אזרח שחוזר לגור בישראל

mliran81

New member
אזרח שחוזר לגור בישראל

שלום, לאחרונה התגלגלו לאוזניי שמועות שאדם שהתאזרח בארה"ב צריך לשהות שם שנתיים לאחר מכן ע"מ לא לעורר חשד על אותנטיות התהליך. התאזרחתי לפני מספר שנים אך הייתי טס לארץ לעיתים קרובות מאוד, 5-6 פעמים בשנה, ולבסוף החלטתי לחזור לארץ רשמית, כיום חי בארץ. האם יש לי סיבה לדאוג לאזרחותי? תמיד חשבתי שזה משהו "סופי" שלאחריו אין כל תנאים כדי לשמור עליו, להבדיל מגרין קארד (כמובן ללא נסיבות קיצוניות כמו מעורבות בטרור או איום על ביטחון המדינה בהן אפשר וצריך לשלול אזרחות)
כמו כן, כאשר נכנסים לארה"ב ישנה שאלה country where you reside שם תמיד הייתי רושם USA עוד מתקופת הגרין קארד, כמדומני שמעכשיו אני צריך לרשום ISRAEL מאחר ואני אזרח ארה"ב שחזר לגור בישראל? מה המשמעות של השאלה הזו/מי קורא את זה/מה עושים עם זה?
האם תושבות (RESIDENCY) היא ההגדרה להיכן אדם רואה את מרכז חייו או היכן הוא נמצא מעל שישה חודשים בשנה, כמו לפי הביטוח הלאומי בארץ? כי אני יכול לראות את מרכז חיי במקום אחד ועדיין לשהות במצטבר הרבה יותר מכך במקום אחר. אני רוצה לענות את האמת הישרה ולא לחפש להתחכם עם הרשויות.

poc

New member
אזרח בישראל

נשמע הזוי, אין למיטב ידיעתי כל מניעה לאזרח אמריקאי להיות מחוץ לארה"ב לכל פרק זמן שימצא לנכון.

Boston Guy

New member
"כל" שאתה צריך זה להמשיך לדווח כל חייך למס הכנסה האמריקאי...

כולל כמובן את כל הדיווחים הנוספים - ה FBAR וכיוצ"ב.
כל שנה.
גם כשאתה גר, עובד ומתפרנס בישראל.

לאזרח ארה"ב יש חופש מגורים, ומותר לו לגור בכל מקום בעולם.
לגבי ה RESIDENCY - יש עניין של מיסי STATE שבו היית גר בארה"ב. זה אינטרס שלך לא להיות RESIDENT של אותו STATE - כי אם אתה רזידנט שלו אתה מחוייב לשלם את המיסים של אותו STATE על הכנסתך, רווחי ההון שלך וכיוצ"ב...

רק מילת אזהרה: אם מאחורי המשפט "נסעתי הרבה לישראל" ו"עברתי לגור בישראל" מסתתר סיפור של העלמת מס בארה"ב (יש לך חשבונות בנק בישראל ושאר פיננסים שאתה לא מדווח עליהם לרשויות המס בארה"ב, אתה עובד ומשתכר בישראל כבר תקופה ארוכה ולא מדווח על ההכנסה הזו בארה"ב) - יש פוטנציאל הסתבכות רציני שלך - גם מול המוסדות הפיננסיים בישראל וגם מול הרשויות בארה"ב.

