אזרחות אמריקאית

°MaFiA 808°

New member
אזרחות אמריקאית

איך ניתן לקבל אזרחות אמריקאית חוץ מלהינשא לבעל אזרחות אמריקאית וגרין קארד??

טל ר

New member
אזרחות אמריקאית ניתן לקבל

על ידי: - להיוולד בארה"ב. - אם שני הוריך הם אזרחים אמריקאים, ולפחות אחד מהם חי במהלך חייו בארה"ב. - אם אחד מהוריך הוא אזרח אמריקאי, שחי לפחות חמש שנים בארה"ב, מהן שנתיים לאחר גיל 14. - אם הינך ילד קטין מאומץ של אזרח אמריקאי. - אם הינך מחזיק בגרין-קארד במשך חמש שנים לפחות, מהם חיית לפחות שנתיים וחצי בארה"ב, ועמדת בדרישות ההתאזרחות (מבחן וכו'). מי שנישא לאזרח אמריקאי זכאי לגרין-קארד, לא לאזרחות.

doronf65

New member
מנהל
תיקונים / תוספות

- אם שני הוריך הם אזרחים אמריקאים זה מספיק! אין דרישות טריטוריאליות נוספות. - אם אחד מהוריך הוא אזרח אמריקאי, שחי לפחות חמש שנים בארה"ב, מהן שנתיים לאחר גיל 14: גם לזה יש exceptions. אם האם היא חד הורית, מספיקה שנת חיים אחת, בכל גיל של האם. ככה אירגנתי אזרחות לקרוב משפחה שאמו היתה בארה"ב סה"כ עד גיל 4 וחצי...

טל ר

New member
מאתר ה-USCIS

הי דורון, באמת שאינני מבין בנושא, אך הינה מה שה-USCIS אומרים על אזרחות לבן של שני אזרחים:
In most cases, you are a U.S. citizen if ALL of the following are true: - Both your parents were U.S. citizens when you were born; and - At least one of your parents lived in the United States at some point in their life.​

doronf65

New member
מנהל
אתה צודק, ואני כמעט צודק

בדקתי שוב: ונכון, אבל אין הגדרה של זמן לעניין השהות של ההורה, כך שבאופן מעשי, אפילו אם ההורה רק נולד בארה"ב, או ביקר, זה עשוי להחשב. אבל באופן תאורטי טהור אתה צודק. At least one of your parents lived in the United States at some point in their life... Prior to the child's birth. No specific period of time for such prior residence is required.

doronf65

New member
מנהל
והאתר הזה הוא כללי, כיון שחסרים בו

דברים, כגון: Birth abroad Out-of-wedlock to a US citizen mother וכן חסרות התוספות שאין תקופת זמן מוגדרת לשהות אחד ההורים, כפי שאמרתי. מה שיש לי זה דף מפורט שקיבלתי בשגרירות כשאירגנתי לבן שלי אזרחות. דורון

doronf65

New member
מנהל
וסליחה על השרשור... אבל

כמו-כן יש לי פה פירוט מה קורה לאבא אמריקאי שבנו נולד מחוץ לנישואין. גם זה מפורט עם בדיקות אבהות וכו'.

למעלה