אזרח אמריקאי + אשתי ישראלית

menashene

New member
אזרח אמריקאי + אשתי ישראלית

הי, אשמח לעצה:

אני אזרח אמריקאי, אשתי ישראלית כרגע בלי ויזה בתוקף לארה"ב.
אנו מתכוונים לעשות רילוקיישן לתקופה של כשנה וחצי (לפחות) דרך מקום עבודתי, הרילוקיישן מתחיל לקראת סוף אוגוסט.

אפשרויות הויזה שלה למיטב הבנתנו הן:
1. ויזת תייר רגילה (B-2) שלאחר שנגיע לארה"ב נאריך, או שנגיש אחרי כחודשיים בקשה לגרין קארד, ואז היא תוכל לעבוד רק לאחר כחצי שנה.
2. בקשה לויזת הגירה (IR1) או ויזת נון-אימיגרנט לבת זוג (K-3) - נאמר לנו שבכל מקרה מדובר בתהליך ארוך והויזה לא תונפק לפני נסיעתנו המתוכננת לעוד כ-3 או 4 חודשים.
מצד שני באינטרנט אנו רואים שויזה לבני זוג של אזרחים מופקת מיידית (?!)

כדי להוסיף לבלבול, ראינו שיש אפשרות להגשת טופס I-130 (petition for alien relative דרך הקונסוליה בארץ, במקרים דחופים, ובין הדוגמאות מצוין מקרה של Short notice of position relocation שזה בדיוק המקרה שלנו. אין לי מושג האם התהליך הזה מהיר יותר והאם יתקבל, מישהו אמר לי שכולם מבקשים ויזות בהליך מהיר והמקרה שלי לא נשמע בעדיפות גבוהה.

בקיצור, אנו מבולבלים איזו בקשה להגיש, כשהיעדים שלנו הם: הגעה לארה"ב באוגוסט הקרוב, והשגת אישור עבודה לאשתי בהקדם האפשרי.

שאלה נוספת נוגעת לבת שלנו (בת חמש). הגשתי בקשה לאזרחות עבורה דרך סבים (N-660K). קיבלתי מייל ממשרד ה-USCIS אליו ביקשתי לקבוע ראיון (הרטפורד, קונטיקט), המבקש ממני שלושה תאריכים אופציונליים לראיון. שלחתי תאריכים אך לא קיבלתי כל תגובה כבר 9 ימים, וזה קצת מלחיץ כי כתבו שאם לא יקבלו ממני תגובה תוך 30 יום, יבטלו את כל הקייס. רק שהם לא ציינו איך אני אמור לענות להם. מישהו מכיר את הסיטואציה או איך ליצור קשר - באתר USCIS אין שום פרטי קשר של המשרד האמור.

ודבר אחרון, האם יש מושג איזה סוג ויזה אני אמור להוציא לבתי, לאור האמור לעיל על תהליך האזרחות שאנו במהלכו?

תודה!

d a p h n a

New member
קודם כל הסבר לגבי המיד מול ההמתנה של החודשים

כאשר אזרחים אמריקאיים מבקשים גרין קארד (ויזת הגירה במקרה זה) לקרוב משפחה, יש כמה דרגות קרבה.
רוב הדרגות (אחים, ילדים בוגרים וכו') לא נכנסות לתהליך הפקת הויזה מיד, אלא לרשימת המתנה לחכות עד שיתפנה "מקום" לטפל בבקשה הויזה שלהם. כאשר מדובר, למשל, על אחים של אזרח אמריקאי, זמן ההמתנה עד שהבקשה בכלל תכנס לטיפול יכול להיות יותר מעשר שנים. עכשיו, ישנה קטגוריה של קרובי משפחה שלא צריכה להכנס כלל לרשימת המתנה. היא כוללת בני זוג נשואים, הורים של האזרח, וילדים קטינים. כל האנשים האלה לא צריכים לחכות *להתחלת* התהליך. אבל התהליך עצמו עדיין אורך חודשים, כי זה הזמן שהוא אורך. לכן כשאתה קורא באינטרנט שבני זוג לא צריכים לחכות, הכוונה היא שהם לא צריכים לחכות להתחלת הטיפול.
&nbsp
עכשיו, מבחינה הגירתית "נכונה", לכאורה הדרך הכי טובה היא להגיש עבור אשתך בקשה לגרין קארד (ויזת הגירה) מישראל, שטופס i-130 הוא חלק ממנה. זה אכן יקח זמן טיפול של חודשים ארוכים, ואין שום סיכוי שזה יגמר בזמן לאוגוסט, אבל השאלה היא כמה זמן הרילוקיישן והאם סביר מבחינתך שתפרדו לפרק הזמן שעד שהיא תקבל אישור מתאים. במסגרת אותו התהליך, אתה יכול גם להגיש בקשה לויזת הגירה עבור הבת שלך, ובגלל שהיא קטינה ברגע שהיא תכנס לארה"ב עם ויזת ההגירה, היא תהפוך באופן מיידי לאזרחית (זה הנוהל לילדים קטינים של אזרחים).
&nbsp
אם אתם לא יכולים להפרד בשום פנים ואופן, האפשרות השנייה היא כפי שכתבת - להוציא ויזת תייר לאשתך, להכנס איתה לארה"ב, ואחרי חודשיים או שלושה להגיש עבורה בקשה לגרין קארד. נראה שאתה כבר מבין איך התהליך עובד, ושבתוך כמה חודשים היא תוכל לבקש בקשה לאישור עבודה. השאלה היא כמובן האם מסתדר לכם שהיא לא תעבוד במשך כמה חודשים.
&nbsp