mliran81

New member
תודה על ההארה, בהחלט במקום. פעם ראשונה שאני שומע על זה

גיגול קצר הסביר לי בדיוק מה זה FBAR. אין לי כרגע הכנסה בארץ אבל כן שותפות בחשבון בנק מסיבות טכניות בלבד כלומר הכסף שם אינו שלי (ויש מספיק ניירת שתתמוך בזה). יש לי CPA שעושה לי את המיסים כל שנה מאחר ויש לי הכנסות בארה"ב אז אני אשאל לגבי זה, גם כי בעתיד בטח תהיה לי עוד הכנסה בישראל.
לעניין התושבות/אזרחות, זו בטח סתם עוד שמועה שמתגלגלת מחבר של חבר של, גם לי לא נראה שיש מה לחשוש, העניין הוא שאני מתכוון להישאר בארץ להקים משפחה בית וכו' ולא רואה את עצמי חוזר לגור יותר בארה"ב, אז האם יכולים יום אחד להגיד לי "למה אתה אזרח אם אתה לא גר כאן" או דברים בסגנון, כי מעכשיו אני מצהיר שאני תושב במדינת ישראל בכל הכניסות העתידיות, מחשבה מעין "אהה, אז במשך כל השנים שהיית על גרין קארד הצהרת שאתה תושב USA, ומיד איך שקיבלת את האזרחות חזרת לישראל ומאז אתה תושב שם! מעניין..."
אני מעלה נקודה זו כי עצרו אותי לא פעם בכניסה לתשאול מקיף, ופעם אחת לקחו אותי לחקירה של ממש בחדר נפרד וניסו לעמת אותי עם אותנטיות התהליך שלי, למשל שאישתי לשעבר סיפרה שזה לא היה אמיתי ודברים בסגנון. יש מצב שאני "מסומן" אצלהם?

poc

New member
מנסה להבין

האם לקחו אותך לתשאול/חקירה אחרי שכבר קיבלת את האזרחות? או שזה היה בתקופה שהיה לך גרין קארד?
נא הבהר מה בדיוק היה הסטאטוס שלך? ואיזה שאלות שאלו אותך?
לי זה נשמע מאוד תמוה שהרשויות יתחקרו אזרח אמריקאי איפה הוא מתכנן להתגורר?

mliran81

New member
הנה הסיפור המלא - גם לתועלת הפורום, כזה עוד לא היה לכם פה...

