דעתי שלי -
באשר לממלא מקום ראש הממשלה וממלא מקום יו"ר קדימה - אהוד אולמרט כיהן בתפקידים רבים ומגוונים כמו - שר האוצר, שר התקשורת, שר התעשייה המסחר והתעסוקה, שר הבריאות. כמו כן היה ראש עיריית ירושלים והצליח במקום בו רבים וטובים אחרים לא, התמודד מול טדי קולק האגדי וניצח. הביא את ירושלים לתודעת העולם, פיתח את התעשייה וההייטק, סלל כבישים בירושלים והביא אותה לתקופה של פיתוח, מוקדי בילוי, חיי לילה תוססים, שילובם של חילוניים ודתיים בעשייה בירושלים, שילובם של ערביי ירושלים בעשייה ופיתוח עד כמה שניתן גם במזרח ירושלים. אהוד אולמרט כיהן בקדנציה האחרונה כממלא מקום ראש הממשלה וכשר התעשייה, המסחר והתעסוקה, והיה בין הוגיה וקברניטיה של תוכנית ההתנתקות. אולמרט היה שותף לדיונים הבטחוניים כחבר בקבינט, ולאורך כל הדרך תמך ודירבן את אריאל שרון בפעולותיו, והיה אחד מעמודי התווך בממשלת שרון, כשר בכיר. לא רבים זכו לאמונו של שרון, אבל אהוד אולמרט וציפי לבני - מי שעומדים כיום בהנהגה הבכירה של המפלגה - היו ראויים לכך, ולכן שרון הציב אותם בעמדות מפתח ושיתף אותם בתוכניותיו המדיניות והבטחוניות. אני לא מאמין שיש מישהו שיכול להציב היום מנהיגות שפוייה, רציונלית והגיונית למדינת ישראל, מלבד אהוד אולמרט והנהגת קדימה. ביבי נתניהו לא ראוי לכלום, ואני לא סומך על הנהגת העבודה ובראשה עמיר פרץ - כמובילים של המדינה כיום. אני חושב שכדי להשיג תמיכה רחבה במערכת הפוליטית הן למהלכים מדיניים והן למהלכים כלכליים (אפילו מסוג אלה שרוצה לפתח העבודה) - יש צורך בהסכמה כללית, מפלגה שיכולה לאחד תחתה השמאל השפוי ואת הימין השפוי במדינת ישראל, ובכך להביא את ישראל להצלחה. הן אהוד אולמרט והן שאר חברי המפלגה - הם מהאנשים הראויים ביותר במערכת הפוליטית. אנשים כמו אבי דיכטר, ציפי לבני, שאול מופז, שמעון פרס, מאיר שטרית, פרופ' אוריאל רייכמן - נשיא המרכז הבינתחומי לשעבר, עתניאל שנלר - מי שהיה מזכ"ל מועצת יש"ע בעבר, מרינה סולודקין שכיהנה כסגנית שרת הקליטה (ציפי לבני) - ומי שהביאה לשיאים חדשים בתחום העלייה והקליטה, אברהם הירשזון - מי שהביא בתחום התיירות להישגים מעולים ורק לאחרונה שמענו על החלטתו הנבונה בדבר הטיסות לארצות הברית, גדעון עזרא, רוני בר-און ועוד רבים וטובים אחרים - הם אלה שאני רוצה לראות בהנהגת המדינה, ולא אף אחד אחר. אני מאמין בשפיות, ברציונליות, בהגיוניות, ואני מאמין שרק מפלגת מרכז שפוייה כמו קדימה, שחבריה ניכרים בתוצאות יוצאות מן הכלל (עליהן תוכל לקרוא בין השאר
http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/article.asp?forum=345&a=66622&c=6856&sc=0&ssc=0 target=_blank>
כאן) - יכולה לשרת את האינטסים של ישראל, להשיג הסכמה כללית, ולהמשיך להביא את ישראל להישגים בכל התחומים. לדעתי, אין היום שום אופציה אחרת לאנשים שפויים - מלבד קדימה, ובראשה אהוד אולמרט, ממשיך דרכו של אריאל שרון, יחד עם שאר הנהגת המפלגה. האם התלבטתי אחרי שנודע מה שקרה לשרון? האמת שלא, כי שוב - אני לא רואה שום אופציה אחרת. ברור לי מאוד את מי אני רוצה לראות מוביל את המדינה, ואני מוצא שאנשים כאלה נמצאים רק בקדימה. עקרונות המפלגה בתחום המדיני מופיעים פה, כפי שהרכיבה שרת החוץ ציפי לבני וכפי שהוסכם על ידי כל חברי המפלגה - http://www.kadimasharon.co.il/15-he/peula.aspx מצע מלא בכל שאר התחומים נכתב בימים אלה על ידי מומחי המפלגה. מספר ימים לאחר מה שקרה לשרון, היה אמור פרופ' אוריאל רייכמן - מי שמיועד להיות שר החינוך הבא, לשבת על אריאל שרון בקשר לטיוטת המצע בנושא החינוך שהרכיב. לצערנו, פגישה כזו לא התקיימה, אבל העקרונות נשארו אותן עקרונות - והדרך היא אותה הדרך. לי ברור - שאין שום אופציה אחרת. אני מקווה שכעת גם לך. בחירה נבונה