אז אחרי שרבנו, התכסחנו, הסברנו,דשנו

Cobe Anan

New member
אז אחרי שרבנו, התכסחנו, הסברנו,דשנו

וטחנו את העניין... בשורה התחתונה- מה אנחנו חושבים על טיפוח המראה החיצוני? האם אנחנו צריכים לקבל את עצמנו כמו שאנחנו, או שזאת כניעה לבינוניות שלנו? האם השאיפה להשתפר היא מעשה של חתירה למצוינות, או כניעה לנורמות חברתיות שטחיות? ומה הגבול בין לבין? האם איפור, תספורת, צבע שיער, פירסינג, בחירת סגנון לבוש וכד` הן בחירות שמצביעות על השקעה, או לחילופין- על שטחיות האם אדם שלא נוקט בצעדים האלה הוא מוזנח, או שהוא באמת בטוח בעצמו? האם יהיה לנו קל לקבל את זה? האם דיאטות, אימוני כושר, שיזוף, שימוש במוצרי טיפוח, הורדות שיער וכד` הם צעדים ל`מתקדמים` יותר, או שזאת כבר הגזמה? והאם זה נכון לנקוט בצעדים האלה כדי לשפר את ההרגשה, או שזאת אשליה? ואולי זאת אשליה להרגיש יפים גם אם אנחנו חושבים שאנחנו לא? ומה לגבי ניתוחים פלסטיים, הסרת שיער לצמיתות, השתלת שיער, הלחמות, איפור קבוע וכו`? מה אנחנו חושבים על אחרים, ובשביל מי באמת אנחנו עושים את כל זה...?

Cobe Anan

New member
לדעתי,

אדם צריך להיות שלם עם החלטות שלו, עם דברים שבשליטתו. לומר שאני שלם עם המראה הטבעי שלי, מבחינתי יהיה כמו לומר שאני שלם עם הידע המולד שלי, ולוותר על לימוד קרוא וכתוב. אני חושב שעצם ההשקעה בעצמנו- בכל תחום- מובילה לתחושת הישג חיובית. לחברה יש, כמובן חלק במה שנראה לנו יפה, כמו גם בהפרדה בין החשוב לנו לזניח מבחינתנו; אבל את ההחלטה הסופית אם לקבל או לשנות אנחנו שומרים לעצמנו. אין שום דבר שטחי בהסתכלות על יופי, זה טבעי לחלוטין- ואף מולד. הרצון שלנו לשקף את האידיאל הוא חיובי, קוראים לזה שאיפות. הגבול עובר במקום שבו זה כבר נהיה חולני. כאשר אדם פוגע בעצמו, כאשר לאידיאל היופי שלו אין יותר הגדרה ברורה, כאשר אדם נותן ללחצים חיצוניים להניע אותו, וכאשר אדם פשוט מפתח ציפיות בלתי אפשריות. יש אנשים שללא ספק זקוקים לעזרה להיות שלמים עם עצמם,כי הבעיה לא באמת נעוצה במראה החיצוני.אבל מי שמזהה את נקודות החולשה שלו באופן אחראי,ורוצה להשתפר-מה טוב.

כל מה שאני עושה בנוגע למראה

החיצוני שלי, אני עושה בשביל עצמי. אם זה נזם שהיה לי, שהייתי מאוהבת בו בטירוף בלי כל קשר להערות של אחרים. אם זה הסרת שיער לצמיתות שאני עושה כי נעים לי להיות חלקה וכי אני פסיכית ולא יכולה לראות שערה וכי זה עניין בריאותי אצלי. אם זה דיאטה [שאני לא עושה
] כדי להרגיש יותר טוב עם עצמי, להיכנס לבגדים משנים קודמות כי אני ארגיש טוב עם זה. אני לא אשקר ואגיד שתמיד נחמד לשמוע מה אחרים חושבים, אבל הכל אני עושה בשביל עצמי. יש כאלה שנכנעים לנורמות והולכים לפי צו האופנה האחרון. אלה חלשי אופי לפי דעתי, וחסרי כל דעה אישית. וזה לא קשה להבחין בכאלה. ולא, מי שלא נכנע לכל הנורמות הסובבות אותנו, הוא לא מוזנח. הוא פשוט עושה מה שהוא אוהב ומה שהוא מאמין שטוב לו. ואם חפרתי לכיוון הלא נכון ולא הכי הבנתי את כוונת הודעתך, אז סתם הבעתי דעה