לא לפני ולא אחרי, נעצרתי לחקירה תוך כדי התהליך לאזרחות. כך זה היה:
2006 נכנסתי לארה"ב על ויזת תייר
2007 התחתנתי והגשתי ניירת
2008 עברתי ראיון ראשון וקיבלתי ג.ק. זמני
2010 הגשתי בקשה לקבוע, נדרשתי להמציא הוכחות נוספות לחיים משותפים, שלחתי תמונות ומסמכים נוספים, קיבלתי את הקבוע
2011 הגשתי בקשה לאזרחות. הוזמנתי לטביעות אצבעות, אח"כ למבחן אותו עברתי אבל בטופס שקיבלתי סומן שהתיק יעובד ותגיע אליי תשובה (מתוך שלושת האפשרויות למי שמכיר את הטופס). בנקודה זו אני ממתין לזימון לטקס השבעה - שלא הגיע מעולם! מדי כמה חודשים התקשרתי לבדוק מה קורה, "התיק בבדיקה" או "בעיבוד", שנה עוברת - כלום. לאחר כשנה וחצי התגרשתי, ביטלתי את הבקשה לאזרחות על בסיס נישואים, עברתי לסטייט אחר ושם הגשתי מחדש בקשה לאזרחות, כיחיד (5 שנים ג.ק.), שוב טביעות אצבעות, ועכשיו שים לב להתפתחות - לאחר כמה חודשים הגיע הזימון למבחן, בשנית, בסטייט החדש בו עברתי לגור, הגעתי לפגישה - והמראיין אומר לי שהם מצטערים אבל התיק שלי לא הגיע מהסטייט הקודם וישלחו לי תאריך חדש. לא הבנתי איך זה יכול להיות. "אז למה זימנו אותי לפה היום? למדתי והתכוננתי, אני לא יכול לעשות את המבחן היום?" "מצטערים. יום נעים". ככה. נכנסתי ויצאתי אחרי דקה. התקשרתי המום לעו"ד (המלווה אותי מתחילת התהליך) והוא אומר שזה מוזר והוא ינסה לבדוק מה קורה. ממתין לתאריך חדש, מתקשר מדי כמה חודשים לבדוק מה קורה, "אם הגיע התיק", כמה זמן זה עוד אמור לקחת - לאף אחד אין תשובה. יום בהיר אחד אישתי לשעבר מתקשרת אליי, בוכה ולחוצה, אומרת שהתקשרו אליה מההגירה ושאלו המון שאלות, ואף איימו עליה בטלפון ש"אם יש לך מה לספר לנו כדאי שתעשי את זה עכשיו ומרצון שלא יקרה לך כלום", היו אצל ההורים שלה ושאלו אם הם מכירים אותי (כמובן שכן), היו בכתובת הקודמת שלנו והראו לשכנים תמונות ושאלו אם הם מזהים אותנו, דברים כאלה. התקשרתי לעו"ד, הוא אומר שהתיק כנראה בחקירה והוא יעקוב. הזמן עובר, השנה היא 2014, אני נוסע לארץ לביקור. בחזור, כשאני נכנס עם הג.ק. הקבוע, לוקחים אותי לחדר חקירות, שם מנסים ממש להלחיץ אותי, אומרים לי ש"כבר דיברנו עם אישתך לשעבר ואנחנו יודעים הכל". יודעים מה? מה אתם רוצים? בוא תספר לנו עכשיו את האמת. אמרתי שהכל אמת ואין שום דבר לספר. "אתה מחמיר את המצב" ושלל איומים. התעקשתי שהכל אמת ואיך בכלל מטילים ספק באהבתי לאישתי (שהייתה, לשעבר). אחרי איזה חצי שעה שנראתה כמו נצח שיחררו אותי משם, נכנסתי, הגעתי הביתה. התקשרתי שוב לעו"ד וסיפרתי לו הכל, הוא אמר שזה מאוד מוזר והוא לא מבין למה כל זה קורה וכנראה שהתיק תחת חקירה וכו', הוא יבדוק ונמשיך כרגיל. לאחר כחצי שנה מגיע תאריך חדש, למבחן. הגעתי אליו, מוכן מתמיד, בליווי העו"ד! כבר לא ידעתי למה לצפות. עניתי נכונה על כל השאלות של האזרחות, עוד כמה שאלות כלליות, ויצאנו משם כשהפעם סומנה השורה הראשונה "ברכותינו, עברת את המבחן ותזומן לטקס ההשבעה". אחרי חודשיים הגיע הזימון, טקס השבעה, תעודה, דרכון. שנת 2015...

אשמח לתגובות ודעות על כל מה שקרה. אציין שהייתי טס לארץ הרבה החל מרגע קבלת הגרין קארד הראשון, מתוך כל שנה הייתי לפחות 3-4 חודשים בארץ אז אולי זה מה שעורר את החשד? כי לפי הספר "מותר" לשהות עד חצי שנה בחוץ על ג.ק. ואם הלכתי לבקר את הסבתא החולה או לעזור לאבא שלי בעסק לאחר ששבר את היד זה לא בדיוק מעניין אותם. זה פשוט נראה מוזר שמישהו יוצא כל כך הרבה והחליטו לנבור בתיק. זוהי ההערכה שלי

Boston Guy

New member
צריך להפריד כאן בין מספר דברים

1. רשויות הממשל בארה"ב לא "יקחו לאדם את האזרחות" בגלל שהוא לא חי וגר
בארה"ב.

