אז איך לומדים מילים? באמצעות memrise

Gרר

New member
אז איך לומדים מילים? באמצעות memrise

בזמנו כתבתי על intense esperanto שזו מין אפליקציה כזו לטלפון שמאפשרת לשנן מילים. למרות שהיא די נחמדה ומכילה לא מעט מילים שימושיות - היא די מעצבנת לשימוש.

את כל הבעיות של האפליקציה ההיא פותר אתר בשם memrise שהוא פלטפורמה לבנייה של קורסים ללימוד מילים. כל אחד יכול לבנות קורס ואחרי זה אנשים אחרים יכולים להשתמש בו. יש לא מעט יתרונות בפלטפורמה הזו. הנה כמה מהם:
  • היא רצה גם על דפדפן אינטרנט רגיל ולא רק על סמארטפון.
  • הממשק שם לא רק מציג את המילים בצורה פרמיטיבית כמו שזה ב intenst eo אלא מציג לך כל הזמן שאלות בין אם זה לבחור תשובה מבין כמה אפשרויות ובין אם זה להקליד את התשובה וכמובן בשני הכיוונים גם מאספרנטו לשפת הלימוד וגם להיפך.
  • הוא "זוכר" לא רק מה למדת - אלא גם מילים שעשו לך חיים קשים ובאופן אוטומטי כשאתה בוחר ב-review הוא יאתגר אותך עם המילים האלה.
  • הוא מאפשר להעלות תמונה או משחק מילים שמקל על זכירת המילה. כל אחד שלומד את הקורס יכול להוסיף "עזרי" זכרון כאלה.
  • ולא פחות חשוב - היא מאפשרת לכל אחד ליצור קורסים חדשים!
האתר הוא חינמי ומציע גם אופציות מתקדמות בתשלום. בינתיים לא נתקלתי במשהו שחסר לי... אז לא כל כך ברור לי מה נותן הרישום בתשלום.

יש שם קורסים לא רק לשפות אלא לכל דבר שדורש שינון. באספרנטו יש לא מעט קורסים לדוברי אנגלית. איכות הקורס תלויה באיכות המחבר שלו... נתקלתי בטובים יותר וטובים פחות...

מה שלא נתקלתי זה קורסים של אספרנטו לדוברי עברית וכאן כרגיל אני נכנס לתמונה
העלתי לשם קורס קצר שמלמד את התחיליות והסופיות של אספרנטו באמצעות דוגמא של מילה לכל תחילית/סופית. לי זה עוזר לזכור יותר טוב את התחיליות והסופיות האלה שעד עכשיו היה לי די קשה להתרגל לזכור אותן...

האתגר האמיתי יהיה להעלות קורס של "500 מילים בסיסיות באספרנטו". יש קורס דומה באנגלית אבל אני לא שלם עם הבחירות מילים שלו... מתישהו אני מקווה לקחת כמה מקורות, כולל הקורס הזה, ולנסות לבנות משהו כזה לדוברי עברית. אבל זה לא יקרה בזמן הקרוב כי שוב פעם חורי הזמן הפנוי שלי מצטמטמים... בינתיים תסתפקו בקורס של התחיליות והסופיות.

אתם מוזמנים לנסות... לינק לקורס. מומלץ מאד להוריד גם את האפליקציה לסמארטפון. היא מאד חביבה.

Gרר

New member
עוד שתי הערות

באתר הצ'פלו כותבים עם ^ אבל תכלס גם אם לא כותבים אותם הוא מקבל את התשובה... בסמארטפון זה הרבה יותר מוצלח כי הוא מציג מקלדת וירטואלית עם התוים הנכונים כולל הצ'פלו וזה הרבה יותר נוח. ראיתי בכמה קורסים שהוסיפו גם כן מקלדת וירטואלית שפעילה גם כשצופים בקורס דרך האתר, יכול להיות שזה אחת האופציות של התשלום כי אני לא מצאתי כזאת אופציה.

עוד שכחתי לציין שהוא גם נותן לך "ניקוד" על ההתקדמות ולאנשים תחרותיים גם זה שווה משהו כי אם אתה מתרגל הרבה אתה מקבל הרבה נקודות ומופיע על לוח ריספקט כזה שרשום בו מי למד הכי הרבה השבוע.

Eldad S

New member
יש גם שיעורים מוכנים

ב-memrise, בשפות - שאנשים הכינו, או שכל אחד מוריד, ואמור לטעון לתוכנה מילים שהוא רוצה לשנן?
תודה על ההמלצה, ויישר כוח!

Gרר

New member
יש מלאנתלפים קורסים שאנשים הכינו והעלו לשם

ואתה יכול להרשם ולעשות כל קורס שבא לך. באספרנטו יש המון קורסים וגם בשפות אחרות, רק שבאספרנטו עד עכשיו היו רק קורסים לדוברי אנגלית ושפות אחרות ולא היו קורסים לדוברי עברית. אם אתה תחפש שם באספרנטו תראה לא מעט קורסים נחמדים באנגלית אפילו קורס שמתרגל את המילים בספר של קלרמן... סגירת מעגל שכזו.

למעלה