אז איך גומרים את החודש בלי מינוס?

אז איך גומרים את החודש בלי מינוס?

אשמח לשמוע את עצתך איך אני יכולה לסיים חודש ללא מינוס. נקודת הפתיחה של האנשים שאתם מביאים בתוכנית כזו שיש ממה לקצץ. יותר אשמח לקבל את עזרת המומחה. אז ככה, אני בת 52 גרושה עם שתי בנות בגיל בית ספר תיכון. אביהן אינו משלם מזונות וגם הוצאה לפועל לא מצליחה לגרום לו לשלם, פניתי לביטוח לאומי.. מאחר ואני משתכרת יותר מ-60000 ברוטו איני זכאית להחזר מזונת על ידם. (הנה רעיון לתוכנית נוספת.. הטמטום של החלטות מדינה.. או החלטות מדינה נגד האזרח הקטן) כך שגם ההוצאה לפועל וגם ביטוח לאומי לא יכולים לעזור לי לקבל מזונות , למרות צו בית משפט שמחייב אותו.. אבל על כך כמו שאמרתי..תוכנית אחרת. אני משתכרת נטו כ-5000 ש"ח בחודש. שכרת דירה 2530 ש"ח, ארנונה+מים 425 ש"ח, חשמל 359 (אין בדירה דוד שמש ובעל הבית לא מוכן להתקין), טלפון כולל סלולאריים 619 (מאחר ואני חוזרת מהעבודה בחמש חשוב לי לדעת מה איתן) חומר ניקוי והיגנייה- 200 ש"ח . אוכל- עושה הכל שלא יעבור את ה-1000 ש"ח בחודש שכר לימוד לשתי הבנות 530 ש"ח (אומר חינוך חינם אבל חייבים) טיפול אורתודנטי שאחת הילדות היתה חייבת ..700 ש"ח לחודש (יש לי עוד שלושה חודשים.. אבל אז גם השנייה מחכה ...למרות גילה הבוגר) ולא הכנסתי ספרים, מחברות, בגדים (הנהיגו בבית הספר תלבושת אחידה וחודשיים בתי "התפלחה" בלי .. נסה להיות במקומה כל בוקר.. יתפסו/לא יתפסו... ) לא כללתי נסיעות לתיכון , יציאות עם חברות שלהן, אין לי וידיאו בבית, אין לי מכונית, כמבן שלא נוסעת לנופושנים בארץ או בעולם , הפסקתי להתאפר כי זה עולה כסף, לא הולכת לקוסמטיקאית/ספרית כי זה עלה כסף. בגדים ונעליים .. לא קונה.. מקבלת יד שניה גם לבנות וגם לי (מתביישת מבנותי שבגיל העשרה אבל ..זה מה יש). אז, אנא אדוני המומחה.. איך אני מסיימת ללא מינוס ואל תשלח אותי לעבודה שניה , כי גם כך אני מגיעה הביתה בחמש אחרי יום עבודה מתיש, הבנות גם רוצות קצת אמא.. בעשר חצי בלילה אני כבר שפוכה במיטה.. תודה

ניסיתי גם את זה

אני לא יודעת אם יש לו קשרים במשטרה אבל עובדה היא שארבע פעמים הגשתי בהוצאה לפועל בקשת מאסר וארבע פעמים לא אסרו בטיעונים שונים שרחוקים מהמציאות (הוא עבר דירה, הוא לא בבית..וברור שהיא גר באותו בית כי הבנות מבקרות אותו שם). הוא לא פותח להם את הדלת והשוטרים לא עושים מאמץ מיוחד . ובמדינת החוק שלנו ..מספיק ביקור אחד שלהם אצלו בבית- הוא לא פותח את הדלת- ו.. זהו. הם מציינים שהיו ומחזירים את התיק להוצאה לפועל. אבל אני באמת מבקשת רעיונות שיעזרו לי לסיים את החודש ללא מינוס. בתוכנית אוהבים להראות שאפשר לחסוך.. אני גם רוצה.

