אזרחות משולשת

who knows1

New member
אזרחות משולשת

בעלי בעל אזרחות אנגלית וישראלית. יש לו גרין כארד ובקרוב אני נקווה הוא יקבל אזרחות אמריקאית שמענו שמועות שאי אפשר להחזיק 3 אזרחויות. זה נכון? הוא צריך לוותר על אזרחות? מה קורה אם הוא מוותר על האיזרחות הישראלית שלו? יש סיכוי לקבל אותו חזרה?מה ההשלכות של לוותר על איזרחות? אני נזד וויתור אזרחות ישראלית אבל מהאזרחות הבריטית הוא מקבל ביטוח רפואי חינם. מתי בדיוק יודיעו לנו שצריך לוותר על איזרחות? עד עכשיו לא אמרו לנו כלום.

jethro1

New member
ממקור לא רשמי

שמעתי שישראל היא אחת המדינות היחידות שמאפשרות אזרחות כפולה, וגם להיפך - ארצות הברית (למשל) מקבלת אזרחים אזרחי מדינת ישראל מבלי שיצטרכו לוותר על האזרחות. לגבי אנגליה - לא ידוע לי. בכל מקרה, כדאי להתייעץ עם עו"ד שמתמחה בהגירה.

odedee

New member
זה די לא מדויק

מדינות רבות מאפשרות אזרחות כפולה (ולראיה, כל הישראלים שמנסים בזמן האחרון להוציא אזרחות גרמנית או פולנית וכו'), למרות שיש לפעמים כל מיני סייגים. בכל מקרה הכלל הוא בדרך כלל שאין שוללים אזרחות שכבר ניתנה, אבל ניתן להתנות הענקת אזרחות נוספת בויתור על אזרחות קודמת. ישראל מיוחדת בכך שקשה מאד לוותר על האזרחות שלה... עובד איתי בעבודה בחור שיש לו אזרחות בריטית, אזרחות אמריקאית ואזרחות אוסטרלית. ככה שיש נסיבות מסוימות שבהן ניתן להחזיק בבריטית בנוסף לאחרות, אבל תצטרכו לברר את המצב המדויק במשרד הפנים הבריטי, והוא יהיה תלוי במצב האישי הספציפי.

למעלה