אז איך להתמודד עם קריזות???

אז איך להתמודד עם קריזות???

בעיקר מגלה את עצמי מתעצבנת וצורחת על הבעל ועל רוני. על הבעל סבבה, על רוני פחות.
כשיש לי בחילה (בערך 24\7) אני עצבנית עוד יותר
כשאני חושבת על בדיקת דופק עוד שבוע וחצי, אני עצבנית עוד יותר
כשאני שומעת את החברה שלי שואלת אם אני אקח את רוני לבדיקת הדופק, אני אמנם עונה בצורה הגיונית - מה פתאום, נראה לך, ואולי יש בעיה ואני אצטרך להתמודד עם זה מולה, אבל בלב מתפוצצת לה פצצת אטום...
אז איך נמנעים מלהוציא את כל זה על הילדה שלי שלא יודעת שאמא בהריון, לא אשמה שיש לי בחילה ואין לי סבלנות, ובכלל לא מגיע לה אמא שתצעק עליה כל יום (לפעמים הצעקה מוצדקת, אבל עדיין, הנפח והווליום והדרמה...)?????????

orli12341

New member
גם אני במצב רגיש כעת

וגם לפעמים מרגישה שאני צועקת מעבר לרגיל...
אין מה לעשות הגוף עובר שינויים...יהיה טוב בהמשך.
גם הלחץ שאנחנו נמצאות לא תורם.
ההמתנה לבדיקה זה הכי מלחיץ אבל כמו שהרופא שלי אמר, כשאת מרגישה לא טוב,
הכוונה לבחילות, אני רגוע...
אז תהיי רגועה, לצערנו הבחילות הנוראיות האלו מסמלות שההריון מתפתח...
אני רק אומרת שלפחות שהסבל ובחילות ישתלם אח"כ.
בהריון הקודם לצערי עברתי את כל הבחילות וההקאות ובסוף הייתה הפלה מאוחרת...חס וחלילה חס ושלום שלא יקרה שוב....

מחזיקה לך אצבעות להמשך...

שירהד1

Member
מנהל
אורלי- הרופא שלך טועה ומעטה, וחבל-

ראשית, אני שמחה שהיה היום דופק. זו התחלה טובה, ואני מאחלת לך המשך תקין, עד הסוף המשמח.
אבל- חשוב לי מאוד מאוד להבהיר לטובתך ולטובת שאר הבנות הנפלאות פה, שאין (!!!!!!) קשר בין קיום בחילות או אי קיומן (כמו גם של שאר תופעות לוואי של ההריון), לתקינותו של ההריון ולהתפתחות העובר.
פשוט אין.
לי מעולם לא היו בחילות באף אחד מההריונות- לא התקינים ולא הטראגיים.
זו סתם דוגמא קטנה, אבל את בעצמך חווית את זה על בשרך בהריון הקודם, כפי שתיארת.

אז הרופא היה צריך ליידע אותך לגבי זה, ולאחל לך שתרגישי טוב, ולא לומר לך שכל עוד יש בחילות ואת לא מרגישה טוב- אז הוא רגוע. נשמע לא מקצועי.
מקווה שבדברים אחרים הוא כן מקצועי וכן יודע מה הוא מדבר.

שירה דוד - מרפאה בעיסוק -
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים בעלי קשיים התפתחותיים ולקויות למידה.
מדריכה קלינית של מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות.
מנהלת פורום אובדן הריון.
09-7749028

orli12341

New member
תודה על הדאגה

הוא רופא באמת טוב.
אני בטוחה שחלק מהאימרה שלו זה בציניות.
ברור שיש יוצאים מן הכלל...
הלוואי שלא היינו צריכות לחוות בחילות כלל...

שירהד1

Member
מנהל
לא כל מי שבהריון סובלת מבחילות,

והרופא לא היה צריך להיות ציני, ולא היה צריך לומר את המשפט הלא נכון הזה.
שמחה שבדברים אחרים הוא רופא טוב:)

מנהלת פורום אובדן הריון.
09-7749028

שירהד1

Member
מנהל
שאלה קשה...

ראשית, ברוכה הבאה, ואני מקווה שנמשיך ונלווה אותך מהיום ועד הסוף המשמח.

