אזרחות לילדים - שאלה

usa2017

New member
אזרחות לילדים - שאלה

טוב, אז אנחנו כבר בארה״ב מזה כמה שבועות ועכשיו התאוששנו מספיק כדי לקדם את הוצאת הדרכונים לילדים כדי לבסס את האזרחות שלהם - שלהבנתי התקבלה אוטומטית עם הכניסה לארה״ב עם ויזת הגירה IR2.

השאלה שלי היא לגבי המסמכים התומכים. הם דורשים תעודות לידה ונישואין מישראל. אנחנו אמורים להגיש את המקור? צילום cerified (איך משיגים כזה כאן)?

מנבירה באתרים הרשמיים זה לא כ״כ ברור. מישהו התנסה בזה?

usa2017

New member
ורק לוודא - אפשר בלי סושיאל סקיוריטי?

ורק לוודא - אפשר להגיש בקשה בלי סושיאל סקיוריטי?
&nbsp
בפוסט במאמרים היה כתוב שאפשר אבל לא מומלץ, אבל זה בגלל שאז זה היה חוק חדש. השאלה איך מתייחסים לזה היום.

logico1

New member
דרכון, לא בטוח לגבי R2

מתוך נסיון אישי אין צורך ב SSN כדי להוציא דרכון, לי יצא דווקא ההיפך שהדרכון עזר לשמש תעודה מזהה בארה"ב עבור קבלת SSN כהוכחה לפקיד.
עליך להביא תעודת לידה רשמית של מדינת ישראל ( אנגלית-עברית ) שניתן להנפיק דרך האינטרנט ולקבל אותה בדואר ( רק בארץ ), ממליץ להזמין ולשלוח לכתובת משפחה בארץ שישלחו אליכם .
עליכם להביא אישור של ה R2 ( דרכונים של הילדים הישראלים ) , כמובן זה גם תלוי בגיל הילדים, אישור על כך שאחד ממכם אזרח אמריקני ( הצגת דרכון אמריקני או אישור אזרחות ) ושני בני הזוג חייבים להופיע עם מסמכים מזהים בפני הפקיד - מקוריים, הם לא מקבלים שום דבר מצולם!
וכמובן לא לשכוח את כל הטופסולוגיה של האמריקנים שצריך להכין מראש ולהדפיס שמופיעים באתר הבא
https://travel.state.gov/content/passports/en/passports/under-16.html

logico1

New member
תוספת

שכחתי לציין וזה גם מופיע באתר של הוויזה
"If your child does not have a Social Security number, you must submit a statement, signed and dated, that includes the phrase, “I declare under penalty of perjury under the laws of the United States of America that the following is true and correct: (Child's full name) has never been issued a Social Security Number by the Social Security Administration.”"
&nbsp

usa2017

New member
תודה, הם לוקחים את טפסי המקור?

כמובן שאני מניח שיחזירו.

logico1

New member
כן הם לוקחים

הפקיד בדרך כלל מבקש את התעודת לידה המקורית , את הטפסים של DS-11, יכול להיות עוד מספר טפסים במקרה שלי את הטפסים המקוריים של הנטרולוזציה של הילדים גם - ואת הדרכון של הילד עם וויזה , בקבלת הדרכון החדש הם מבטלים את הוויזה על הדרכון הישראלי עם חותמת שחורה גדולה REVOKE :), אבל אל דאגה מקבלים חדש נוצץ עם דגל אמריקני :) ובסוף מחזירים את הכול חזרה אליך,
תשלום במזומן או בכרטיס אשראי - תלוי בסניף, יש אפשרות לבוא לקחת אחרי יומיים שלושה ויש אפשרות למשלוחה עד הבית עם DHL וזה לוקח עוד יום יומיים נוספים. ( תלוי עד כמה זה דחוף לקבל את הדרכון ובשיקול הפקיד )
רצוי גם לקבוע תור דרך הטלפון .

למעלה