אז איך הייתם שוברים את הקרח..? זקוקה לעזרה

מ י כ ל 0

New member
אז איך הייתם שוברים את הקרח..? זקוקה לעזרה

התחלתי ללמוד השבוע אחריי הפסקה ארוכה של לימודים.
אני נמצאת בכיתה קטנה של 20 סטודנטים.
ואני באופי שלי מאוד ביישנית בהתחלה ורק אחריי שמכירים אותי הביישנות נעלמות.
על השיעור הראשון ראיתי שאנשים התחילו לדבר זה עם זה.
אני כמובן שלא דיברתי עם אף אחד בגלל הביישנות שלי.
הרבה יותר קל לי שמישהו אחר יוזם את השיחה מאשר שאני יוזמת. זה לא נובע מעצלנות אלא מביישנות ופחד בלבד.
אני מאוד רוצה לעשות שינוי ולהיות היוזמת אבל אין לי מושג על מה לדבר ואיך לגשת לאנשים זרים. אני יודעת שזה נשמע מוזר

אז שאלתי היא:
כשאתם מגיעים למקום חדש ואתם לא מכירים אף אחד.
מה הייתם עושים כדי ליצור קשרים חדשים/חברויות חדשות? על מה הייתם מדברים למשל?

תודה רבה למי שעונה!!!!

ebi83

New member
מכיר את הבעיה הזו..

התמודדתי איתה לפני כמה שנים, די בהצלחה

קודם כל, יש לך את הלימודים- הנושא ששובר קרח ומאחד את כל מי שבכיתה

מעבר לזה, אם את רואה קבוצת אנשים מדברת את יכולה לנסות ולהצטרף לשיחה (אם יש לך מה להוסיף לה כמובן).

בכל מקרה הייתי מחפש מישהי\ו שנראים לך מעניינים או בראש טוב שמתאים לך והולך ומציג את עצמי בפניהם ומנסה לפתח סמול טוק כזה או אחר.. זה כבר יוצר אינטראקציה חברית

אל תשכחי שאת לא היחידה במצב הזה, אולי לאחרים זה מגיע בצורה קלה יותר אבל רוב האנשים בכיתה חדשים בקטע של הלימודים ולא מכירים את רוב האנשים שלומדים איתם.

שיהיה בהצלחה!

choco2602

New member
מנסה לעזור..

אני בדרך כלל דווקא זו שניגשת לאנשים שמתביישים כדי לחבר אותם לאחרים..
אבל מה שהייתי מציעה לך זה או להתחבר למישהו/מישהי בכיתה ואז משם את תתחברי לכולם.
או פשוט להצטרף לשיחה שכמה אנשים מדברים בה. ואני חושבת שמשם זה יזרום.

ברור שזה לא הכי קל, ודי מביך אבל כמו שכתבו כאן לפני זו התחלה חדשה לכולם, כולם נמצאים במצב שהם קצת מתביישים (בערך..)

Puskas

New member
אני אישית מנצל רגעים

ז"א שאם מישהו מתעסק במשהו שאני מבין בו או סתם עושה משהו שמאפשר לי לזרוק איזה משפט התחלה כזה אז אני עושה זאת.
נניח כשבאתי למכללה להרכיב מערכת פעם ראשונה לפני שנה א' אז ישבתי ליד מישהי וסתם התחלתי לשאול אותה שאלה או שתיים על המערכת ולאט לאט הרצתי איתה צחוקים בקטנה ומשם דיברנו קצת.
כשבאתי ליום הראשון ללימודים אז ראיתי אותה גם וישר דיברנו כי הכרנו מהרכבת המערכת.
ברגע שיש בן אחד מגיעים השאר ואכן ביום השני או השלישי כבר דיברתי עם כמה וכמה אנשים.

עוד דרך שעזרה לי זה חוש הומור, נניח לזרוק דברים מצחיקים למרצים באמצע השיעור בכל פעם שהיה לי צ'אנס לעשות את זה מבלי להיות חוצפן או מגזים נניח..
זה גם גרם לאנשים לשים לב שאני קיים.