לגבי מה שהעלית- מודה שזה מורכב. ומודה שגם אני חטאתי בעצבנות יתר, ובנטייה לצעקנות יתר. הכל היה כל כך רגיש אצלי וכל כך מורכב...זה היה מההפלה הרביעית ברצף ועד סוף ההריון עם מעיין, כלומר- היה מדובר בכמה שנים:(

אי אפשר להימנע לגמרי, אבל אפשר להיות מודעים לזה. מה זאת אומרת? להיות מודעת לזה שרוני באמת לא אשמה במצבך הרגיש, ולנסות לתפוס את עצמך "על חם" ולנסות לעצור את עצמך מלהתפרץ. זה לא יעבוד במאה אחוז מהמקרים, אבל יכול להפחית באחוז משמעותי.
רק להתמודד אחר כך עם יסורי המצפון שההתפרצות הזו היתה גורמת לי- היה גורם לי לעצור בזמן או כמעט בזמן, וכך להפחית את הנפח והווליום. שוב- לא במאה אחוז מהמקרים, אבל נורא ניסיתי להיות מודעת לעצמי ולהתנהלות שלי.

בהצלחה רבה!!!
שירה.

מנהלת פורום אובדן הריון.
09-7749028

Halfwaythere

New member
מזדהה מאוד

בחודשיים האחרונים הייתי בלתי נסבלת. במיוחד בערבים. לא היתה לי סבלנות לכלום, והרבה מזה יצא על הילדים לצערי. לא היה לי כוח להזמין להם חברים או לעשות להם פעילויות אחרי הצהריים. עשיתי את מה שחייבים, הרגשתי רע פיזית ורע ונפשית. הנחמה היחידה שהשליש הראשון נגמר בסוף וזה משתפר.
סוף סוף בשבוע האחרון חזרו לי קצת האנרגיות ואני משתדלת לפצות אותם כמה שאני יכולה. לוקחת לגן שעשועים, להצגה, מכינה אוכל טעים... גם משתדלת לפנק קצת את עצמי אחרי חודשיים בלי חשק לכלום.
בסופו של דבר אנחנו גם בני אדם. תסלחי לעצמך, בנוסף לכל הקשיים הרגילים, לסחוב גם את החרדה והכאב זה לא פשוט ואפילו קשה מאוד לפעמים. אבל לפחות החלק הפיזי משתפר, והכל למטרה הכי טובה לרוני, לבעל, ולך.
&nbsp

את יכולה לפחות לנסות להקל על עצמך מבחינה פיזית

אני הייתי על הפנים משבוע 7 ועד שבוע 16, עם בחילות נוראיות והקאות כמעט כל ערב ובתקופה מאוד לחוצה בעבודה. הפתרון היה טיפול תרופתי לבחילות שקיבלתי מהרופא. אמנם זה לא תמיד עזר, אבל הפך את המצב לנסבל יותר. לזה את יכולה להוסיף את תרופות הסבתא למיניהן, שאת בטח מכירה. לי הן לא ממש עזרו כשהבחילות היו בשיאן, אבל עכשיו, כשהן חלשות יותר ומגיעות בתדירות נמוכה, אני מוצאת שתה ג'ינג'ר דווקא עוזר (אני מגררת ג'ינג'ר טרי, מרתיחה עם המים ומסננת. לא טעים במיוחד אבל יעיל).
&nbsp
ניסית לדבר עם הבעל ולבקש ממנו שינסה להקל עליך פיזית? לקחת על עצמו קצת יותר מהרגיל בכל מה שקשור בטיפול ברוני כדי לאפשר לך לנוח?

תודה על התגובות בנות

צרת רבים חצי נחמה?
אני יודעת למה זה כל כך מטריד אותי. בגלל הסטוריה ארוכה של רגשות אשמה אחרי ההריון של אושרי. הייתי בטוחה שעיבדתי את עניין האשמה הזה, אבל הנה, רק התחלנו והם כבר כאן.
אז אני חושבת שהשאלה האמיתית היא לא איך להפטר מהקריזה, אלא איך להתמודד עם עצמי אחר כך. אוף.

למעלה