaa

New member
../images/Emo13.gifעוד שאלה אחרונה,

לאבא שלו יש גם דרכון ישראלי וגם בריטי, האם בכל זאת כדאי להוציא לו דרכון ישראלי, או שכדאי שאבא יכנס עם הילד בבריטי לישראל. זהו .

sagilgul

New member
אפשר רק דרכון בריטי

לאבא של מעיין יש גם ישראלי וגם בריטי וכרגע יש לה רק בריטי. היינו בארץ עכשיו ולא הייתה עם זה שום בעיה.

ליאת127

New member
לגבי הדרכונים הבריטיים אין לי מושג

בכל מקרה היום אין מצרפים את הילדים לדרכון ההורים אלא לכל אחד יש דרכון משלו.

mirimel

New member
היי, למה את חושבת שעושים בעיות?

אני מתכוונת לטוס לארץ בעוד חודש והוצאתי לבן שלי דרכון אמריקאי בלבד, יש לך איזשהו ניסיון כזה?

efrat100

New member
אין הבעיה להכנס לארץ, הבעיה היא...

לפי חברים שלנו, הבעיה נוצרה ביציאה מהארץ. הם שניהם ישראלים, עם דרכונים ישראלים, ושהם נכנסו עם הדרכון האמריקאי של הבן שלהם, אמרו להם שלא יתנו להם להוציא אותו מהארץ ללא דרכון ישראלי (אני חושבת שזה קשור לעובדה שכל אזרח ישראלי חייב לצאת ולהכנס לארץ עם הדרכון הישראלי וגם בגלל בעיות זיהוי שייכות של ילדים, חטיפות וכאלה). אז במהלך הביקור הם היו צריכים ללכת להוציא לו דרכון, מה שלא היה נורא כל כך, אבל עכשיו עם כל השביתות זה יכול להיות מסוכן לחכות עד שתגיעי לארץ כדי להנפיק לו דרכון ישראלי.

היה לי דיון עקרוני על העניין

עם כמה אנשים, ובדקתי אותו היטב. אמנם ע"פ החוק הישראלי אזרח ישראלי (ילד שנולד להורה אזרח הוא אזרח אוטומטית) חייב לצאת ולהכנס לארץ עם דרכון ישראלי. אבל, וכאן זה תלוי כמה בא לכם להתעקש - מדינה אינה יכולה לכפות אזרחות על אזרח של מדינה אחרת , במקרה הזה, הילד הוא אזרח אמריקאי, ועל אף שהחוק הישראלי טוען שהוא גם אזרח ישראלי, ישראל אינה יכולה לכפות עליו אזרחות ישראלית ללא הסכמתו (או במקרה הזה הסכמת הוריו). על פי האמנות הבינ"ל, אם יש למדינה קשרים דיפלומטיים עם מדינה אחרת ויש תנועה של תיירים בין המדינות (במקרה הזה ישראל וארה"ב), מדינה לא יכולה להחזיק אזרח של המדינה האחרת כבן ערובה ולא לתת לו לצאת. כלומר במילים פשוטות - נניח ותכנסו לארץ עם דרכון אמריקאי (של הילד), אסור למדינת ישראל לעכב את היציאה של הילד מכיוון שאין לו דרכון ישראלי. הדרך הכי פשוטה היא להפעיל את השגרירות האמריקאית, להרים טלפון ולהסביר שאין דרכון ישראלי (לא רוצים, שביתה, אי אפשר, לא משנה למה), והם ידאגו כבר שיתנו לכם לצאת בלי בעיה. האמריקאים לא יהיו מוכנים לסבול שמעכבים אזרח אמריקאי ולא נותנים לו לחזור "הביתה"... מה גם שבמשטרת הגבולות לא יקחו סיכון כזה כי מבחינתם זה סיבוך מיותר עם האמריקאים. יש לי חברה שעשתה את זה, בזמן היציאה ניסו להתווכח איתה והיא אמרה טוב אני כבר מרימה טלפון לשגרירות שיבואו לבדוק למה אתם מחזיקים אזרח אמריקאי כאן שלא עבר על שום חוק... כמובן שנתנו לה לצאת. כל החוק הזה מעוות לחלוטין לטעמי, אבל באופן עקרוני אם עושים מספיק רעש לא תהיה בעיה לצאת גם עם דרכון אמריקאי. בהצלחה.

ronnieyuval

New member
לא צריך לעשות רעש

לי לא עשו שום בעיה ביציאה או בכניסה עם יובל. מכיוון שאיננו מתכוונים כרגע לחיות בשום מקום אחר מאשר כאן, לא ראינו לנכון לרשום את יובל כתושבת ואזרחית ישראלית משום שהיא לא. היא נולדה כאן וחיה כאן ורוב הסיכויים שלא תחיה במדינה אחרת. אם היתה נוצרת בעיה, אני הייתי עושה בדיוק את מה שעדי אמרה.

עדי אני מקווה שאת צודקת כי

אני ורוי נמצאים עכשיו בארץ והוא נכנס עם דרכון נורבגי (אין לו דרכון ישראלי) ואני מקווה שלא יהיו לנו בעיות לחזור לנורבגיה

לא נכון...לרוי יש דרכון נורבגי

אני לא הוצאתי לו עדיין דרכון ישראלי ואנו בביקור בארץ כרגע ואין שום בעייה שהוא עם דרכון נורבגי בלבד.

ronnieyuval

New member
מי שנולד כאן הוא אזרח. נקודה.

לא משנה מה הסטטוס של ההורים, לא משנה מתי הוא יוצא מפה. את תעודת הלידה וכרטיס ביטוח לאומי מקבלים בדואר תוך שבועות ספורים. דרכון אתם יכולים להוציא לו גם צ'יק צ'ק בלי לחכות שנה, אפילו לא חודש. אפילו לא יומיים. מי שסיפרה לך את הסיפור הזה שגתה.

היום קיבלנו SSN (וכרטיס)

בדואר, תבורי היום בן 3 שבועות בדיוק. מיהרתי להדפיס תמונות ומחר אני הולכת להגיש בקשה לדרכון בדואר.

למעלה