אזרחות אמריקאית לתינוק שנולד בארץ

etsh19

New member
אזרחות אמריקאית לתינוק שנולד בארץ

שלום,

אישתי אזרחית ארהב גרה איתי בארץ ובסוף יוני היא תלד. היא נולדה וחיה בארהב ברציפות עד גיל 22 שבו עלתה לארץ. אנחנו אמורים לטוס לארהב בתחילת חודש אוגוסט. למישהו יש ניסיון בתהליך של העברת אזרחות לתינוק ואם הלוז שלנו ריאלי?

JochaSchwartz

New member
תשובה חלקית

ראשית - לא מדובר על "העברת אזרחות" - התינוק יהיה אזרח מלידה.
צריך לרשום אותה ולהזמין דרכון.

אבל, טווח הזמנים בעייתי לסדר הדברים הרגיל.
קחו בחשבון שיקח זמן עד שהוא ירשם במשרד הפנים (שבוע-שבועיים לדעתי), רק אז תוכלו לקבל תעודת לידה בשביל השגרירות.

כדאי להזמין תור לדרכון עבור אחד מכם במשרד הפנים לשבועיים אחרי הלידה המתוכננת, כדי להנפיק דרכון ישראלי- כיום חובה להזמין תור מראש, וזה אומר *חודשים מראש*. זה משאיר לכם שבועיים לקבלת הדרכון הישראלי - סביר, אבל לחוץ.

למה אתם טסים לארה"ב? עם תעמדו בקריטריונים לקבלת דרכון אמריקאי חירום יהיה הכי פשוט, מניח שזה לא המצב....

האם זה ריאלי? מניח שזה אפשרי - אבל בהחלט ייתכן שזה ייקר לכם את התהליך (דרכון ישראלי בנתב"ג, ועמלות נוספות בשגרירות האמריקאית). זה מחזיר אותי לשאלה הקודמת. מדובר על נסיעת חירום?
ועוד קצת:לטוס בגיל מספר שבועות (קטן) בטיסה טרנסאטלנטית? לטוס כמה שבועות בודדים אחרי לידה שאין לדעת כיצד תהיה?
להזמין כרטיסי טיסה לתינוק שעוד לא קיים ואין לו אפילו שם עדכני?
כנראה שהכל אפשרי, פשוט לא כדאי.

etsh19

New member
עוד פרטים

התקבלתי ללימודי תואר שני והלימודים מתחילים באמצע אוגוסט. אני עצמי בתהליך gc מהארץ ולכן לא אוכל לטוס לבד אלא רק בלווית אישתי כדי להיכנס לארהב

JochaSchwartz

New member
מה האפשרויות שלך?

יש לך צפי מתי תקבל גק? באיזה שלב אתה כרגע?
יש אפשרות שתתחיל את השנה באיחור?

etsh19

New member
כרגע בשלב nvc

שלחנו מסמכים השבוע לnvc כך שאני מקווה שזה יהיה בסדר מבחינת זמן אם לא אז נגיש בקשה לexpedite ונקווה לטוב.

doronf65

New member
מנהל
לא צריכה להיות בעיה לגבי התינוק

אתם צריכים לדווח על לידתו לשגרירות בת"א, ולצרף הוכחות לגבי שהיית אישתך (וכמובן עוד טפסים כמו ת. לידה ישראלית וכו'). כיוון שהוא היה מקבל אזרחות אוטומטית אפילו אם היא היתה שוהה בארהב עד גיל 16 - מספיק אם תצרף את תעודת גמר התיכון שלה. לפי הגיל אני מעריך שיש לה אפילו תעודת סיום תואר ראשון. זה די והותר. עוד נייר אפשרי ומצויין - תעודת העולה שלה שמראה שהגיע לארץ בגיל 22.
תוך כחודש מיום שתגישו תקבלו "אישור הולדת אזרח אמריקאי מעבר לים" שזה זהה לתעודת לידה אמריקאית.
בזמנו ביום ההגשה של הניירת עבור האזרחות הגשנו מייד גם בקשה לדרכון. אם זה לא אפשרי אז תגישו בטור ולא במקביל. בכל מקרה אתם מכוסים מבחינת זמן.
&nbsp
לגבי עניין ה- GC שלך - זה נושא נפרד.
&nbsp

JochaSchwartz

New member
"תוך כחודש" לא נראה מספיק טוב

הם רוצים לטוס תוך כחודש מהלידה המתוכננת...
&nbsp
אם ימטרכו להגיש את הבקשה לדרכון בטור, הם בכלל לא בכיוון.
גם אם יוכלו להגיש את הבקשה לדרכון ביחד עם הרישום הראשוני, לא מאמין שיספיקו לקבל את הדרכון בזמן.

