אזרחות לפליטים מדרפור

ונוס2007

New member
אזרחות לפליטים מדרפור

שר הפנים, מאיר שטרית, אמר אתמול שישראל מתכוונת להעניק אזרחות לכמה מאות פליטים מחבל דרפור שבסודן השוהים בישראל. לפי הערכות, בישראל יש כיום יותר מ-2,000 מבקשי מקלט ופליטים, רבים מהם מסודן .שטרית אמר, שישראל אינה יכולה להתעלם מגורלם של הפליטים, בגלל ההיסטוריה של העם היהודי. "כפי שראש הממשלה מנחם בגין פעל למתן אזרחות לפליטים מווייטנאם, כך ראוי לעשות גם כיום", אמר השר.http://news.walla.co.il/?w=//1164834 אין לי בעייה שיתנו אזרחות לכול מבקש מקלט אך מכעיס אותי שאלפיי משפחות בישראל שביקשו איחוד משפחות נאלצו להפרד או לעבור לרשות כי לא קיבלו אישור שהייה בישראל וזה רחוק מאזרחות

Leibovitz

New member
בכל זאת גברת ונוס יש הבדל גדול

הפלסטינים הם עדיין אוייבי ישראל ושום מדינה נורמלית לא נותנת לאוייביה להיכנס ולגור בתוכה, מלבד ישראל שהיא קצת לא נורמלית ביחסיה לפלסטינים. עד אתה היא נתנה מאז 1993 הארורה לכמה אלפי פלסטינים לעבור ולגור בישראל כחוק ועוד איזה 250 אלף פלסטינים הפכו לשוהים לא חוקיים בארץ. העניין הדארפורים העניין שונה. הם פליטים של מלחמת טבח בהם בסודאן, ואין להם דבר נגד ארץ היהודים. אלא שלדעתי ישראל חייבת להחזיר את הדארפורים למצרים, שמהם באו רובם לישראל (לאחרונה הגיעו אפילו כמה מירדן) ע"פ החלטת או"ם שמטילה על מדינות שכנות למדינה בה ישנה מלחמה לעצור את הפליטים ולתת להם סיוע עד פתרון בעיית קיומם. מצרים היא שצריכה לטפל בפליטים בסיוע האו"ם, ולא לגרש את הפליטים באיומים, הפחדה, התעללות ואפילו רצח, לכיוון הגבול הישראלי. בכל מקרה מתן אזרחות היא הליך קיצוני ומיותר. ישראל צריכה רק לתת לפליטים סיוע הומניטרי ולהחזירם למצרים. וכמובן דרך האו"ם לפעול נגד סודאן, להענישה כלכלית ואפילו לעמוד על כך שהאו"ם ישלח כוח משימה בינ"ל לדארפור כדי לעצור את הצבא האסלאמי של סודאן מלהמשיך ולבצע השמדת עם !!!!!!!!!!

ונוס2007

New member
סודן בעלת ברית של ישראל?

ולמיטב ידיעתי וידיעתך רובם מוסלמים נכון אז מה בדיוק ההבדל? להזכירך שמרבית מבקשיי איחוד משפחות הם אבות לילדים שלהם אזרחות ישראלית? וסתם מן ההכרח בעוד מספר שנים יתבקשו לקום ולתרום למדינת ישראל... איזו זיקה יש לפליטים הסודנים לישראל שאין להורה שבנו או בתו נולדו פה? אני לא אומרת שישראל לא צריכה להעניק סיוע הומוניטרי אבל אזרחות?

מקלט , אזרחות, לא משנה

וכי מישהו כאן מוכן לומר לי .. מי נתן מקלט / אזרחות / עצם../ משהו !! ליהודים שניסו לברוח מהנאצים ? מדינה סינטטית הבנוייה מאנשים סינטטיים !

למעלה