2. זה לא אומר שהסטטוס "אזרח ארה"ב" הוא שלך "בטאבו". מכיוון שלא נולדת
איתו אלא קיבלת אותו בתהליך NATURALIZATION - אם הרשויות יחשדו
ויצליחו להוכיח שהאזרחות ניתנה לך שלא כדין (למשל שהגרין קארד שלך היה
על בסיס נישואים פיקטיביים, או שבבקשת הגרין קארד \ בקשת ההתאזרחות
נכתבו שקרים) - בהחלט יש תקדימים לכך ששללו לאנשים את האזרחות שלהם.
וזה יכול לקרות גם 30 ו 40 שנה אחרי שקיבלת את האזרחות - כמו הדוגמא
המוקצנת בתקדים דמיאניוק.

הדעת נותנת שאם עוד לפני שהתאזרחת בארה"ב היו לאנשי ההגירה חשדות שהנישואים שלך הם נישואים פיקטיביים -
(שזה מה שאני מבין מהמשפט "ניסו לעמת אותי עם אותנטיות התהליך שלי, למשל שאישתי לשעבר סיפרה שזה לא היה אמיתי") -
הרי שזה היה צף ועולה במהלך עיבוד טפסי ההתאזרחות שלך, היית נחקר על זה בראיון ההתאזרחות - ואם הם היו מצליחים לאושש את חשדם לא היית מקבל אזרחות.
אם אתה כותב שקיבלת אזרחות - נראה כאילו לפחות עד אותה נקודה בזמן הם לא יכלו להוכיח רמאות.
אלא אם כן המצב הזה ישתנה בהמשך (יהיו להם עדויות חדשות, תסתבך במשהו פלילי בארה"ב ומישהו יתחיל לחפור בעברך וכיוצ"ב) - לא סביר שיקחו לך את האזרחות האמריקאית.

ולגבי האספקט של דיווח ותשלום מס:

זה שהיית צריך ללכת לגוגל כדי להבין מה זה FBAR אומר אחד משני הדברים:
1. או שה CPA שלך לא יודע שאתה מחזיק חשבונות בנק זרים (כי לא אמרת לו) ולכן לא פתח מולך את נושא הדיווחים (זה לא רק FBAR...) הנדרשים,

2. או ה CPA שלך אינו מוצלח במיוחד, ורצוי למצוא מישהו שכן מבין בעניין.

CPA לא יכול לדעת מה שלא אומרים לו. האחריות הסופית על הגשת דו"חות מס נכונים ומלאים היא שלך - הנישום.
לא של ה CPA.
מי שישלם קנסות זה אתה. מי שילך לכלא זה אתה.

כמו שכתבתי קודם, אזרחות אמריקאית כיום כשאתה גר בישראל היא לא רק "פלוס" - יש לסטטוס הזה מינוסים רבים. בעיקר באספקטים של התנהלות פיננסית, דיווחים וכיוצ"ב.
כל המוסדות הפיננסיים שאיתם אתה עושה עסקים בישראל - בנקים, בתי
השקעות, ברוקרים וכיוצ"ב - צריכים לדעת על כך שאתה אזרח אמריקאי. כולל
הבנק שבו יש לך "שותפות בחשבון הבנק". לפי החוקים הנוכחיים כל מוסד
פיננסי כזה חייב לדווח על פעילותך ונכסיך לרשויות המס של ארה"ב - אחרת
האמריקאים יענישו אותו בכך שהוא לא יוכל לעשות עסקים בארה"ב (מה שיפגע
אנושות ביכולתו לתפקד).
חובת הדיווח הזו מעוררת פחד גדול במערכת הבנקאות הישראלית - מה שגורם
לכך שלבנקים יש "אלרגייה" לאזרחים אמריקאיים. אנשים רבים דיווחו שברגע
שבנק בישראל מגלה שאתה אזרח אמריקאי - הוא לא רוצה לעשות איתך עסקים
יותר... עד רמה שאנשים התבקשו לסגור חשבונות פיננסיים שהיו להם.