doronf65

New member
מנהל
אכן לא שמתי לב שהתינוק עוד לא נולד

אין לי תשובה טובה, חוץ מזה ששני הבנים שלי נולדו אחד שבועיים ואחד 4 שבועות לפני התאריך שניתן להם. אחד היה במשקל 4.075 ואחד 3.5 ק"ג.
&nbsp
Having said that האופציה היחידה שהבחור באמת יכול לשלוט עליה הוא לנסות להכין תוכנית B למקרה שהדרכונים לא יהיו מוכנים לו למועדי תוכנית A.

etsh19

New member
ניתן להגיש במקביל לפי האתר של השגרירות

אישתי תתקשר היום לשגרירות בכדי לברר איתם פרטים נוספים לגבי איך אפשר להאיץ את התהליך.

האם ניתן לטוס עם התינוק ולהעביר לו את האזרחות שם?

ilanvag

New member
ואיך בדיוק התינוק ייכנס לארה"ב? איזה מסמכים יהיו לו?

גם תינוק בן יום חייב דרכון + ויזה בשביל להיכנס לארה"ב, אין דבר כזה לטוס ולהיכנס בלי אלה. כך שבתיאוריה, גם אם היה לו דרכון ישראלי, אזי הייתם צריכים להנפיק לו ויזות תייר.

בפועל, זה לא אפשרי וגם לא חוקי, למיטב זכרוני. הוא אזרח מלידה, ולכן צריך דרכון אמריקני; אתם לא יכולים לבקש עבורו ויזת תייר, בטח לא כאשר אתם באמצע הליך גרין קארד עבורך.

הפיתרון היחיד שעולה בדעתי (ואולי גם הטוב ביותר) הוא שהתינוק יישאר עם המשפחה בארץ ליומיים שלושה, אשתך תטוס איתך לצורך הפעלת הגרין קארד, ואז היא תחזור מיידית לישראל. היא תוכל להצטרף אליך כמה שבועות (או חודשים) מאוחר יותר. ככה תהיה לה תמיכה משפחתית בארץ, ואתה תוכל להתרכז בלימודים.

שתי הערות:
1. כבר כתבו לך על הסכנות שבטיסה עם תינוק רך. בבקשה חפש על זה חומר, זה לא צחוק. כל המטוס הוא יחידה אחת של חיידקים ומחלות, של כל הנוסעים; מספיק שאחד הנוסעים חולה, בשביל לסכן את התינוק. יש לך אפס שליטה על זה, ושום יכולת למזער את הסיכון.
2. הבן שלי נולד בסופשבוע שלפני תחילת התואר השני בבוסטון. הקדמנו במיוחד את המעבר בכמה חודשים, כדי שאשתי תוכל ללדת בארה"ב, ולא לטוס עם תינוק רך (נסיבות קצת שונות, לא ניכנס לזה. ה"תינוק" כיום בן 10). בכל מקרה, אני יודע מה זה ללמוד לתואר, במערכת הדורשנית האמריקנית, כשיש תינוק בבית - כל מה שהמלצתי לך מבוסס על ניסיון אישי, לא סתם זורק מילים באוויר.

בהצלחה

guy56782

New member
מה עם להכנס לבד עם ויזת סטודנט?

לא יתנו לו ויזה שלא למטרות הגירה במהלך תהליך gc? ברור שאחכ הוא יצטרך לצאת ולהכנס שוב בשביל להחליף לגרין קארד...

doronf65

New member
מנהל
אולי בדיעבד

אם הוא היה מתחיל ויזת סטודנט ואז היה משנה את תוכניותיו. אבל לא בשלב זה, ובטח לא לצורך האצת התהליך בלבד. בתאוריה, אם הוא היה משנה את התוכניות ויוצא מתהליך ה- GC, אז זה אפשרי. אבל לא יתנו לו ויזה שבה מטרתה (והוא למעשה מצהיר על כך) אינה הגירתית תוך כדי תהליך הגירתי (הוא למעשה מצהיר שתי הצהרות סותרות ולכן משקר באחת מהן...)

John the Savage

New member
ניסית לפנות לקונסוליה/שגרירות?

ניראה שלוח הזמנים שלכם דחוק מידי עבור ההליך הסטנדרטי של הוצאת דרכון לתינוק, אבל יכולות להיו אופציות נוספות לזרז את ההליך או לחלופין להוציא דרכון חד-פעמי בהליך "בהול". בשגרירות יכולים לעדכן אתכם מראש לגבי האופציות שעומדות ברשותכם במקרה הזה.

למעלה