אזרחות

bostonboston

New member
אזרחות

שלום רב
יש לי שאלה
יש לי גרין קארד ממקום העבודה אם אני מחכה 5 שנים ומגיש בקשה לאזרחות והופף להיות אזרח אמריקאי.
השאלה היא :
אם הילדים לא איתי והם בארץ האם הם יכולים גם לקבל אזרחות?
אם כן האם הם צריכים להיות בארהב?
תודה מראש

ilanvag

New member
בני כמה הילדים?

בנוסף, אני מניח שאם הם לא בארה"ב, אז הם לא קיבלו גרין קארד ביחד איתך?
&nbsp
בוא נתחיל משתי השאלות הללו, בבקשה תענה, ונמשיך משם. יש דרך לאזרח אותם, אבל זה תלוי בתשובות לשתי השאלות ששאלתי - ובמיוחד השאלה הראשונה (גיל הילדים).

bostonboston

New member
תגובה

אילן
הם לא קיבלו גרין קארד איתי, חזרו חזרה לישראל עם אמם
הילדים בני 6 וחודשיים
תודה

doronf65

New member
מנהל
זה אפשרי

אני הפכתי את הבן שלי לאזרח גם כאשר הוא גדל בארץ אצל אמא שלו. שוב, השאלה היא גיל הילדים (ושיתוף הפעולה של האם) כי צריך לנצל חלון גיל מסויים.

bostonboston

New member
תגובה

הילדים בני 6 וחודשיים
האמא תשתף פעולה השאלה מה צריך לקרות

bostonboston

New member
אזרחות

גיל הילדים כיום הם תאומים 6 שנים וחודשיים
והם גרים עם אמם בישראל
ואין להם גרין קארד רק אני קבלתי

doronf65

New member
מנהל
אז יש זמן!

בעיקרון, ברגע שמתמלאים 3 תנאים:
- הילד קטין
- ההורה שלו אזרח (אתה תהיה בקרוב)
- לילד יש GC (שאתה יכול לבקש עבורו בכל שלב בחייו כשהוא קטין, אם אתה מתכנן שהוא יעבור לארה"ב)

באותו רגע הוא אזרח. אני עזבתי את הארץ כשהבן שלי היה בן 7. כשהוא היה בן 16 הוא בא אלי לעשות שנה-שנתיים בארה"ב... ואז עשיתי לו GC והוא נהיה אזרח באופן מיידי. אני מציע לך את אותו תסריט, ההרגשה שלי היא שאתה במצב דומה. אם יש לך מצב אחר, תן יותר פרטים.

bostonboston

New member
המשך

היי
אוקי אז אם הבנתי נכון הם צריכים להיות כאן איתי ולהוציא גרין קארד קודם?
הם יהיו חייבים ללמוד כאן ולהתגורר כאן רישמית? יש קשר לזמן שהם יצטרכו להיות כאן
האם הם יצטרכו להרשם לבית ספר ?
ברגע שהם יהיו כאן זה תהליך גרין קארד רגיל או שיש הבדל אם אני כבר אזרח?
מה הכוונה ניהיה אזרח באופן מיידי ? לאחר קבלת הגרין קארד? בגלל שאתה היית אזרח?

ilanvag

New member
לא דורון, שכחת לציין תנאי רביעי ומאוד חשוב...

שלושת התנאים הראשונים שציינת הם נכונים. אני יודע שאתה מכיר היטב את התנאי הרביעי, אבל הוא לא מובן מאליו למי שלא מכירים את הנושא, ורק קוראים את ההודעה שלך.

התנאי הרביעי הוא שהילד הקטין, בעל הגרין קארד - צריך להימצא בארה"ב בחזקת ההורה האזרח.

במלים אחרון, לבוסטוןבוסטון - ברגע שהתאומים שלך מקבלים גרין קארד, והם טסים לארה"ב (עם אימם או איתך, או אפילו לבד), ונכנסים לארה"ב כשאתה איתם על אדמת ארה"ב - באותו רגע הם הפכו באופן אוטומטי לאזרחים אמריקנים (הם לא נשארים עם גרין קארד, אלא הפכו אוטומטית לאזרחים).

באותו שלב, כל מה שנשאר לך לעשות זה למלא את הטפסים בשביל להוציא להם דרכונים אמריקנים.

