אזרחי מדינת ישראל בכלל והחטופים ומשפחותיהם בפרט חייבים תודה ענקית לאישה אחת -

Cranio

Well-known member
רשימת האנשים שהצילה את ישראל בשנים האחרונות
כוללת את ביידן, מרים אדלסון, טראמפ
ועוד כמה אמריקאים
הישראלים לא יצליחו לשרוד חודש לבד
מרים אדלסון ,התורמת מס' 1 לקמפיין הבחירות של הג'ינג'י , היא זו שלחצה עליו לפעול להחזרת כל החטופים .

lemner40

Well-known member
כן, שמעתי עליה הבוקר בטלויזיה
לא הייתי מודע למי היא ולפועלה
אתה רואה, אפשר להצליח גם בלי
תואר בפסיכולוגיה .

ביוגרפיה​

מרים פרבשטיין נולדה בתל אביב[3] תחת שלטון המנדט הבריטי בשנת 1945, לשמחה ומנוחה פרבשטיין, שעלו לארץ ישראל מפולין לפני השואה. אביה, שמחה פרבשטיין היה חבר בולט במפלגת מפ"ם. יש לה עוד שלושה אחים.

בשנת 1950 התיישבה משפחתה בחיפה, ואביה היה בעלים של מספר בתי קולנוע בעיר. היא למדה בבית הספר הריאלי העברי בחיפה, אותו סיימה במחזור מ"ד.[4] שירתה בצה"ל כקצינת רפואה בנס ציונה.

היא בוגרת האוניברסיטה העברית בירושלים במיקרוביולוגיה וגנטיקה, ולאחר מכן המשיכה לתואר בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. את שני התארים סיימה בהצטיינות יתרה. נושא עבודת הדוקטורט של אדלסון, שהוגשה בספטמבר 1973, היה "סקר על המוקופוליסכרידיות (מ.פ.ס) בישראל (מבחינה קלינית, גנטית ורנטגנית)" והיא נכתבה בהדרכתם של פרופ' שמואל שור וד"ר סיריל ליגום.[5] היא התמחתה ברפואה פנימית, והייתה אחראית על הרפואה הפנימית בחדר המיון בבית החולים רוקח (הדסה) בתל אביב.

בשנת 1986 נסעה לארצות הברית, למדה באוניברסיטת רוקפלר במנהטן, והתמחתה בנושא התמכרות לסמים אצל מרי-ג'ין קריק.

בדצמבר 2023, לאחר שאושרה המכירה בהנהלת ליגת ה-NBA, הפכה לבעלת השליטה בקבוצת הכדורסל "דאלאס מאבריקס", לאחר שמארק קיובן מכר לה את מרבית המניות שלו בקבוצה תמורת 3.5 מיליארד דולר.[6][2][7]

מרפאות לטיפול ומחקר בנפגעי סמים​

ב-1993 ייסדה באוניברסיטת רוקפלר מרכז מחקר לטיפול בהתמכרויות. ב-1993 נפתחה ברחוב דפנה בתל אביב מרפאת אדלסון,[8] המסונפת לבית החולים איכילוב וזאת במטרה להדגיש שהתמכרות לסמים היא מחלה, אשר צריכה להיות מטופלת בבית חולים. המרפאה היא מרפאת המתאדון היחידה המסונפת למרכז רפואי (איכילוב) ולפקולטה לרפואה (באוניברסיטת תל אביב), ומטופלים בה חולים בגירים במחלת ההתמכרויות לסמים ממשפחת האופיואידים, (למשל הרואין). המרפאה גם מבצעת מחקר על השפעת הטיפול במתאדון על המטופלים.[8] בשנת 2000 נפתח מרכז הטיפולים והמחקר על שם ד"ר מרים ושלדון אדלסון בלאס וגאס, במרפאה זו מטופלים גם ילדים.

Cranio

Well-known member
כן, שמעתי עליה הבוקר בטלויזיה
לא הייתי מודע למי היא ולפועלה
אתה רואה, אפשר להצליח גם בלי
תואר בפסיכולוגיה .
1. שמעת על יחסיה הקרובים עם טראמפ באיחור לא אופנתי.
2. לא הבנתי את ה"אתה רואה" . נשמע כאילו אני מואשם במשהו שאמרתי ושאין לי מושג לגביו.

Cranio

Well-known member
היית מת. רשמתי עובדות. אם לא היתה שום עסקה קודם, מה שרשמת היה נכון. אבל היתה עסקה.
רשמת שטויות כרגיל.
היתה עסקה אחת ( בלית ברירה מצידו של העבריין ) חודש אחרי הטבח והחטיפה .
במשך יותר משנה נתניהו העבריין סיכל כל אפשרות להחזיר אותם הבייתה עד שהגיע טראמפ.

jackie111

Well-known member
מרים אדלסון שונאת את נתניהו ובמיוחד את המטורפת שברחה למיאמי.
אני לא בטוח שהעובדות בנוגע ליחסים בין מרים אדלסון לשרה נתניהו נכונים.
זו רכילות שקראתי גם אני בפייסבוק ואני מצפה לאימות ממקורות נוספים.

אבל

היא ובעלה היו הממנים של החינמון "ישראל היום" שאני קורא אותו ברשת
ושמתי לב שיש שינוי מגמה בתמיכה בביבי. בעבר זה היה כמו ערוץ 14 עם
אדרנלין ומאז שבעלה נפטר יש שינוי בכותרות. הוא הפך ליותר שמאלני.

למעלה