אזרחות פורטוגלית ליוצאי עיראק

מצב
הנושא נעול.

שלום רב
רציתי לדעת האם ידוע לך על יוצא עיראק שקיבל בפועל דרכון פורטוגלי עד היום?
הסבא של סבתא שלי (מצד אמי) שם משפחתו סייג אשר מופיע ברשימת השמות. לשם הבהרת האילן - אני- אמא שלי (נולדה בעיראק ושתידבל לחיים ארוכים ) - סבתא שלי ז"ל (אמא של אימי-נולדה בעיראק נפטרה בארץ)- סבתא רבא ז"ל (אמא של סבתי נולדה בעיראק נפטרה בארץ)- אבא של אמא של סבתי ז"ל (נולד ונפטר בעירק) - שם משפחתו סייג.
הבן שלו נפטר בארץ (אח של סבתא רבתא שלי) וכמובן ששם משפחתו סייג כך שניתן להוכיח ששם משפחתו דרך אימי ארבע דורות אחורה הוא סייג.
כמובן שאין לי רישום פלילי.
האם יש לי סיכוי לקבל דרכון?

אזרחות פורטוגלית ליוצאי עירק

שלום רב
רציתי לדעת האם ידוע לך על יוצא עיראק שקיבל בפועל דרכון פורטוגלי עד היום?
הסבא של סבתא שלי (מצד אמי) שם משפחתו סייג אשר מופיע ברשימת השמות. לשם הבהרת האילן - אני- אמא שלי (נולדה בעיראק ושתידבל לחיים ארוכים ) - סבתא שלי ז"ל (אמא של אימי-נולדה בעיראק נפטרה בארץ)- סבתא רבא ז"ל (אמא של סבתי נולדה בעיראק נפטרה בארץ)- אבא של אמא של סבתי ז"ל (נולד ונפטר בעירק) - שם משפחתו סייג.
הבן שלו נפטר בארץ (אח של סבתא רבתא שלי) וכמובן ששם משפחתו סייג כך שניתן להוכיח ששם משפחתו דרך אימי ארבע דורות אחורה הוא סייג.
כמובן שאין לי רישום פלילי.
האם יש לי סיכוי לקבל דרכון?
שלום,

לגבי יוצאי עירק - אם שם המשפחה ספרדי אז הם מאשרים. כעיקרון, מרבית היהודים הגיעו לעירק לפני גירוש ספרד ופורטוגל, עוד בגירוש בבל אולם, הגיעו לעירק מגורשי ספרד דרך סוריה.

הילה

luis13

New member
מה זה שם משפחה ספרדי ליוצאי עיראק?

שלום,

לגבי יוצאי עירק - אם שם המשפחה ספרדי אז הם מאשרים. כעיקרון, מרבית היהודים הגיעו לעירק לפני גירוש ספרד ופורטוגל, עוד בגירוש בבל אולם, הגיעו לעירק מגורשי ספרד דרך סוריה.

הילה
מה זה שם משפחה ספרדי ליוצאי עיראק?
בעיראק מקובל ששם המשפחה היה המקצוע או מקום המגורים של הבנאדם.
כל שמות המשפחה המקוריים אבדו עם הדורות.
אין ליוצאי עיראק שמות משפחה שמעידים על יהדות או משהו בסגנון.
http://iraqijews.info/שמות-משפחה-ושמות-פרטיים-של-יהודי-עירק-ו/

מצב
הנושא נעול.
למעלה