אז איך בכלל מתחילים

d e b

New member
אז איך בכלל מתחילים

סוף סוף יש לי אומץ לומר שכן, גם אנחנו חושבים על זה. ארה"ב או קנדה לא יודעים אפילו מה ממש. אני מניחה שהמחסום העיקרי הוא איך בכלל מתחילים. בעלי מנהל QA ואני מנהלת שיווק ויש לנו ילדה בת שנתיים. אפשר לקבל קצת עיצות.

AmericanEagle

New member
קודם כל צריכים להגדיר ייעדים, ../images/Emo82.gif

לדעתי, החלטה לעבור למדינה אחרת, מצריכה עבודה קשה, גם בהתחלה. צריכים לחשוב על הייעדים שאתם מתכוונים להשיג - 1. כלומר בכלל איפה להתמקם - בארצות הברית או קנדה, מטרופולין כמו ניו- יורק או חווה בטקסס או בכלל לגור באזור הקהילה היהודית. חייב להיות איזה מחשבה תחילה. 2. עכשיו מתחיל השלב של תכנון מקומות עבודה, את צריכה לדעת, אילו אפשרויות עבודה עומדים לרשותכם, הרי לעבור לארץ אחרת, בלי תכנון כלכלי או למצוא מקום עבודה לפני, זה יהיה אסון. 3. עכשיו, מתחיל השלב הארוך המייגע, להשיג את הגרין-כארד המיוחד, המאפשר לך ולבני משפחתך לעבוד ולקבל זכויות. זה כרטיס שמיליוני אנשים בעולם מייחלים. להשגת גרין-כארד בגדול יש שני אפשריות - הגרלה או לקחת עורך דין לעניניי הגירה. במידה ואת לוקחת עורך-דין - זה יעלה הרבה כסף. במידה שאת בוחרת הגרלה זה זול יותר, אבל תדעי שמידי שנה יש מליוני בקשות ומיכסת הגרין-כארד עומדת על 50 עד 55 אלף. אף לא אמר שזה יהיה קל ומהיר. הערה קטנה : זה הליך רק בארצות הברית, אני לא מודה על תהליכי הגירה בקנדה, למרות ששעמתי ששם פשוט יותר לקבל אזרחות. AmericanEagle

אני מסכימה עם AmericanEagle

קודם כל אתם צריכים לעשות תכנון כלכלי, לחשוב מה אתם רוצים, לחשוב על איזור ולהתחיל בחיפושי עבודה. לאחר מכן יבוא הנושא של ויזות עבודה, האם תמצאו מעסיקים שיסכימו להיות ספונסרים של ויזות כאלה וכו´ - אז כפי שכבר נאמר, קודם כל תכנון מדוקדק, ואם יהיו לך שאלות ספציפיות נשמח לסייע. בהצלחה!

leemor

New member
שאלה לגבי אשרת עבודה

במידה ויש לנו אשרת עבודה בארצות הברית דרך חברה, האם במהלך שהותינו בארצות הברית ניתן להגיש במקביל בקשה לגרין קארד??? וחוץ מזה האם לאחר חמש שנות עבודה בארה"ב עם אשרת עבודה בלבד (ללא השגת גרין קארד) יש לנו בכל אופן את הזכות לבקש אזרחות???

תלוי איזו אשרת עבודה

אם יש לכם H1B אז אחרי שנתיים אפשר להתחיל מסלול לגרין קארד ושלוש שנים אחרי שמקבלים אותו אפשר לנסות לבקש אזרחות.

leemor

New member
אבל.....

במידה ויש לנו אשרת עבודה רגילה האם במקביל אנו יכולים להגיש בקשה לגרין קארד בלי שזה יפגע בתנאי אשרת העבודה שלנו???

להגיש בקשה לגרין קארד על סמך מה?

כיוון שאשרת עבודה היא במהותה אשרת לא מהגרים, יכולה להווצר עם זה בעיתיות מסויימת, אבל זה תלוי על זמך מה הגרין קארד שאתם מבקשים, אם הכוונה להגרלה אז אין בעיה.

leemor

New member
לא הגרלה

על סמך אחותי שאזרחית ארה"ב שיכולה להיות ספונסור שלנו...... תראי אנו מעדיפים גרין קארד כמובן - אבל אם נקבל אשרת עבודה זה גם טוב השאלה האם נוכל במקביל עדיין לקבל גרין קארד במשך הזמן? בשביל לקבל אזרחות אמריקאית..... חייבים קודם כל גרין קארד???

גרין קארד על סמך אחים

לוקח 12 שנה, ולכן עדיף לכם לעשות את התהליך דרך ויזת עבודה... והתשובה היא כן, כדי לקבל אזרחות מקבלים קודם כל גרין קארד, וצריך לחיות בארה"ב תקופה של מספר שנים כדי לקבל אזרחות.

GodAndSatan

New member
אתה צודק

אתה צודק ב-100 אחוז ת למרות שלא היה לי כח לקרוא את כל מה שכתבת

למעלה