L y c a n

New member
דבר ראשון הבהרה

לגבי השפעת החברה. אנשים שמשקיעים בעצמם מושפעים מהחברה? אולי. אבל לדעתי, אנשים שאומרים שלא ישקיעו בעצמם רק בגלל שאלו הנורמות והלחצים של החברה, הם מושפעים ממנה הרבה יותר שכן נוטים לעשות דווקא ואם לא היו נורמות כאלה וחברה כזו אז אולי הם כן היו משקיעים.. חוץ מזה, אצל כל אחד אידיאל היופי הכולל הוא שונה. בסופו של דבר הרבה יותר שווה להשקיע באדם שבך, כי אחרי הכל זה מה שאתה, והחיצוניות שלך היא בעיני המתבונן.. אז אני? כן, אני אוהב ללכת לחדר כושר בשביל הגוף, וכן, אחרי אימון ומשחק כדורסל לשיחרור אני מרגיש באמת טוב עם עצמי ובכלל ועדיין, לא חושב שזה שיטחי. כן, אני אוהב לקרוא ספרים וכו' כדי לאמן את המח ובכלל, הרי גם זו סוג של השקעה. אז כל אחד ומה שהוא מרגיש טוב איתו
נ.ב. אנשים בקשה קטנה, תכתבו בפיסקאות! זה שואה לקרוא ככה.. תודה!

זכוכיות

New member
אין לי ביקורת,

או אידאלים מיוחדים בנושא. אני לא אוהבת קוסמטיקה. כאילו, זו שמעבר למחייבת (מבחינתי). שמפו, קונדישינר, דאורדורנט, הסרת שיער, דברים כאלה. מעולם לא מרחתי על עצמי קרמים או פודרה, פריט האיפור היחיד שיש לי הוא עיפרון שחור לעיניים, הרגל מגונה מימי התיכון, אני לא משתמשת בו הרבה בכלל. נשים מאופרות הרבה פחות יפות בעיני, גם כשזה בקטנה וכביכול "טבעי", ולכן אני לא "מקריבה" את עצמי. אני לא אוהבת ריחות של בשמים עלי, גם לא על אחרים, זה מריח לי רע ומזוייף כזה, מעדיפה להריח אנשים. אני מאמינה בלקבלח את עצמי כמו שאני- ולא מרגישה שזו כניעה לביינוניות כי אני לא מרגישה בינונית, אני יכולה לצאת החוצה עם טרנינג ונעלי בית ובכל זאת להרגיש הכי יפה בפארק. אני כן מעוניינת להוריד כך וכך קילוגרמים למשל, אבל בגדול אני מאוד שלמה עם איך שאני נראית, מי שלא- שיעשה מה שבא לו. לא ענייני.

Zoharrr

New member
טוב אז ככה,

אני חושבת שאנחנו צריכים לאהוב את עצמנו, וזה שונה מלקבל את עצמנו. אנחנו צריכים לאהוב את עצמנו ולקבל את את זה שיש דברים שצריכים מין "פיקוח". אני לא עושה דיאטה,ממש לא. אני אוכלת בריא. אני לא אוכלת סוכר,אלא אם כן זה סוכר בפירות או פעם במיליון שנה שאני חורגת ואוכלת משהו שכן מכיל סוכר מעובד. ואני לא אוכלת קמח רגיל,רק מחיטה מלאה. אני עושה את זה כי זה בריא. הרי זה ידוע שדיאטות נכששלות והחשיבה שהיא :"אני רק רוצה לרדת במשקל" היא מוטעית ועושה רק צרות. הירידה במשקל היא מבחינתי בונוס. וזה בהחלט גם משהו שגורם לי להראות יותר טוב,וגורם לי להרגיש הרבה יותר טוב עם עצמי. כי אני לא יושבת ובוכה שאני שמנה,אני עושה משהו בנידון ובכלל זה פיזית משנה את ההרגשה שלי ונותן לי הרבה אנרגיות. אני חושבת שאיפור,ובחירה של לבוש מסוים זה מראה על השקעה ובהמון מקרים זה גם שיקול של "מה אני רוצה לשדר". אני לא חושבת שהבגד עושה את האדם אלא האדם עושה את הבגד אבל זה בהחלט שונה אם עורך דין לבוש בחליפה או בג'ינס וטי שירט,הוא משדר דברים שונים. צריך לטפח את עצמנו,ולדאוג לעצמנו בגלל עצמנו וההרגשה שלנו. איפור קבוע,מבחינתי זה משהו שאולי הייתי עושה בגלל שזה יחסוך לי זמן, בכלל זה יעיל לאנשים שמתאפרים כל הזמן.אני לא רוצה שיהיה לי דברים קבועים על הפנים. ניתוחים פלסטיים... לא יודעת ממה הדעה שלי לגביי זה. אני חושבת שיש ניתוחים שאנשים עושים והם כל כך מיותרים... ניתוחים כמו שאיבת שומן ומתחית בטן,זה דברים שכמעט כל אדם יכול להשיג בעזרת סבלנות וכוח רצון.אבל התרבות היום היא שצריך את הכל "כאן ועכשיו". יש ניתוחים מאוד מגוחכים בעייני,כל ה"הדגשת עצמות לחיים,עיצוב שפתיים". אנשים שעושים ניתוח אף זה נראה לי ממש אחלה,כאילו אני שונאת את האף שלי,אבל אני חושבת שהוא מסתדר טוב עם הפנים שלי. ולגביי ניתוחים שעושים כשמזדקנים והכל נופל בגלל כוח הכבידה? לא יודעת. באמת שלא. זה נראה לי קצת מגוחך לנסות להראות צעירים לנצח,יש משהו מאוד יפה בזיקנה. אבל אני לא יודעת אם אני אמנע מלעשות ניתוחים כשאני באמת אהיה זקנה. אני חושבת שהמון דברים שאני עושה אני עושה בשביל עצמי. איפור,זה כי אני לא יכולה לראות את עצמי בלי,אני מרגישה "אפורה" דהויה שכזאת. וגם הצורה שאני אוכלת... אבל זה בהחלט דברים שאני גם עושה כדי שאחרים יחשבו שאני נראית טוב ובהחלט כיף לי לקבל את המחמאות,ואת המבטים. אבל מי שעושה את זה רק בשביל אחרים טועה בגדול, כי תמיד יהיה מי ששונא בנות מאופרות,ותמיד יהיה מי שאוהב בחורות שמנות ולא רזות... לכל מטבע יש שני צדדים...