mliran81

New member
אנא קרא את הסיפור לעיל^ הערכת נכון שהם חשדו. לעניין הדיווח -

אכן מעולם לא עדכנתי את הCPA על חשבונות זרים כי לא היו לי כאלה בכל שהותי בארה"ב, ולחשבון הזה התווספתי כשותף שנה שעברה לאחר שחזרתי לארץ ושוב זה באמת מסיבות טכניות בלבד, אין לי שום פעילות עסקית בחשבון הזה או בארץ בכלל. אם וכאשר יהיו בעתיד אברר על כך יותר לעומק.
מעניין מה שאתה כותב על האלרגיה של מוסדות פיננסיים בארץ לאזרחים אמריקאים, ידוע ששואלים על כך באיזה סעיף פה ושם אבל לא חשבתי שזה ברמה של להימנע מלהתעסק איתם. לא נורא, ירצו לסגור - נמצא בנק אחר :)
האם יש עוד "מינוסים" בלהיות אזרח אמריקאי שגר בישראל? בכל היבט לאו דווקא פיננסי

Boston Guy

New member
אתה חי בארץ יותר משנה ואין לך כלום בבנק?

אתה כותב שבמהלך כל אותן שנים שחיית בארה"ב - בילית יותר מ 30% מזמנך כל שנה בישראל.
אתה כותב שחזרת לישראל בשנה שעברה - כלומר אתה חי כבר יותר משנה בישראל.

אני לא יכול להגיד שאני קונה את הקונספט שאתה חי בישראל "מהאוויר" - בלי שום פעילות פיננסית, בלי חשבונות בנק, בלי כרטיס אשראי מקומי...

כל שאני יכול להציע לך זה לא "ליפול" בגלל אי דיווח פיננסי לרשויות המס של ארה"ב. אם רשויות המס של ארה"ב יצליבו מידע ויצליחו לתפוס אותך בשקר - אז ALL BETS ARE OFF לגבי החשש שלך.

המינוסים של להיות אזרח אמריקאי בישראל הם שאתה כפוף לחוק האמריקאי - ולמערכת אכיפת החוק האמריקאי - גם כשאתה גר בישראל.
שים לב לתופעה מעניינת - כשרשויות החוק בישראל רוצות "להיות קשוחות" ולמצות את הדין מול אדם שהוא "יעד" שלהם בישראל - הם מסגירים אותו לרשויות החוק של ארה"ב. האכיפה והענישה בארה"ב הרבה יותר קשוחה וכואבת מהאכיפה והענישה בישראל.

mliran81

New member
בטח למה לא? מה כל כך מפתיע בזה

אני יודע שיש אנשים שירימו גבה, אבל כן זה בהחלט מעשי. גם כתבתי לעיל שיש לי הכנסה בארה"ב שעליה אני ממשיך לעשות מיסים כל שנה, קטנה אומנם, אבל אפשר לחיות ממנה, ובלי קשר - כרווק שגר ביחידת דיור אצל ההורים אני יכול להתקיים יופי גם מ1000 שקלים בחודש. אני יכול לחיות כאן ככה גם עוד שנתיים בלי לעבוד יום אחד וזה לא שיש לי חבילות של כסף בצד - פשוט יש לי איפה לגור וקטנוע להתנייד ממקום למקום בגרוש וחצי לדלק. בכייני ה"יקר בארץ" הם בד"כ אנשים שלא יודעים להתנהל כלכלית ואין להם מושג כמה אמריקה הרבה יותר יקרה...
אתה צודק בכל מה שקשור לדיווחים ואני אכן עושה הכל לפי הספר, לא מחפש צרות. כשתהיה לי משכורת/הכנסה בארץ אני אכניס אותה לדיווח. אני חושב שהלכת קצת רחוק עם "להסגיר אותי כיעד", גם אם הייתי מסתיר את כל מאתיים השקלים שבזבזתי בחג סוכות האחרון..אמיתי בלי ציניות, על סטייה של שקל לפה ודולר לשם שבוודאי קיימת אצל רוב האכלוסייה לא ישלחו לי לפה את האינטרפול. אני מקפיד לשבת עם הרו"ח כל שנה ולוודא שהכל כשר. אין לי נכסים במיליונים. אין לי מה להסתיר או לעגל בשביל לחסוך עוד מאה דולר. עושה הכל ישר. החבר'ה לפעמים צוחקים על איזה "אמריקאי" אני עם כל הקפדנות הזו. הם רק לא יודעים עם מי יש להם עסק. אני לצערי גיליתי בדרך הקשה עם כל התלאות שסיפרתי למעלה. לא מאחל לאף אחד לגלות את אמריקה. האמיתית...
בכלליות, אני מתעניין האם יש עוד מינוסים או גם פלוסים ללחיות בארץ עם אזרחות כפולה מעבר לענייני כספים, דיווחים ומיסוי. בכלל, מכל היבט שהוא.

