Fellowship
New member
אזרחות פורטוגזית לילדים קטינים שההורים כבר קיבלו דרכון
לפני כשלוש שנים התחלנו את התהליך לאזרחות פורטוגזית עבורינו (ההורים, כל אחד בבקשה עצמאית),
פנינו (עצמאית) לקהילה היהודית בפורטו, קיבלנו מהם את האישור שהם מכירים בנו כצאצאים למגורשי ספרד,
לאחר מכן, בעזרת עו"ד פורטוגזי מפורטוגל, הגשנו את הבקשה לממשלה וקיבלנו תעודת לידה פורטוגזית.
בינתיים עברנו לגור בארה"ב, המשכנו את התהליך דרך שגרירות פורטוגל בוושינגטון D.C,
דרכם הגשנו בקשה לתעודת תושב, לאחר שקיבלנו הגשנו בקשה לדרכון וקיבלנו.
לאחר מכן, גם דרך השגרירות ב D.C, רשמנו את הנישואין שלנו בפורטוגל (התחתנו לפני למעלה מעשור בישראל).
כעת אנחנו, שני ההורים - פורטוגזים, עם דרכון פורטוגזי ועם תעודת נישואין פורטוגזית.
אנו רוצים להוציא דרכונים פורטוגזיים גם לילדים, הם קטינים ונולדו לפני שהפכנו לפורטוגזים.
פנינו לשגרירות פורטוגל ב D.C, העברנו להם תעודות לידה של הילדים (עם אפוסטיל),
לאחר כחודשיים קיבלנו מהם תשובה שלפי ההנחיות שהם קיבלו מפורטוגל, אי אפשר לבצע את התהליך דרך השגרירות,
שאנחנו צריכים לבצע זאת עצמאית באופן הבא (עבור כל ילד קטין שנולד לפני שהפכנו לפורטוגזים):
1. קיבלנו טופס (בפורטוגזית) שצריך למלא ואז צריך לחתום עליו בשגרירות פורטוגל ב D.C.
2. לצרף תעודות לידה פורטוגזיות של ההורים.
3. לצרף תעודת לידה של הילד עם אפוסטיל.
4. לצרף עותק נוטריוני של הדרכון של הילד (עם כל העמודים, כולל הריקים).
5. לצרף תשלום של 200 יורו.
את כל הנ"ל עלינו לשלוח בעצמינו Central Civil Registry בליסבון ולהמתין.
נשמע לנו קצת בעייתי להתנהל בעצמינו מול הממשלה,
אם יהיו חסרים מסמכים או תקלות כלשהן אז התקשורת בטח תהיה לא יעילה (בדואר אני מניח),
אבל השגרירות לא יכולה להיות מתווך (כפי שהיא היתה בתהליך שלנו),
לכן בדקנו אופציה נוספת, פנינו לעורך הדין הפורטוגזי שדרכו ביצענו את התהליך שלנו,
אבל באופן מוזר הדרישות שלו (מבחינת מסמכים) היו מחמירות יותר,
הוא ביקש את כל מה שפירטתי קודם במקרה של שליחה עצמאית (חוץ מהטופס מסעיף 1, אולי הם ממלאים עבורינו),
ובנוסף עוד מספר מסמכים שאין בעיה להעביר (כגון צילום תעודות הפורטוגזיות של ההורים), אבל גם:
1. אישור הקהילה היהודית בפורטו המעידה שהילד יהודי, חבר בקהילה ושהמשפחה מקושרת לקהילה.
2. הוכחה שהילד מקושר לפורטוגל (טיול לפורטוגל, משפחה פורטוגזית, מדבר לדינו, שייך למועדן פורטוגזי כלשהו וכו')
ניסיתי להבין ממנו מדוע צריך אישור מהקהילה היהודית עבור ילד קטין, לאחר שההורים כבר קיבלו,
התשובה היתה שזו הדרישה של הממשלה.
שאלתי גם איזו הוכחה לקשר לפורטוגל יכולה להיות לילד קטין,
התשובה היתה שהממשלה מבקשת לראות קשר לפורטוגל, זה לשיקול דעתינו האם לצרף הוכחה או שלא.
לקראת פסח יש לי שתי קושיות
עבורכם וברשותכם
1. האם מישהו ביצע תהליך דומה עבור ילדים בסיטואציה כזו ויודע לספר מה הוא עשה בדיוק?
2. נשמע לי מוזר שהדרישות של הממשלה כפי שנמסרו לי דרך השגרירות, שונות מהדרישות של עורך הדין,
יתכן שעורך הדין מחמיר יותר, אין לי בעיה לספק את כל התעודות הפורטוגזיות שלנו גם אם אין צורך,
אבל לא כ"כ ברור לי האם אכן צריך את אישור הקהילה היהודית עבור הקטינים ומדוע,
והאם באמת צריך את הוכחת הקשר לפורטוגל ואיך בכלל אפשר לעשות זאת עבור קטינים שלא מתגוררים בפורטוגל.
מצד שני, בהחלט יתכן שהמידע שקיבלתי דרך השגרירות הוא חלקי וחבל לקחת סיכון.
