אז איך זה?

ToryMaster

New member
אז איך זה?

איך זה שאנחנו, כפאגאנים, כקבוצה של אינדיבידואלים שנפרדו מהדתות המונותאיסטיות המסודרות לטובת הדתות הברורות פחות, החופשיות יותר, יוצרים רושם של קבוצת אנשים שכל כך קשה לה לקבל השקפות שונות על דברים ואמונות? איך זה שדווקא אנחנו, כאנשים שבחרו ומצאו לעצמם דרך [או עוד בתהליך], מתקשים כל כך לקבל את זה שלכל אחד יש את המסלול שלו לאמת [שהיא אבסולוטית או לא, תלוית השקפה או לא], ומה זה משנה מה המילים שאנחנו משתמשים בהם, או האם אנחנו רואים באלים ארכיטיפים, פנים שונים של אותו יהלום גדול, או דמויות וישויות קיימות ונפרדות ממש? הגיגי לילה, מתוך רבים שעוד לא הגיע הזמן לחלוק עימכם, או עם אף אחד מלבד היצוגים האלוהיים שלי, ועם עצמי.

windflute

New member
ככה זה

1. לא לכולנו קשה עם ריבוי דיעות. :) 2. אנחנו לא מושלמים, לכולנו שיעורים ללמוד, לחלקנו ממתין גם השיעור הזה. יש הרבה אנשים שאכן נפרדו מה"דתות המוסדרות" אבל לא מסכימים להיפרד מקונספט האמת האחת. הם מחפשים משהו שיחליף את מה שהיו רגילים אליו - שיהווה את האמת היחידה, הכי טובה והכי נכונה ושכולם צריכים להאמין בה ורק בה. אולי חשוב להם להיות צודקים. אולי יש בהם כעס על הדרך שהגבילה אותם בעבר והם רוצים להוציא אותו. יש הרבה סיבות. 3. למה את מתייסרת בדברים כאלה באמצע הלילה? בדיוק כמו שאמרת - לכל אחד המסלול שלו. (אני נהגתי לייסר את עצמי על הצביון של החברה שאני חיה בה ואז גיליתי שזה לא עושה טוב לא לי ולא לחברה). אני מציעה להנות ממה שאת, ולחפש אנשים שעושים לך טוב. חיבוק, ~O~ שחר

ToryMaster

New member
אני לא מתייסרת, חס וחלילה

אני חושבת ותוהה, ואין מקום טוב יותר מאשר במיטה, כשאת רגועה ואין גירויים שמפריעים.

מורגיין

New member
אל תשכחי ש...

אחד ועוד אחד ועוד אחד ועוד אחד בסוף זה הרבה תהיי נאמנה לעצמך ולמה שאת חושבת ומרגישה הרבה פרטים לבד בסוף זה ביחד אבל הכי חשוב שהם יהיו נאמנים לעצמם קודם, נאמנים וסובלניים ובאמת לא לכולנו קשה- בכל הדתות ובכל הדעות יש משהו יפה, וכל אחד יכול למצוא בכל מקום דברים להזדהות איתם כמו דברים לשנוא, אין דבר שהוא חד מימדי...

מורגיין

New member
יצא קצת מבולבל אני מודה

בדרך כלל אני מנסה להעלות דברים בצורה קצת יותר ישירה... מקווה שבכל זאת זה היה מספיק ברור

Justin Angel

New member
זה תהליך של גדילה

קבלת השונה כאמת זה תהליך אישי ארוך מאוד. דרוש הרבה בטחון עצמי וקרקוע רציני במציאות כדי להבין שגם אתה צודק וגם האחר צודק, וזאת באותו זמן. אם מישהו מנסה למנוע מאדם אחר הגדרה עצמית, אין זה משום דאגה כנה לאדם האחר, אלא לרוב האגו השברירי של אותו אדם המנסה לחזק את עצמו דרך הרס הזולת. זהו אינסטינקט בסיסי שכולם חולקים כמצע התחלתי ובתהליך גדילה, והתפתחות וצמיחה אנו משילים כזחל שהופך לפרפר. (אגב, בדיחה סקסיסטית לא קשורה, אני מוצא שהמיטה היא המקום עם הכי הרבה גירויים שמפריעים לי לחשוב.)

ToryMaster

New member
לא חשבתי על זה ככה

אי קבלת השונה כדרך לחזק את עצמך... [כשאני הולכת לישון, אני נכנסת אינסטינקטיבית לתהליך של מדיטציה כדי להירגע ולהירדם, זה מעלה מחשבות ואין גירויים חיצוניים שימנעו ממני להתעמק בהן].

Justin Angel

New member
הכי קל

הכי קל לדחות את ההגדרה עצמית של מישהו כאשר אנו תופסים אותה כמאיימת על שלנו. אדם צריך להיות שלם עם עצמו בפני עצמו.

למעלה