אז איזו הרצאה אתם רוצים לעולמות?

חגיתלו

New member
אז איזו הרצאה אתם רוצים לעולמות?

אני חושבת שנמנמתי...או שהייתי שתויה...או שהייתי בעבודה ולא מרוכזת בשיחה...בכל מקרה, אודי הצליח לסחוט ממני הבטחה שאני אעביר הרתאה של חומריו בעולמות 2008 הבא עלינו לטובה. אז במה הייתם רוצים שההרצאה תעסוק? לי חשוב שתהיה השוואה עם יצירות אחרות, לא פולמניות, כדי שהיא תוכל לעניין קהל רחב ככל האפשר. בנוסף, שאלת אתרים קטנה - אני מחפשת פורמט לאתר שיהיה קל לעדכון שבועי. המליצו לי על וורד פרס, אבל תהיתי אם אתם מכירים אתרים אחרים שהם קלים לעדכון. מדובר בפורמט עבור אתר הבית של "הבאר" - חוג מד"ב ופנטסיה באוניברסיטת בן גוריון. אין הרבה טקסט באתר ומטרתו העיקרית היא לספק מידע על הפעילות השבועית של החוג. אתם יכולים לבקר באתר (המאד לא מעודכן) כדי להבין מה אני מחפשת. כיום אני עורכת את הדפים באמצעות NVU וזה נורא איטי ולא נוח. הצעות (בשני הנושאים) יתקבלו בברכה חגית וינר

אם את בעניין השוואות

מה עם השוואה לסדרת "אנדר" של אורסון סקוט קארד? כמה פתילים למטה ערכתי השוואה בין ג'יין לבין הדמונים (מצ"ב קישור). אולי אפשר להרחיב את ההשוואה הזאת ולמצוא נקודות חיבור נוספות, למשל עניין המעבר בין עולמות, הרעיונות בבסיס היצירה או דברים אחרים. יש את מה ששמעון נעים אמר- שגם ליירה וגם אנדר היו חייבים לא להיות מודעים למה שעליהם לעשות כדי שיוכלו לעשות אותו, ובטוח אפשר למצוא דברים נוספים. בכל מקרה לאור ההרצאה הנהדרת מ"עולמות" 2007 אני בטוח שיהיה מצוין ומעריץ את אודי על כישורי הסחיטה שלו

Fairywitch

New member
השוואה להארי פוטר כמעט מתבקשת-

יש לי מאמר שלם שכתבתי על נבואות בספרות, בהקשר של הארי פוטר- אז אפשר לבחון את העניין בחומריו. מעניין יהיה גם להשוות בין חומריו לבין הסדרה "SLIDERS"- כי שם העולמות המקבילים דומים יותר זה לזה מאשר בחומריו.

או לאמבר של זילאזני (ספויילר אפשרי)

אם אנחנו כבר בעסק של ריבוי עולמות ומאבק בין כוחות הסדר לתוהו (אם כי אצל זילאזני שני הכוחות ציניים ומניפולטיביים)

JustRain

New member
נרניה?

כלומר, מדברים ומדברים על זה, אבל אני אשמח להרצאה/מאמר שבאמת תרכז את העניין. אלא אם כן יש דבר כזה ופספסתי משהו...

נועה ob1k4

New member
מסעות ל"עולם המתים"?

כי עולם המתים מזכיר קצת את המיתולוגיה היוונית- אבל לא ממש, ומעניין להשוות למסעות לשאול, בספרים אחרים ודתות אחרות.

עוד רעיון שעלה לי

שלושת חלקי הנפש אצל פולמן (טוב, אצלו זה שני חלקים + גוף), אפלטון, פרויד ועוד כל מי שתוכלי לחשוב עליו שעשה חלוקה שכזו.

חגיתלו

New member
יופי של רעיונות!

אם כי אני אמנע מההשוואה לאמבר (לא הצלחתי לעבור את הספר הראשון) ולהארי פוטר (מי בכלל מעז להשוות??). לגבי נרניה - גילי בר הלל עשתה זאת הרבה יותר טוב ממה שאני אוכל אי פעם לקוות. הרעיון של המסע אל עולם המתים בהחלט יכול להיות נושא טוב, אבל אני חוששת שזה לא חלק מאד נרחב בעלילת הספרים. אני לא רוצה לעשות הרצאה על איזו אנקדוטה קטנה שרק מי שעבר קריאה מודרכת יזכור אותה... מה דעתכם על הרצאה בנושא משפחה והורות - דמויות אם ואב בספרות פנטסיה ומד"ב לנוער?

JustRain

New member
מתי גילי דיברה על זה? ../images/Emo10.gif

אוף, אל תגידי לי שפספסתי!

נועה ob1k4

New member
השאלה לאן ההורים הולכים...

כלומר - אם מדובר בהשוואות, אפשר לצאת מנקודות השוואה שונות : פסיכולוגיות ("התפוח המורעל" של יעל רנן. סיימתי כעת, כך שאני עדיין תחת השפעתו...), מהשוואה לדמויות מיתולוגיות וביטויין בספרות המודרנית, השוואה להורים בספרי מד"ב / פנטסיה לבוגרים ועוד. כל כיוון כזה פונה לקהל קצת אחר. על מה את חשבת?

חגיתלו

New member
ספרות פנטסיה לנוער

ברוב הספרים העלילה מתחילה בכך שלגיבור אין כלל הורים או שהוא יוצא מהבית ומאבד את הוריו (לפעמים רק זמנית). נרניה ופיטר פן הם דוגמאות לסיפורים בהם הילדים עוזבים זמנית את בית ההורים, יוצאים להרפתקה וחוזרים הביתה. גם קורליין של גיימן עוסק בילדה ש"איבדה" את הבית. למרות שבקורליין יש דמות שמנסה להחליף את האם. בחומריו - ליירה גדלה ללא הורים, ויל גדל ללא אב והוא למעשה משמש הורה לאמא שלו.כיצד זה משפיע עליהם? מה קורה כשליירה נמצאת בחברת מבוגרים-הורים, כמו הצוענים? ומה ההורים עושים על מנת לקבל את הילדים "האבודים" חזרה? זה הסיפור שכמעט אינו מסופר, ודווקא פולמן עוסק בזה בעקיפין - הרי הצוענים הם אלו שקמים מול האכלנים ויוצאים למצוא את הילדים האבודים. זה מה שחשבתי עליו.

למעלה