מישהו יודע מה הדרישות?
תודה רבה.
לפני כשלוש שנים התחלנו את התהליך לאזרחות פורטוגזית עבורינו (ההורים, כל אחד בבקשה עצמאית),
פנינו (עצמאית) לקהילה היהודית בפורטו, קיבלנו מהם את האישור שהם מכירים בנו כצאצאים למגורשי ספרד,
לאחר מכן, בעזרת עו"ד פורטוגזי מפורטוגל, הגשנו את הבקשה לממשלה וקיבלנו תעודת לידה פורטוגזית.
בינתיים עברנו לגור בארה"ב, המשכנו את התהליך דרך שגרירות פורטוגל בוושינגטון D.C,
דרכם הגשנו בקשה לתעודת תושב, לאחר שקיבלנו הגשנו בקשה לדרכון וקיבלנו.
לאחר מכן, גם דרך השגרירות ב D.C, רשמנו את הנישואין שלנו בפורטוגל (התחתנו לפני למעלה מעשור בישראל).
כעת אנחנו, שני ההורים - פורטוגזים, עם דרכון פורטוגזי ועם תעודת נישואין פורטוגזית.
אנו רוצים להוציא דרכונים פורטוגזיים גם לילדים, הם קטינים ונולדו לפני שהפכנו לפורטוגזים.
פנינו לשגרירות פורטוגל ב D.C, העברנו להם תעודות לידה של הילדים (עם אפוסטיל),
לאחר כחודשיים קיבלנו מהם תשובה שלפי ההנחיות שהם קיבלו מפורטוגל, אי אפשר לבצע את התהליך דרך השגרירות,
שאנחנו צריכים לבצע זאת עצמאית באופן הבא (עבור כל ילד קטין שנולד לפני שהפכנו לפורטוגזים):
1. קיבלנו טופס (בפורטוגזית) שצריך למלא ואז צריך לחתום עליו בשגרירות פורטוגל ב D.C.
2. לצרף תעודות לידה פורטוגזיות של ההורים.
3. לצרף תעודת לידה של הילד עם אפוסטיל.
4. לצרף עותק נוטריוני של הדרכון של הילד (עם כל העמודים, כולל הריקים).
5. לצרף תשלום של 200 יורו.
את כל הנ"ל עלינו לשלוח בעצמינו Central Civil Registry בליסבון ולהמתין.
נשמע לנו קצת בעייתי להתנהל בעצמינו מול הממשלה,
אם יהיו חסרים מסמכים או תקלות כלשהן אז התקשורת בטח תהיה לא יעילה (בדואר אני מניח),
אבל השגרירות לא יכולה להיות מתווך (כפי שהיא היתה בתהליך שלנו),
לכן בדקנו אופציה נוספת, פנינו לעורך הדין הפורטוגזי שדרכו ביצענו את התהליך שלנו,
אבל באופן מוזר הדרישות שלו (מבחינת מסמכים) היו מחמירות יותר,
הוא ביקש את כל מה שפירטתי קודם במקרה של שליחה עצמאית (חוץ מהטופס מסעיף 1, אולי הם ממלאים עבורינו),
ובנוסף עוד מספר מסמכים שאין בעיה להעביר (כגון צילום תעודות הפורטוגזיות של ההורים), אבל גם:
1. אישור הקהילה היהודית בפורטו המעידה שהילד יהודי, חבר בקהילה ושהמשפחה מקושרת לקהילה.
2. הוכחה שהילד מקושר לפורטוגל (טיול לפורטוגל, משפחה פורטוגזית, מדבר לדינו, שייך למועדן פורטוגזי כלשהו וכו')
ניסיתי להבין ממנו מדוע צריך אישור מהקהילה היהודית עבור ילד קטין, לאחר שההורים כבר קיבלו,
התשובה היתה שזו הדרישה של הממשלה.
שאלתי גם איזו הוכחה לקשר לפורטוגל יכולה להיות לילד קטין,
התשובה היתה שהממשלה מבקשת לראות קשר לפורטוגל, זה לשיקול דעתינו האם לצרף הוכחה או שלא.
לקראת פסח יש לי שתי קושיות
1. האם מישהו ביצע תהליך דומה עבור ילדים בסיטואציה כזו ויודע לספר מה הוא עשה בדיוק?
2. נשמע לי מוזר שהדרישות של הממשלה כפי שנמסרו לי דרך השגרירות, שונות מהדרישות של עורך הדין,
יתכן שעורך הדין מחמיר יותר, אין לי בעיה לספק את כל התעודות הפורטוגזיות שלנו גם אם אין צורך,
אבל לא כ"כ ברור לי האם אכן צריך את אישור הקהילה היהודית עבור הקטינים ומדוע,
והאם באמת צריך את הוכחת הקשר לפורטוגל ואיך בכלל אפשר לעשות זאת עבור קטינים שלא מתגוררים בפורטוגל.
מצד שני, בהחלט יתכן שהמידע שקיבלתי דרך השגרירות הוא חלקי וחבל לקחת סיכון.
מישהו יודע מה הדרישות?
תודה רבה.