ilanvag

New member
צריך להדגיש פה את הסכנה בתהליך הזה, ואת חוסר תום הלב.

התהליך של כניסה עם ויזת תייר, המתנה של 60 יום, ואז הגשת בקשה לגרין קארד עקב "שינוי נסיבות בתום לב" מבוססת על שתי המלים האחרונות - תום לב. זה עובד נהדר עבור זוגות צעירים שאין להם שום מחויבויות בארה"ב.
&nbsp
המקרה פה שונה לחלוטין - הבחור מתחיל לעבור באוגוסט, ואת הבת מן הסתם יצטרכו לרשום לבי"ס. אם הדברים הללו יעלו במהלך התהליך (ואין ספק שהם יעלו, כי הוא הספונסר שלה, ומן הסתם המשכורת שלו תשחק תפקיד פה...), אזי יהיה ברור לגמרי שאין פה שום תום לב, ושהכל היה מתוכנן מראש... ואיך בדיוק תגיב לזה ההגירה - הניחוש של כל אחד פה הוא טוב כמו שלי. כל מה שאני אומר הוא שיש פה אופציה להסתבכות.

d a p h n a

New member

כהתחלה, פנה לקונסוליה בבקשה להליך ישיר

היו כאן כמה שדיווחו על הצלחה במסלול זה, מסיבות דומות.
תשובה מהקונסוליה תקבל תוך יום-יומיים

menashene

New member
תודה למגיבים!... מה הכוונה בבקשה להליך ישיר?

בנוסף האם בהגשת הבקשה עלי להציג את הסכם העבודה (שלא קיבלתי עדיין..), וכיצד להגיש בקשה זו? האם אימייל יספיק בתור התחלה?
האם תחת הליך ישיר יש סיכוי לקבל ויזה עוד לפני המעבר עצמו (אוגוסט..)?
תודה

הליך ישיר - הכל מול הקונסוליה

מה בדיוק מסגרת הזמן לטיפול בבקשה, אם תאושר, קשה לדעת. אבל יש קיצור משמעותי של התהליך. כפי שזכור לי בשנה האחרונה היו שני מקרים כאלה שדווחו כאן.
צעד ראשון הוא לשלוח אליהם אימייל ולבקש סיוע. הם יחזרו אליך עם תשובה חיובית או שלילית, או שיבקשו ממך מידע נוסף כדי שיוכלו לקבל החלטה.

menashene

New member
הליך ישיר

אז הכוונה היא שכל תהליך הוצאת הויזה היא בידי הקונסוליה? האם זו אופציה שונה ממה שציינתי בפוסט הראשון, שהגיבו אליה שבכל מקרה זה לוקח זמן ולא תתקבל ויזת הגירה תוך 3 4 חודשים?
אני מתלבט גם אם כדאי לפנות אליהם, אם זה לא יתקבל, האם עשויות להיות השלכות על תהליך אחר בהמשך..
תודה על התשובות :)

menashene

New member
הליך ישיר

אז הכוונה היא שכל תהליך הוצאת הויזה היא בידי הקונסוליה? האם זו אופציה שונה ממה שציינתי בפוסט הראשון, שהגיבו אליה שבכל מקרה זה לוקח זמן ולא תתקבל ויזת הגירה תוך 3 4 חודשים?
אני מתלבט גם אם כדאי לפנות אליהם, אם זה לא יתקבל, האם עשויות להיות השלכות על תהליך אחר בהמשך..
תודה על התשובות :)

מה ההשלכות, אי אפשר לדעת

בלי קשר לפני לקונסוליה, אפשר לנחש שיהיה קשה לטעון לשינוי כוונות רטרואקטיבי, כשאתה נכנס למטרת תושבות ועבודה.
אם תחליטו להמתין, להכנס, להמתין חודשיים ואז תקבלו סירוב לשינוי סטטוס - זה יגרור עיכוב מאוד גדול.
יש לכם אפשרות לשלוח עכשיו שאלה, במידה ולא תוכלו לקבל תהליך מזורז, אז תגישו מיד את I130.

אז יש את הדרך החוקית, קיצור דרך חוקי אפשרי, ודרך אחרת בתחום האפור כהה. את ניהול הסיכונים ועלות-תועלת, אתם צריכים לעשות. אישית, הייתי פונה לקונסוליה בשאלה ובוחר בתהליך ארוך מהארץ.

למעלה