ובהנחה שקראת את השתלשלות האירועים בתהליך שלי אני רוצה לחדד שתמיד יצאתי מארה"ב ונסעתי לארץ מסיבות אישיות בלבד, באמת שלא היה מעורב כאן שום עניין כספי. אני מבין למה זה מתבקש, אבל זה לא המצב. הכל ענייני משפחה, חברה לשעבר, בעיות עם האישה לשעבר ושאר ירקות. תוסיף על כל זה שלא הייתי הכי מאושר בעולם שם, אז גם לא ממש מיהרתי חזרה לנתב"ג. עם יד על הלב היו לי דברים יותר חשובים מכסף להתעסק איתם, ברמה האישית. לא חסר לי שום דבר בארץ (לא עשירים, אבל לא חסר כלום ב"ה), אז לא, לא העברתי במזוודות שום דבר מעבר לעוד זוג נעליים חדשות...
כל העניין האם לאורך שנים יש לי מה לחשוש אחרי כל הבעיות שהיו איתי (אובייסלי היתה חקירה רצינית שם...) כי מהיום אני הולך לרשום בכניסות ISRAEL ב"מדינה בה אתה תושב". אין לי מה לשקר, זכותי לעבור לגור במדינה אחרת בעולם גם יום למחרת ההתאזרחות ולחזור אחרי 40 שנה. לא?

לא קראתי את כל התגובה שלך

כי היא פשוט לא מעניינת אותי.
הייתי חייבת רק להתייחס לשורה אחת שהופיעה די בהתחלה ...
"בכייני הארץ" שבוכים שישראל יקרה - הם לא פרזיטים שחיים אצל ההורים.
הם אשכרה אנשים שעובדים קשה (לפעמים מאוד) למחייתם, ולעיתים גם יש להם ילדים שצריך להאכיל, משכנתא/שכירות לשלם ועוד ועוד.
אולי כשתתחיל לחיות בעולם האמיתי תבין קצת על מה מדברים אנשים ...

Boston Guy

New member
בתכנית "לאם ולילד" היה תסכית ושמו "מפינקסו של הגמד סיפורון"

זה היה בימי ילדותי הרחוקים, כשבטלויזייה היה רק ערוץ אחד ששידר שעה ביום לילדים, וכל ילדי ישראל שמעו את התכנית הזו ברדיו בערוץ הממלכתי שכל המקלטים בישראל היו מכוונים אליו.

הבחור מספר לנו אגדה - ואנחנו אמורים להאמין לה. יש רק בעיונת אחת - האנשים כאן בפורום אינם ילדים.

הכרתי כמה אנשים שחיו OFF THE GRID, כמו שהבחור הזה טוען שהוא חי. כשיורדים לעומק העניין, לכל אחד מהאנשים האלו הייתה סיבה להתחבא.
חובות,
לא לעלות על הרדאר של המשטרה,
אנשים שמחפשים אותך כי הם רוצים לעצב לך את הצורה מחדש,
אדם בוגר שלכאורה ניהל עסקים וטס לו טרנסאטלנטי כל כמה חדשים במשך שנים לא סתם כך מוריד את הפרופיל לגובה עשב.

