אזתמול במרחשת הגלילית

אזתמול במרחשת הגלילית

בעצם בתנור
תפוחי אדמה חצויים בקליפתם שוכבים על פניהם זלופי שמן זית מלח ופלפל שחור עד קרספיות של החיצוני
חצי שקיק אפונה זעירה, חצי שקיק גרגרי תירס בתפזורת, שטופים במסננת להפשרה, מעורבבים בקערה עם חצי כוס קמח סורגום רבע כוס קמח תירס עדין. רבע כוס קמח חומוס. מלח פלפל שחור.
. שמן זית על תחתית התבנית. על זה לפזר בצל גדול קצוץ גס, מעל לשטוח התערובת ולתנור. יוצא סבבה לחלוטין. אפשר לשדרג בעלים קצוצים ובשמרי בירה מלמעלה. לא חובה.
אכלנו עם סלט צבעוני ועליז, חצילים קלויים עם טחינה ויין לבן ריזלינג מצונן היטב. על המרפסת בחוץ...
 

ladybug6

New member
איך את עושה חשק להצפין..

מזכירה לי נשכחות מתקופות בהן עוד לא ידעתי להעריך את כל היופי והטוב והשקט הזה. רק היום ממרומי צחנת וצפיפות העיר אני לומדת להעריך מחדש את מה שגדלתי בו. אני עוד אשוב לשם..
 

smaak

New member
אני גם מקנאה

מתי שהוא אגיע לארץ ואז נכין ביחד ארוחה לתפארת :)
 
מחכה בכליון עיניים

 
והיום

פלאפלים עם המון ירוק כולל קישואים
סלט כרוב עם בצל ירוק חמוציות ורוטב משזיף רך, סילן, שמן זית מיצלימון מלח פלפל ועלי קורנית ונענע קצוצים דק
סלט שומר עם פרוסות תפוח דקיקות, ענבי מוסקט חצויים, טבעות דקיקות של בצל, עלי קורנית לימונית, מיצלימון, מלח, שמן זית
תפוחי אדמה כמו אתמול
עוגיות שוקולד צ'יפ לבן נ"ג רכות ונימוחות
קפה עם הל והמרפסת...
 
או אז זה קמח

מופלא ממה שנקרא בילדותנו דורה, או בשלשונו של סב ילדי- אוכל של תרנגולות.
דגן מצויין שמתנהג לאחר טחינה דומה מאד במרקם לקמח חיטה, נטול גלוטן לפיכך עוזרים לו עם עמילן כלשהו ובמקרה הצורך קסנטן גם אבל ממש מעט, מתאים לכל סוגי המאפים ובעל ערך תזונתי משמח.
במדינות אפריקה זה מקור תזונה עיקרי של הרבה מאד בני אדם.
http://he.wikipedia.org/wiki/דורה

מאז שגיליתי אותו ואת הטף האתיופי חיי האפיה שלנו השתנו מקצה אל קצה
 

vegetalien

New member
מיקי, האם את יודעת

היכן ניתן לרכוש גרגרים שלמים של דורה ו/או טף? עד כה מצאתי אותם רק בקמח.
 
לא ממש

אמנם הוא נחשב מזין אבל הוא יקר פי כמה מקמח חיטה
וגם מצריך עזרה בבצקים שאינם בצק פריך כי אין בו גלוטן...
אני מניחה שאני לא הייתי מתאמצת
 

ladybug6

New member
ובמרחשת החולונית אפופת הלחות

יש אטריות רחבות למרק שנשארו ועשו הסבה למוקפץ עם שעועית ירוקה ואגוזי מלך בתיבול עדין של קארי. טעים! וסליחה על התמונה המעאפנה.

 
למעלה