אזרחות יוגוסלבית

miiccii

New member
אזרחות יוגוסלבית

שלום האם מישהו יודע אם אני יכולה לקבל אזרחות יוגוסלבית, אם סבי היה יוצא יוגוסלביה? ואם כן- איך? תודה!

bensha1

New member
למעשה יוגוסלביה כבר לא קיימת!

המקום היחידי בעולם שבו קיימת יוגוסלביה זה כאן בארץ. יוגוסלביה התפרקה למדינות שונות, ולכן השאלה היא היכן גר סבך? יחד עם זה אם הסב היה פעם תושב יתכן שגם את תוכלי לקבל אזרחות אבל צריך לבדוק בחוקים של כל מדינה בנפרד. מתי סבך עזב את מה שהיה פעם יוגוסלביה והאם נאלץ לחתום על ותור אזרחות. יש הרבה סוגיות שצריך לפתור אך הראשונה מהיכן הוא?

miiccii

New member
אז

אז כנראה שזה יותר מסובך משחשבתי.. אני לא ממש יודעת מאיפה הוא בדיוק, והוא נאלץ לעזוב בגלל השואה ולא מתוך בחירה... אם זה בכלל יעזור לי במשהו.. אבל זה אפשרי בכלל?

bensha1

New member
זה תלוי מהיכן הוא עזב

למשל אם עזב מסרביה, אולי יש סיכויים ואילו אם עזב ממקום אחר כמו למשל קרואטיה אז חלים עליך חוקים אחרים. בכל מקרה הדרך הטובה ביותר זה לברר בשגרירות הרלוונטית ולכן חשוב איפה הוא חי? אם זה מאוד מענין אותך אפשר לברר גם במוזאון של הקהילה היהודית בבלגרד. http://www.jimbeograd.org/ אולי הם יוכלו לעזור או בארגון הקהילות היהודיות בסרביה בכתובת מייל [email protected]

havasi

New member
אבא שלי ניסה

להוציא אזרחות קרואטית כי אימו נולדה שם והוא לא קיבל מפאת גילו .הוא היה יכול להוציא רק אם היה מתחת לגיל 18 ככה שעכשיו כבר מאוחר.ומצד שני אנחנו מנסים להוציא אזרחות בוסנית וגם בזה יש בעיות למרות שהוא נולד שם. בקיצור הם יותר מידי קשים בדרישות שלהם ביחס להמון מדינות כמו גרמניה למשל שמספיק שהסב נולד שם כדי לקבל אזרחות בכול אופן אם זה מעניין אותך כנסי אלי אני כבר מומחה לענינים האלה המון בהצלחה .

למעלה