הבחור כותב בענווה שהוא חי מהאוויר ומאהבה ומסתפק במועט - אבל לגמרה לא יפתיע אותי אם יסתבר שכמו שאמרו במערכון של הגשש החיוור - "חצי פתח תקווה שייכת לו".

mliran81

New member
אתה לא חייב להאמין, באמת. כל מה שרשמתי אמת לאמיתה. יש אנשים

יותר סולידיים שלא צריכים אוטו מבריק ובגדים באלפים כדי להנות מהחיים. אני מסביר ארוכות שטסתי בגלל בעיות אישיות שהיו לי בחיי הפרטיים, לא ניהלתי שום עסקים גדולים, לא פה ולא שם. מצב משפחתי שאני לא מאחל לאף אחד(!) כפה עליי את רוב הנסיעות בתוספת ההתלבטות הנצחית הקיימת בליבם של כל הישראלים שחצו את הים הביאו אותי לכל מה שסיפרתי לעיל.
לא הורדתי פרופיל לגובה עשב, אני לא מתחבא מאף אחד, המפגש היחידי שלי עם משטרת ישראל היה דו"ח על 120 בכביש הערבה.
לא ירדתי למחתרת, אין לי שום אויבים (למעט השכנה שאני חוסם לה את החניה כל בוקר וכבר רוצה להרוג אותי, אבל עדיין אומרת שבת שלום), אף אחד לא מחפש אותי כדי לעצב לי את הצורה מחדש.
באמת שטוב לי פה, והגעתי למסקנה שיותר משתלם לי להעביר את 50 השנים הקרובות קרוב לאנשים היקרים לי ולצחוק מארץ נהדרת מאשר לעשות עוד מיליון דולר שלא אקח איתי לשום מקום בסוף. תן לי לפחות את הקרדיט של עשר שנים ברחבי ארה"ב להגיע לתובנות האלה לפני שתשפוט אותי (אני מניח שאתה לא מילדי העגלות הנמצאים שם שנה-שנתיים ועדיין חולמים על המכירה של ה10,000 שמישהו עשה בכריסמס האחרון)
מכתיבתך ניתן להתרשם שאתה אדם פיקח שראשו על כתפיו, לכן מפתיע שקשה לך לקבל אדם המתנהל אחרת ורואה את המציאות באופן שונה. בגלל שאתה לא הראשון שמרים גבה למה אזרח אמריקאי חוזר לארץ אני יודע לאן השיחה הזו מובילה (אמריקה VS ישראל - פרוז אנד קונז) ואני יודע שיש אנשים שמשוכנעים שכאן רע ושם גן עדן. אני מאחל להם את כל הטוב שבעולם. באמת.

מילא כל הסיפור, אבל ״לצחוק מארץ נהדרת״? לא אמין.

וברצינות-
אני מגיב כי כתבת בפירוש בהודעה למעלה שאתה מעוניין בדעות ותגובות. אז הנה הדרך שבה אפשר לקרוא בין השורות:

מה שברצינות קשה לי להבין - איך עוברים ממצב של שהיה לא חוקית, לאזרחות (בתהליך לא קל, לפי מה שאתה כותב) מבלי שמבינים מה זה ״אזרח״, מה הזכויות (לדוגמא, להיות אזרח חופשי, גם לעזוב את ארה״ב) ומה החובות (מיסים).
אתה כותב שנעזרת גם בעורכי דין, והתעקשת לקבל את האזרחות בהקדם, תוך כדי נסיעות רבות לישראל.
אז ה*דעה* שלי/ פרשנות שלי למה שהרשויות חשבו שקרה - הגעת לארה״ב כתייר אבל במטרה לעבוד, כנראה לפתוח עסק כזה או אחר. הגעת לשהיית יתר ולכן החלטת להתחתן עם אזרחית שהכרת, מתוך רצון מרכזי להכשיר את השהיה. לא באמת רצית לעבור לגור בארה״ב מלכתחילה, והבנת שדרך החתונה אתה גם מכשיר את השהיה, גם מקבל אישור עבודה ובהמשך אפילו אזרחות ואז יכול לחזור לישראל. הנישואים לא היו אמיתיים אז משכת את הבקשה, התגרשת באופן מסודר, וחיכית לאזרחות כדי שתוכל לצאת באופן קבוע מארה״ב.