ותשובות לבוסטוןבוסטון:

אוקי אז אם הבנתי נכון הם צריכים להיות כאן איתי ולהוציא גרין קארד קודם?
- קודם כל צריך להוציא להם גרין קארד, ובשביל זה אתה צריך לשכנע את הרשויות האמריקניות שהם מהגרים לארה"ב (ובשביל זה כתב דורון שתצטרך את שיתוף הפעולה של האם). אבל הם לא בהכרח חייבים להישאר לגור איתך... ראה בהמשך.

הם יהיו חייבים ללמוד כאן ולהתגורר כאן רישמית? יש קשר לזמן שהם יצטרכו להיות כאן? האם הם יצטרכו להרשם לבית ספר ?
- בתכל'ס, לא. כדי להוציא להם גרין קארד, תצטרך לשכנע את הרשויות האמריקניות שהם עוברים לגור איתך. אבל בפועל, ברגע שהם נכנסו לארה"ב, הפכו אוטומטית לאזרחים (רק צריך עדיין לבצע את הבירוקרטיה הרשמית של הוצאת דרכון, כדי שתהיה הוכחה לאזרחותם), וקיבלו את הדרכונים האמריקנים ביד - הם יכולים לעזוב את ארה"ב על הטיסה הבאה, כשהם משתמשים בדרכונים האמריקנים; הם לא באמת צריכים להישאר לגור איתך למשך זמן - לפחות עד כמה שאני מבין... אבל חכה לדורון ויש פה נוספים שביצעו את התהליך הזה, להבהרות.

ברגע שהם יהיו כאן זה תהליך גרין קארד רגיל או שיש הבדל אם אני כבר אזרח?
מה הכוונה ניהיה אזרח באופן מיידי ? לאחר קבלת הגרין קארד? בגלל שאתה היית אזרח?
- החוק קובע שברגע שבעל גרין קארד קטין, נמצא בארה"ב בחזקת הורה שהוא אזרח אמריקני - אותו קטין הופך באופן אוטומטי לאזרח אמריקני. ראה בטבלה כאן, האפשרות הראשונה תחת קטגוריית Automatic U.S. Citizenship After Birth - But Before the Age of 18:
https://www.uscis.gov/us-citizenship/citizenship-through-parents

"אוטומטי" משמע הילד הוא אזרח אמריקני, אבל אתה עדיין צריך לבצע פרוצדורה בשביל להוכיח את זה, שזה בעצם חלק מהתהליך של להנפיק לו דרכון אמריקני. ברגע שיש לו דרכון אמריקני, כבר אין ספק.

bostonboston

New member
תגובה

אוקי אילן
אתם יודעים מה התהליך להוצאת גרין קארד לילדים שהם לא בארהב?
תודה

ilanvag

New member
ראה הודעה שלי שאליה הגבת - ערכתי והוספתי פרטים נוספים

בזמן שהגבת.
&nbsp
לגבי השאלה הנוכחית שלך - הוצאת גרין קארד בישראל - אשאיר את זה לדורון ואחרים שיש להם ניסיון ממשי בכך.

doronf65

New member
מנהל
יש 3 תנאים בחוק

ואותם מניתי. מה שקראת לו 4 מופיע כחלק מתנאי הgc, וגם כחלק מהוצאת דרכון, אבל לא כתנאי לאזרחות. והזכרתי את זה במובלע כשכתבתי ''אם אתה מתכנן שהם יגורו בארהב''. אבל לא משנה עכשו.
&nbsp
בתכ'לס לא יתנו להם gc בלי שתהיה חזקה משותפת ושההורה השני מסכים שהם יקבלו gc = יהגרו. אישית, בשלב מסויים כשהוא היה בן 13 דאגתי שיופיע בפס'ד של בית משפט שהוא בחזקה משותפת. בפועל, כיוון שאימו ליוותה אותו בכל התהליך בארץ בשגרירות, זה מעולם לא עלה.
&nbsp
ולשאלת השואל, כשתחליטו שזה הזמן, שהם די גדולים, ושאפשר להביא אותם לגור אצלך, אתה תגיש עבורם בקשה, שתנותב לשגרירות בארץ, הילדים יזומנו ויגיעו עם אימם, יקבלו ויזת הגירה והיא תהפוך לgc עם דריכתם בארהב.
&nbsp
גם עניין הדרכון דורש הסכמת 2 הורים, אז אם הם מתחת ל - 16 רצוי שהאמא תהיה במקום. בין 16 ל- 17 יש עוד הגמשה. צריך יהיה לקרא בפירוט עוד 10 שנים את הנהלים להוצאת דרכון...

למעלה