אבל לי באופן אישי אין בעיה להתיישב ליד אנשים ופשוט לזרום לתוך השיחה שלהם אם זו שיחה פתוחה וכללית כזו כמובן.

ofleibo

New member
להגיע למקום חדש, להכיר, להתחבר...

רק 20 סטודנטים?! לא הוגן!

אז תשבי באמצע שורה, ככה שמהצדדים יהיו אנשים, לאט לאט תתחילי לשאול שאלות חברים, לענות להם, לעזור להם, להעיר הערות ציניות שהם יצחקו ואז גם לאט לאט לדבר איתם.

אתם בשיעור- למידה משותפת, הבנה/חוסר הבנה וכדו' הם המקור לכל הקשרים החבריים שהתחילו כאינטרס למידה והפכו לחברות.

choco2602

New member
מכללה.. אפילו יותר מפתיע..

אנחנו לא למדנו כל ה-70 כל הזמן.. אבל לא מעט פשוט נשארנו ככה.. לא טרחו לפתוח עוד כיתה..

spaysi8

New member
היוש!

תראי,
אין מה לעשות- תצטרכי טיפה לצאת מהבושה.
אפשר בקטנה- כמו למשל לעמוד ליד מישהו מהכיתה שלך בקפיטריה או במרפסת או וואטאבר ולשאול שאלה שקשורה ללימודים וככה להתחיל שיחה.. למשל "אתה יודע איפה השיעור הבא נמצא?"
ומשם תזרמי..

togi12

New member
אל תעשי כמוני.

אני הכי אקסצנטרית בקטע מוגזם.
נגיד, בכיתה המקבילה בפסיכומטרי, יש מלא בנים, ובכיתה שלי יש בנות. אז בהפסקה נכנסתי לכיתה שלהם בשיא התיאטרליות והכרזתי: "יאוווווווו, אתם לומדים 5 יח' מתמטיקה? איזה כיף לכם! תראו לי מה אתם לומדיםםםםםםםםםםםםםם"
(כן, עם כל הם' הסופיות)

לי זה עובד:p אבל אני מניחה שזה יהיה לך קצת ללכת מקיצוניות אחת לאחרת.

הייתי מציעה שפשוט תחפשי קודם את האנשים שנראים לך נחמדים ושיוכלו לפתח שיחה (אל תלכי על ביישנים כמוך כי אז השיחה תגווע מהר מדי), ולקפוץ למים :) מה כבר יכול לקרות?
כמו שספייסי אמרה, פשוט תתחילי בשאלה איפה השיעור הבא... ואז נגיד.. אה וואו זה בכיתה הקרה.. איך אני שונאת חורף... גם את/ה שונא חורף?.. איזה קטע בוא/י נהיה חברים! :p
או: תגיד הצלחת את השיעורי בית? אני לא הבנתי כלום... ניסיתי להיעזר באינטרנט ולא הצלחתי... אה, כן הבנת? אכפת לך להסביר לי בקטנה אחר כך? תודה נשמאמי כפרה עלייך חיים שלי אתה... (בעצם, רצוי בלי החלק האחרון :p)

טוב, לא התכוונתי לחפור אבל חפרתי, עמך הסליחה, ובהצלחה !!!!!! 3>

Upgrade U

New member
תתחילי מקטן

תשאלי שאלות רגילות כמו 'איפה השיעור הבא?' או 'מה היו השיעורי בית בX?' וכו וכו.
ככה לאט לאט מתחילים שיחה ואז מכירים אנשים, ואז יושבים איתם ביחד בשיעורים, יוצאים להפסקות, יוצאים מחוץ ללימודים.
ואם כבר פייסבוק - אז במידה ויש לכם קבוצה שם , אז שם ממש יותר קל לשבור את הקרח.

לאט לאט תכירי אנשים, אל תהיה לחוצה.
תתחילי משאלות רטוריות וככה תכירי עוד אחד ועוד אחד.
בהצלחה!