כל המסביב לא כל כך משנה, ואף אחד בשום מקום לא שאל למה אתה רוצה לגור בישראל ולא בארה״ב.
השורה התחתונה היא שהסיפור שלך העלה חשדות לרשויות, וגם כשאתה יושב ומקליד אותו בנחת ומפרספקטיבה של זמן, זה עדיין משאיר המון קצוות פתוחים וסימני שאלה... (המון נקודות שיכולות לעורר חשד של פקידי הגירה. לדוגמא: לא סיפרת על מה קרה בין הכניסה למדינה לבין הנישואים, האם עורך הדין ליווה אותך כבר מהשלב ההוא? האם היתה שהיית יתר? איזו עבודה היתה לך בארה״ב, שאיפשרה לך נסיעות כל כך תכופות למדינה אחרת? ומאפשרת לך גם עכשיו לקבל הכנסה קבועה?)
עורך דין יכל להמליץ לך, לדוגמא, להוציא אישור REP ולצאת לסידורים המשפחתיים מבלי להסתבך עם הרשויות, אבל אישור כזה פוגע בצבירת הזמן לאזרחות.

לפני כמה שנים טובות, כשהייתי בגיל של אחרי צבא, היו לי מכרים שנסעו לעבוד בארה״ב, הגיעו לשהיה לא חוקית, חשבו על דרכים להכשיר וכו׳. שמעתי המון סיפורים מוזרים על מה שעובר על ישראלים בארה״ב שמגיעים לעבוד באופן לא חוקי עם/בלי שהיית יתר.

Boston Guy

New member
תודה ששיחררת אותי מהחובה להאמין לסיפור שלך. כך אכן אעשה.

אני חי בשנה האחרונה בארץ שמנוהלת על ידי ספין-מאסטר מהשורה הראשונה - אדם בקליבר של יוזף גבלס. המיקרו-ספין שאתה מנסה לעשות ברישא של הודעתך מחוויר לעומתו.
לא זכור לי שמישהו דיבר כאן על זה שאתה צריך ללבוש חליפות ממשי ותחתונים מזמש.
יש מרחק גדול בין "אוטו מבריק ובגדים באלפים" - ובין אדם בן 30+ שכותב שהוא גר כבר שנים בישראל בלי שיהיה לו חשבון בנק בישראל, נכסים כלכליים כלשהם בישראל.

כן - יש כמה סיבות אופציונאליות אחרות - הרבה יותר עגומות - לכך שאדם בן 30 פלוס יחייה כך. אני פשוט בוחר לקוות עבורך שהסיבות הללו לא תופסות לגביך.

אתה מניח שאני לא "מילדי העגלות" - ובהנחה שלך אתה קולע נכון.
אני זקן מדי בשביל עגלות. עוד לא המציאו אותן כשאני הייתי ילד בגיל 20 פלוס.
כשאני סיימתי צבא רק התחיל עידן ה"מוברים" בארה"ב - הדור שקדם לדור העגלות. כשהאדם שהתחיל את עולם המוברים הישראליים - משה מאנה - רק הגיע לארה"ב אני כבר הייתי מתזז "על הקו" בין ניו יורק לתל אביב.

ההנחה שלי היא שאתה דווקא כן היית שייך לאקו-סיסטם של עגלות \ מנעולים \ הובלות \ תעלות מיזוג \ ניקוי שטיחים.

למעלה