אז איך אפשר לצאת בסדר?

yuval k

New member
אז איך אפשר לצאת בסדר?

בקיצור, קונפליקט עם אמא, שחוזר על עצמו שוב ושוב ושוב בוריאציות שונות. השורה התחתונה היא שאני סוציומט, אגואיסט וכיוצ"ב, כל פעם במילים אחרות. ולמה הפעם? ביום ו', הם (אבאמאחים) הלכו לתערוכה בבוסטון של עבודות של תלמידים. התערוכה נסגרה באותו יום. אני קמתי יחסית מוקדם באותו יום אבל נרדמתי שוב אח"כ. בכל אופן, אמא שאלה אותי אם ארצה לבוא לתערוכה כמה ימים לפני כן, ואמרתי שארצה. אבל הם נסעו בלעדיי, כי אבא אמר שאני "אף פעם לא רוצה לבוא איתם לשום מקום" (where "שום מקום" == "דיסנילנד", ועל אף שאמרתי להם שאין לי בעיה שיסעו בלעדיי, הם לא הזמינו כרטיסים וכו'. כל השבוע הייתי בבית, קבור בעבודה ובשיעורים, מלבד יום אחד שהלכתי להיפגש עם כמה חברים... בספריה העירונית). כשהם חזרו, כמובן, היה פיצוץ, כי אמא שאלה אותי אם רציתי לבוא ועניתי לה שכן. אז הנה סיבה אחת בשבילה לריב עם אבא. יותר מאוחר, ביקשתי שיקחו אותי כשהם נוסעים לקחת את אחי מהגן כי אני צריך לקנות אפונה בתרמילים לפרוייקט שלי בצילום. בא להם "לדפוק את הראש בקיר", כי אני כל-כך סוציומט ומפונק שרוצה/רגיל שהכל יקרה מתי שאני רוצה. כאן, למרבה מזלי, לא היה ריב בין אמא לאבא, ושניהם היו נגדי. היום יש תחרות מת' ב-Canton, שזה חצי שעה נסיעה מכאן (לא בסין
). ביום ד' או ה' בערב שאלתי את אבא שלי אם יוכל להסיע אותי ואת הקפטנית של "נבחרת" המת' של הבי"ס שלי. הוא אמר שאין בעיה. אתמול בערב הלכתי להזכיר. אבא שלי אמר שאין בעיה; אמא שלי, מצד שני, התחילה עם "מה פתאום אתה אומר רק עכשיו?" ו"זה הורס לנו את כל התוכניות" וכרגיל, סוציומטיות-פינוק-אגואיזם. "כל התוכניות" הן בסה"כ להביא פיצה מברוקליין בסביבות שש בערב, כשהתחרות אמורה להיגמר בסביבות ארבע, כי אחי עורך מעין מסיבה כזו לחברים קרובים שלו. הפעם החלטתי לצאת טוב יותר, אז ביטלתי את זה (במילא מעבר להנאה שבמתמטיקה לא היה בזה שום ערך, כי זה שלב א' לאיזו אולימפיאדה שנערכת בשבת). הקפטנית מצאה סידור אחר, אז הודעתי להורים שלי שביטלתי ואני לא נוסע. לא הפלתי את האחריות עליהם, ואמרתי שזו החלטה שלי ושאני אוכל לפתור את התרגילים גם בבית או בבי"ס וכו'. בכל זאת, אבא שלי התעצבן כי זה הוציא אותו "אידיוט" אחרי שהוא רב עם אמא שלי אתמול ואמא שלי עמדה לי על הראש וצעקה עליי ש"אחזיר את זה" כי אחרת זו עוד סיבה לריב עם אבא שלי, ושוב אני אשם בכל הצרות העולמיות החל מ-1989 ובגירושין הקרבים (איום פריודיקלי, אבל אני משער שההורים שלי לא מיוחדים בקטע הזה). אבל הפעם החלטתי לעמוד על שלי וסירבתי להחזיר את זה, כי מילא לצאת אידיוט מולם---אני רגיל כבר---אבל מול הבי"ס? (סידור הסעה אחר לא אפשרי עבורי בכל מקרה.) השורה התחתונה: היא לא מדברת איתי יותר כל חייה (שזה איום שחוזר על עצמו כל תקופה קבועה, פחות או יותר, ולא מחזיק יותר משבועיים במקרה הגרוע ויום במקרה הטוב, אבל זה לא משנה כי ההרגשה איומה בכל מקרה). אמרתי לה שזה מאוד עצוב לי אבל לי יצא כל החשק. אז מה לעזאזל אני יכול לעשות כדי לצאת בסדר? אפילו כשאני מבטל רצוני מפני רצונה, אני אשם. וכשלא, אני עוד יותר אשם. מה אני יכול, לעזאזל, לעשות כדי לצאת בסדר מדי פעם? פעם במיליון שנה ככה, לשם הדוגמה? מצטער על האורך. אני לא יודע אם באמת יש פתרון לדברים כאלו מלבד לחכות את השנה וחצי שאמא שלי נוהגת להתבדח שיש עד לסיום ריצוי עונשי, אבל בכל מקרה, תודה גם למי שרק קרא.