CtrlAltDele

New member
שהתחלתי את הלימודים הייתי בדיוק כמוך

יש לי 2 הנחות מה את לומדת ואולי גם איפה את לומדת
בכל מקרה, בכיתה של 20 איש יהיו חייבים לפנות אליך בשלב מסויים
אני באתי בגישה שאני לא מחפשת חברים בלימודים, יצאתי עם חברים נפלאים. שקטה וכאלה, אבל אם הזמן, מתחילים לדבר, אין ברירה כל כך..

לרב בכיתות קטנות צריכים גם לעבוד יחד, חברויות נוצרות דרך עבודה משותפת.

shaharat1

New member
טקטיקת ה " החוליה החלשה "

אני ביישן וגם אותי מלחיץ לדבר עם אנשים חדשים .
הטקטיקה שלי היא כשאני מגיע למקום חדש אני סורק את כולם ורואה מי הכי ביישן ושקט ומופנם חוץ ממני .
מי ה"חוליה החלשה " אם תרצי. ואז אני אני ניגש אליו ומתחיל לדבר איתו .
זה פשוט הרבה פחוץ מלחיץ מליזום שיחה עם טיפוס " חברתי " ודברן .
תראי את זה כללכת על מישהו בליגה שלך .
תשמעי אני לא אומר שזה אידאלי כי זה בעצם התפשרות , אבל זה עובד וזה עדיף מלא לדבר כלל עם אף אחד .

einat162

New member
או לאתר מישהו שהוא "ביניים" מלכתחילה

ולא זה שבאמצע הכל.

Purple Mushroom

New member
מדברים על נושא רלוונטי

אני גם ביישן, ואתן לך דוגמא מהחיים שלי לאחרונה.
דוגמא למשל: בערב חמישי האחרון, היתה לנו ישיבת צוות בבית של מתנדבת במרכז תל אביב. (במסגרת בכיוון הרוח, שכולם מתנדבים שם, במסגרת עמותת אנוש):
אז היה סבב של הכרות. (מתנדבים חדשים גם) (אצלך בדוגמת לימודים, זה יכול להיות נושאים מהלימודים):
ואחרי הסבב, שמעתי 2 מתדבים, בת ובן, שרציתי לדבר איתם בקשר למה שאמרו. מיזם חדש (שבסוף לא מצאתי את האפילקיציה בפייסבוק,), ונושא של כתיבת שירים.
וזהו בערך.

גם אני שלמדתי לפני המון שנים בחטיבה העל תיכונית, הצלחתי לדבר פה ושם עם אנשים מהכיתה שלי, על נושאי לימודים, וגם על נושאים אחרים, למרות שהייתי הכי צעיר שם. אפשר לדבר על מוסיקה למשל, בהפסקות.
הרבה בהצלחה !:)

246 As is

New member
נסיכת קרח

גם אני סטודנטית... באוניברסיטה הפתוחה, ככה שכל קורס חדש מלווה בהיכרות של אנשים חדשים.
גם אני כמוך, התמודדתי לא פעם עם בעיה של ביישנות עד שלמדתי שכולם אותו דבר, המוחצנים והביישנים.
כשאת יושבת לבד ומסתגרת, גם אם זה מתוך ביישנות, זה נתפס בעיניי אחרים כסנוביות או כקור ואז הם פשוט לא טורחים להתקרב ולהכיר.
ברגע שתתגברי על עצמך ועל הביישנות, אפילו עם אנשים שקטים, ותתרגלי את זה, שוב ושוב,
זה יתחיל להיות טבעי ונכון.
גם אם בפעמים הראשונות החיוך הוא מאולץ ובתוך תוכך כולך בהיסטריה - פשוט לכי על זה. כולנו בערך באותו מצב.
וזה תמיד תמיד תמיד עדיף מלהיחשב ל "נסיכת הקרח" של הכיתה.
בהצלחה!

למעלה