ZARINA1

New member
ערב טוב../images/Emo39.gif

קודם קול את עושה טעות איומה ריאשונית.המצב קשה נכון אבל אם את מזניכה את עצמך ולא נותנת לך הרגשה טובה וזה לא חשוב באזו דרך את עושה זאת לעצמך. את טועה בגדול. אמא לא מרגישה טוב אז אף אחד לא מרגיש טוב. אני יועדת שזה קשה אבל השתדלי בשביל הבנות. זה לא חשוב מה את מרגישה בלב זאת תיהיה גדולתך.( עצה מסבתא ). שנית אולי תישקלי מעבר לקיבוץ או משהו כזה.יש הרבה קיבוצים שקולטים משפחות חד הוריות, אולי משנה מקום משנה מזל. אולי שינוי אוירה לך ולבנות לא יזיק. שמעתי שבקיבוצים רמת ההסכלה די טובה וגם לך מבחינת נטל מסגרת כזו אולי תתמוך. שלישית עיזרי לאחרים והם יעזרו לך .... את יודעת אלו אנשים יכולים להקל עליך עיזרי להם בקשייהם והם ועזרו לך.כרגע הדרך שלך להתגבר על הקושי תלוי מהחוזק של האנשים שתומכים בך ההיא עמם בקשר זה יעזור לך מבחינה נפשית ופיזית. ולבסוף ואלי כי חושב. אין שום דבר ניצחי אולי היום החיים קודרים ויורד גשם גם גשם הוא לא ניצחי דעי לך שמחר יכולה להאיר שוב השמש כי מחר יום חדש.

חשיבה חיובית לא עוזרת כאן

אני לא מזניחה את עצמי. זה שהספקתי לדאוג לחיצוניות שלי (ויתרתי על איפור, קוסמטיקאית, מספרה) לא אומר שאני מוזנחת, אני דואגת ללבוש בגדים נקיים (נכון שאלה בגדים שאני מקבלת מחברות אבל הם במצב טוב) כך שאני תמיד מסודרת ונקייה וזה לדעתי מה שחשוב. "אמא לא מרגישה טוב אז אף אחד לא מרגיש טוב". זה נכון.אני משתדלת שבבית יהיו הרבה אהבה וצחוקים למרות המצב. אני לא מבקשת רחמים כאן אלא באמת הצעות איך אני יכולה לגמור את החודש ללא מינוס. מעבר לקיבוץ.. בדקתי. בגלל גילי אין סיכוי שיקלטו אותנו. האפשרות היחידה היא לשכור בית בקיבוץ אבל זה עולה בין 3000-4000 ש"ח, תלוי באיזה קיבוץ כי זה כולל גם דירה, גם לימודים של הבנות ויש קיבוצים שזה כולל גם מים. "עזרי לאחרים והם יעזרו לך"..עוזרת , עוזרת. אני מתנדבת פעמיים בשבוע . יש לי חברות שעוזרות, בגדים, אוכל לשישבת,מדי פעם חברה מזמינה אותי למסעדה/הצגה/סרט. העזרה שאני צריכה זה בסכום קבוע נוסף למה שאני משתכרת ואת זה אף אחד לא יכול לתת לי . ולבסוף, אני יודעת שאין שום דבר ניצחי. ממתינה לשמש שתאיר, כשאני הולכת ברחוב לא תזהי שאני במצב שלי, למרות שהראש חושב כל הזמן איך אני גומרת את החודש הפנים מחייכות. מקווה שיום אחד תתאמת האימרה "חייך אל העלם והוא יחייך אליך חזרה" (הוא מחייך.. יש לי שתי בנות מדהימות, שלושתינו בריאות). תודה לך על כל ההתייחסות, עדיין אשמח לרעיונות שיעזרו לי לגמור את החודש ללא מינוס.