../images/Emo45.gif

אני אוהבת להתלבש יפה ולהשקיע כי לדעתי זה עדיין הדרך שאני "מציגה" את עצמי. אין לי בעיה ללכת עם טרנינגים בחורף (בעיר שלי בלבד חח) ואני ארגיש שלמה עם עצמי, אבל מעדיפה אחרת. לדעתי זה חשוב להרגיש טוב עם עצמנו ולקבל את המחמאות זה כיף. גם חינכו אותי ככה שצריך לטפח ולהשקיע, זה אחד הדברים החשובים לי
המפתח לכל דבר זה "מה אנחנו רוצים לשדר". בקשר לניתוחים פלסטיים, אין לי בעיה עם זה, יש אנשים שבאמת זקוקים לניתוחים כאלה וזה עושה להם רק טוב =] אני בעד

זה לא ברור שהחברה שלנו שהכלום שולט?

איך שנכנסים לאינטרנט או קוראים עיתון או סתם נוסעים בכביש פרסומות ענק מאיימות עליך שאם לא תעשה ניתוח פלסטי הם ינתחו אותך לארוחת ערב! אני חושבת שעשו מניתוחים פלסטיים שנועדו לאנשים שבאמת צריכים את זה לדבר המוני, זול, סתם להפוך את עצמנו למה שלא.. כל המילוי שפתיים הזה, הרמת חזה וזה לא שאין ביקוש לזה!! אין לי בעיה עם זה, יש אנשים שצריכים את זה אבל אני נגד זה..אם אתה אוהב את עצמך, אתה מקבל את עצמך כפי שאתה זה שאחרים שואפים לשלמות שאני לא מבינה זה לא הופך את זה ללגיטימי.. אנשים שבדר"כ כבר משנים את הופעתם החיצונית בצורה ממש מוגזמת, זה כן מוריד את הרמה לפי דעתי זו שיטחיות לשמה, כי פשוט רואים אנשים שמטפחים את החיצוניות יותר מהמוח שלהם אני לא אומרת שלא צריך להיראות יפה ומטופח, אבל לא צריך להפוך את זה למרכז החיים הסטטיסטיקות פשוט מדברות בעד עצמם אנשים משקיעים בלהפוך את עצמם לחפץ :\

נועם m

New member
"צדיק באמונתו יחיה" ../images/Emo13.gif

זה אמנם נדוש, אבל כל עוד ה"טיפוח" לא פוגע באותו אדם, כל עוד הוא באמת מרגיש יותר שלם עם עצמו, ולא נהיה פנאט וקיצוני מדי, מה הבעיה? ולמי שישאל איפה עובר הגבול- בעיני לפחות, כשזה עוד לא ברמה אובססיבית. כשההשקעה במראה החיצוני באמת מביאה לתחושה יותר טובה עם עצמנו, ולא לרצון חולני של להיות כל הזמן רק רזים יותר, או שריריים יותר.

L y c a n

New member
מה קורה עם התנ"ך שלך?../images/Emo3.gif

"איש איש באמונתו יחיה".. זה לא נאמר כך?

נועם m

New member
לא ../images/Emo3.gif

זה עיוות של הפסוק המקורי! ואם תתן לי כמה שעות אני גם אברר לך מראה מקום מדוייק...

למעלה