noosh

New member
אין לי באמת מושג

אבל משהו ממש לא תקין פה. הורים לא אמורים להטיל את האשמה בריבים שלהם על הילדים שלהם, זה פשוט לא נכון. זה נשמע כאילו הם מחפשים תירוץ לעבודה שהם לא מסתדרים או משהו. אם אתה לא בסדר אז אתה לא בסדר, זה לא צריך להשפיע כהוא זה על המצב בין ההורים שלך. ואם זה כן, זה לא קשור אליך, זה קשור אליהם. לדבר איתם לא יעזור, אני מניחה. אני משערת שאתה צריך להפנים ולהבין שהבעיה היא ממש לא אצלך - אתה לא סוציומט ולא אגואיסט. הורים נוטים להגיד לנו את זה, ספגתי את זה די הרבה (ועדיין). אתה לא זה ולא זה, ואתה בטח ובטח לא אשם בכל הצרות מאז 1989 או בגירושים הקרבים. מי שאשם בזה הם רק ההורים שלך. תנסה למנוע כמה שיותר חיכוכים, ואם נוצרים כאלה - אז תחליק אותם. אבל אל תיתן לזה להפוך אותך לסגור מדי או משהו - תגיד להם, בשקט אך באסרטיביות, בדיוק מה הסיטואציה ולמה אתה לא אשם בה. בלי להגרר לבכי או לצעקות, גם אם הצד השני נוקט בגישה הזו. יצאתי מבולגנת ובטח גם לא יעילה במיוחד, אבל אני באמת לא יודעת איך לעזור פה. מצטערת.

yuval k

New member
הם לא ממש הולכים לגירושין...

הם אפילו הלכו לראות בתים (
) יחד, וקניות וכו'. והם לא רבים כמעט בזמן האחרון. אבל אני משער שזה סתם דבר נחמד לנסות ליצור סביבו רגשות אשם אצלי. תודה בכ"ז.

נורא בא לי

להגיד לך לעשות הפוך ולהיות לא בסדר.. אבל זו לא חכמה. מצד שני, אם בכל מקרה מה שאתה לא עושה אתה יוצא לא בסדר, אולי שווה פשוט להפסיק להתאמץ? תעשה מה שנראה לך לנכון ודי... בלי שום קשר לאיזה ניסיון להיות בסדר בעיני הוריך. כנראה התפיסה שלהם של בן "בסדר" ממש ממש לא תואמת לשלך. שחרר את עצמך מלעמוד בסטנדרטים שאתה לא מצליח להבין אפילו. ממני קיבלת פטור.

hodayoyo

New member
זה כל כך מוכר...

מצאתי את עצמי המון פעמים מסתגרת בחדר כי ההורים רבים ואיכשהו הכל התחיל מאיזה משפט תמים שאמרתי ואבא שלי (ולעתים גם אמא) היה טורח ומציין זאת בפני כמה וכמה פעמים. איומים על פרידות וכאלה אין אצלי, אבל זה האיום אצל חברה שלי. פה אמא רק מאיימת שהיא תקח את המזוודות שלה ותלך... אני לא יודעת אם יש כאן דרך לצאת בסדר, זה יותר לכיוון של לצאת כמה שפחות גרוע

../images/Emo45.gif נכון!

וגם להזכיר לעצמך שלא מדובר בך, אלא בעניינים שלהם. שאתה *רק* תזכורת לדברים שלא שייכים לך אפילו.

yuval k

New member
עכשיו שוב

אין לי כוח לזה כבר. כל כך בא לי לעוף מכאן. אני כל כך רועד שכמעט אין פה מילה שלא כתבתי כמה פעמים. אני לא מקלל הרבה, אבל אם הם לא היו ההורים שלי אני חושש שהייתי צריך. (אמא שלי מקבלת מיילים לכתובת שלי, וביום ד' כשהיא לא דיברה איתי היא קיבלה סילבוס לקורס שיתחיל בעוד שבוע ושהיא לומדת. ביום ה', מיד ברגע שהיא חזרה לדבר איתי ("הא, כבר חשבתי שאתה זה שלא מדבר איתי..."
), סיפרתי לה על המייל. בערב היא נזכרה לראות מה זה, והראיתי לה. היא ביקשה שאדפיס. זה היה יותר עמודים משהיו לי במדפסת, והייתי באמצע כתיבת חיבור ליום ו' ואימייל די חשוב, אז אמרתי שאדפיס יותר מאוחר. היא סיפרה לאבא שלי שאמרתי ש"לא צריך להדפיס את זה בכלל", וצעקה עליי שהיא עוד תבדוק מתי התקבל האימייל הזה כי היא לא האמינה לי שלא הסתרתי את זה ממנה, כי יש שם כל כך הרבה עבודה שצריך להגיש (מעניין מתי היא תבין שאקדמיה זה הרבה עבודה - היא לומדת לתואר שלישי, זה לא צריך להיות חדש לה). ואז אבא שלי הצטרף בצד שלה, כי לפני זה היא קראה לי ואמרתי שאגיע בעוד רגע ובאמת סיימתי את העמוד האחרון בספר שקראתי אבל זה לקח קצת יותר מהחצי שנייה שהיא ציפתה שיקח לי להגיע, וגם כי הוא קרא לי לאכול בצהריים ועניתי לו שאני בא והוא אמר בסדר אבל אז הוא החליט שלא עניתי לו והתעצבן כשהתעצבנתי כשהוא קרא לי בפעם השנייה כשהייתי באמצע ההליכה לשולחן. אז שוב אני תת-אדם, פחות או יותר, ו"הצחנה הפיזית והנפשית שעולה ממני" בלתי נסבלת, והיא "מרחמת על החברים שיהיו לי אם בכלל אי פעם יהיו לי חברים" - ואלו ציטוטים, מלבד גוף ראשון. כמה נחמד וכיף וטוב.)

למעלה