משה9

New member
אתן יכולות לעבור לבית ששכירותו זולה

תמיד יכול להיות יותר זול - תעברו לשכונה פחות טובה, דירה יותר קטנה ויותר ישנה, ותוכלו להרוויח עוד 400-500 בחודש. לגבי סלולרי - הסכום שציינת הוא גבוה, אין ספק שניתן להפחיתו בלפחות 50 ש"ח. לגבי בנותייך - עכשיו חופש גדול, שתעבודנה כל הקיץ וכך יממנו לעצמן את רוב הוצאותיהן השנתיות. ויש עבודה, תמיד יש עבודה - פלאיירים וכו'. עבודה נוספת - אולי את יכולה לתת שירותי הדפסות, שיעורים פרטיים וכדומה -עבודות בבית שאינן לוקחות יותר מדי זמן אך תורמות לחשבון החודשי. בקיצור, תמיד יש דרך לחסוך.

ZARINA1

New member
דינה דינה ../images/Emo39.gif

שני הדברים שמחסלים אותך מבחינה כספית הם סלולרי ודירה. אין לך בררה אלה לוותר על סלולרי = אין כסף צריך דירה יקרה . זה לא נכון "אין סיכוי שיקלטו אותך" דעי סיכוי תמיד קיים. מי שמחפס תמיד מוצא.קיים בהדל מאוד רציני בו לנסות וסיכוי... עדיף לימסור דו"ח אישי ולהגיד ניסיתי ולא הצלחתי מאשר להגיד לא ניסיתי כי אני יודעת שאני לא אצליח. ככה שום דבר לא יקרה. ועכשיו צעה מכלכלן בכיר מאוד מפורסם שאני פגשתי הרי זה מה שאת מחפסת כשה המצב הוא על הפנים ונימצאים בגרעון חמור יורים לכל הכוונים בלי בושה מקצצים. תמיד איזו שהיא דלת תיפתח. וימצא פיתרון. אין דרך ללא פיתרון השאלה היא איזה פיתרון.תאמיני לי זה פועל והוא הצליח. גם את תצליחי אני יודעת.

eal1

New member
הצעה ../images/Emo39.gif

גם אני כמוך אם חד- הורית ל2 ילדים. ויש לי רעיון נחמד בשבילך, שאני גם מיישמת בעצמי וזה עוזר . אני למשל מורה, אז אני מציעה לעשות החלפת שירותים.למה אני מתכוונת: אני אעזור לבת שלך בשיעורי הבית ואת בתמורה , נגיד אם את יודעת לצבוע שיער , אז תצבעי לי או כל דבר אחר שאת טובה בו ויכולה לעשות . מנסיון זה חוסך כסף.

Andrei D

New member
גישה...

אם את בדעה שלא תוכלי לצאת מהמינוס, ומטילה ספק באפשרות שתוכלי לנהל חיים תקינים מבחינה כלכלית ורוצה פתרונות "קסם"..... אף מומחה איננו הארי פוטר... שינוי גישה, זה קודם כל

pelegim

New member
סלולר ובעל סורר

שלום דינה,פניתך מרגשת ומעידה שאת בעלת כוח רצון עז להצליח לכן ...את תצליחי! סלולר - לא על פי סדר חשיבות 1.החברות מעודדות אותנו להתחפש לחייל או סטודנט בכדי לקבל מחיר FIX עבור שיחות יוצאות בין חברות. אמצי את הבן של השכנה לצורך כך שילחי להם צילום תעודה וזכי להטבה. 2.התעדכני לגבי הבנות טרם עזיבתך את העבודה ע"ח המעביד או אפילו מטלפון ציבורי שומו שמיים. אם יקרה משהו בשעה שאת בנסיעות הן כבר יצרו איתך את הקשר. 3.בטלי את המזכירה האלקטרונית בפלאפון.אם הבנות יחפשו אותך תראי זאת ברשימת השיחות שלא נענו.מזכירה גורמת לנו להחזיר צילצול לאחרים במקום שיחפשו אותנו שוב. 4.SMS - בקשי מהבנות שילמדו אותך. ממילא אינך נוהגת הביתה, תוכלי לשבת ולתקתק להן הודעות. זה זול יותר ומעביר את הזמן. 5.פלאפון זה להודעה קצרה ולא לשיחה. כמו שמקצרים שיחה לחו"ל (שבעצם כיום זולה משיחה בפלאפון) כך צריך בפלאפון! בעל סורר - יש לו קשרים במשטרה? זה הזמן ליצור לעצמך גם קשרים. קוראים, הרימו את הכפפה, מי מכיר פרסונה מספיק בכירה במשטרה ומוכן לעשות מיצווה? אם לא לדינה אז לטובת בנות! -גורמי רווחה בעיריה ניסית? לצרכי הנחות בבתי הספר, לגיבוי במאבק עם הבעל, לצרכי הנחות במיסים. בהצלחה!

תודה לכולם. למה אלוני לא מתייחס?

תודה לכולם, ממש מרגש אותי השרשור הזה. חלק מההצעות מיושמות כבר וחלק מההצעות באמת אאמץ . אני ממש נבוכה. כתבתי מה שכתבתי מתוך מצוקה אמיתית ורצון כן לקבל תשובה איך לסיים את החודש ללא מינוס.פרטתי על מנת לקבל תשובה שאכן תתאים לי. לא חשבתי שאקבל כל כך הרבה תגובות שמחזקות ומחממות את הלב. תודה. האם יש למישהו מושג למה אלוני לא מתייחס?

אלוני.

New member
מתייחס

אני חושב שהעצות וההתייחסות שקיבלת הקיפו את כל מה שניתן לומר על המקרה שני דברים: חשבון הסלולאר מופרז, אם חשוב רק לדעת מה עם הילדות הרי מסלול משפחה עושה את זה בזול ואם את לא בתוכו אז SMS ואת חדועת מה שלומם. לגבי הבעל, תעשי קצת "רעש" לגבי זה שלא עוצרים את הבעל, תכתבי מכתבים ב"תפוצת נאטו" לכ מי שקשור אפילו בעקיפין, אל תוותרי. אין במקרה הזה עצות חכמות יותר. בהצלחה והתנצלותי אם נפגעת

תודה ושאלה

האם כ-600 ש"ח עבור בזק וטלפון סלולארי ביחד זה הרבה? עבור הסלולארי אני משלמת כ-150 ש"ח מדי חודש. ןלגבי הבעל.. תודה, מקבלת את ההצעה.. אולי מכאן תבוא הישועה. תודה, דינה

pingwinit

New member
הצעה חשובה להחלפת סלולרי

אני מציעה לך לבדוק בחברת ביפר. אם זה רק בשביל להתעדכן עם הילדות יש להם מכשירים שאפשר להעביר בהן הודעות "מוסכמות" - זה עולה משהו זול מאוד בקנייה חד פעמית ללא דמי שימוש חודשיים. תבדקי איתם

יש פתרון

דינה מזדהה עם על מילה ומילה ומכירה את הנושא מקרוב מאוד ומדי. את מוזמנת לכתוב לי ואספר לך על דרך שפשוט עובדת בניגוד לכל הגיון. תאמיני לי שקורים ניסים כאשר עובדים באופן מדוייק בחיים... אם תרצי אין זו אגדה

עצות לך

יקירתי, יש לך רק 2 מקומות לקצץ! שכר דירה יקר מידי . חפשי דירה זולה יותר או תעברי מקום מגורים (כדי לא לקרוס) וטלפון! למה כל כך הרבה עולה לך טלפון? תשאירי רק סלולרי ותעשי מסלול משפחה ב-0 אגורות ל-3 יעדים. זה יחסוך לך המון!!!

למעלה